La Diputació impulsa un XVIII Festival de Teatre Clàssic de Peníscola més participatiu i incorpora conferències amb la UJI

18 de Juny de 2015

18 de junio. La Diputación de Castellón impulsará una decimoctava edición del Festival de Teatro Clásico de Peñíscola más participativa y abierta a la ciudadanía y visitantes de Peñíscola e incorporará a la Universitat Jaume I con la inclusión de una parte innovadora de la programación referida a charlas y pedagogía. Son los principales ejes sobre los que se articulan las novedades de la próxima edición de este consolidado ciclo que se desarrollará en el Castillo de Peñíscola del 4 al 25 de julio.

El diputado de Cultura, José Luis Jarque, ha señalado en la presentación del festival “la importante trayectoria de esta iniciativa que ha supuesto enormes beneficios para la oferta cultural de la provincia, con su efecto de dinamización turística de Peñíscola y de la provincia en general. La ubicación privilegiada que tienen estas actuaciones converge a la perfección con la calidad de los profesionales que diseñan la programación, con los actores que las interpretan, con el público que se implica... todo hace de este festival una de las citas culturales más emblemáticas y especiales de las que tienen lugar durante todo el año en la provincia de Castellón”.

Asimismo, el director del festival, Carles Benlliure, ha agradecido “la implicación institucional de la Diputación, la implicación profesional y profesional de todas y cada una de las personas que hacen posible el éxito cada año de un festival que nos define y que se ha posicionado entre los más referentes del estado español. Como no podía ser de otra manera, en esta edición, conmemoración de la 'mayoría de edad' del festival, lo hemos reforzado más si cabe con la calidad de obras y la multitud de actividades de animación que van a recorrer el casco antiguo de Peñíscola, la parte de formación, la participación de compañías amateurs, y más detalles que se irán configurando conforme se vaya desarrollando el mismo”.

Entre las distintas novedades que llevarán a abrir más las actividades del festival, está la inclusión de actividades y representaciones específicamente dirigidas al público familiar.

En cuanto a la programación, el sábado 4 de julio tendrá lugar la representación de 'El Burgués Gentilhombre', a cargo de la compañía Morboria Teatro. Le seguirá el 11 de julio la representación de 'Romeo y Julieta', por la Compañía Fundación Shakespeare. El 18 de julio tendrá lugar la interpretación de 'La Cárcel', por la Compañía de Teatro del Velador y concluirá el festival la interpretación de 'La Hermosa Jirafa', el sábado 25 de julio, la compañía La Morgue.

Por su parte, el alcalde de Peñíscola y vicepresidente provincial, Andrés Martínez, ha explicado “la enorme aportación de este festival al turismo de la localidad y de toda la provincia. Son dieiocho eiciones de mucho esfuerzo por parte de todos los implicados, más intensificado estos últimos tres años por la importante apuesta a favor del turismo cultural que ha hecho nuestro presidente, y que sin duda revierte en riqueza para Peñíscola y para el turismo provincial en general”.

Precursor del turismo cultural en la provincia

El Festival de Teatro Clásico de Peñíscola, como uno de los que más trayectoria tienen en la provincia de Castellón, ha actuado desde sus inicios y hasta ahora como precursor del turismo cultural en los municipios castellonenses.

Así, esta cita turística y cultural, contribuye a posicionar el Castillo no sólo como monumento sino que le aporta ese carácter experiencial que la Diputación trata de fomentar en la fortaleza: el turismo de experiencias que está fomentando la institución provincial con el Plan Director del Castillo en el que invierte 4,5 millones de euros para conseguir que más turistas lo visiten y a través de él sean más los que se desplacen por toda la provincia en busca de este turismo de calidad y experiencial tan acorde a las tendencias actuales del sector.

18 de juny. La Diputació de Castelló impulsarà una divuitena edició del Festival de Teatre Clàssic de Peníscola més participativa i oberta a la ciutadania i visitants de Peníscola i incorporarà la Universitat Jaume I amb la inclusió d'una part innovadora de la programació referida a xarrades i pedagogia. Són els principals eixos sobre els quals s'articulen les novetats de la pròxima edició d'aquest consolidat cicle que es desenvoluparà en el Castell de Peníscola del 4 al 25 de juliol.

El diputat de Cultura, José Luis Jarque, ha assenyalat en la presentació del festival “la important trajectòria d'aquesta iniciativa que ha suposat enormes beneficis per a l'oferta cultural de la província, amb el seu efecte de dinamització turística de Peníscola i de la província en general. La ubicació privilegiada que tenen aquestes actuacions convergeix a la perfecció amb la qualitat dels professionals que dissenyen la programació, amb els actors que les interpreten, amb el públic que s'implica... tot fa d'aquest festival una de les cites culturals més emblemàtiques i especials de les que tenen lloc durant tot l'any a la província de Castelló”.

Així mateix, el director del festival, Carles Benlliure, ha agraït “la implicació institucional de la Diputació, la implicació professional i professional de totes i cada una de les persones que fan possible l'èxit cada any d'un festival que ens defineix i que s'ha posicionat entre els referents de l'Estat espanyol. Com no podia ser d'una altra manera, en aquesta edició, commemoració de la 'majoria d'edat' del festival, l'hem reforçat més si és possible amb la qualitat d'obres i la multitud d'activitats d'animació que recorreran el nucli antic de Peníscola, la part de formació, la participació de companyies amateurs, i més detalls que s'aniran configurant conforme s'hi vaja desenvolupant”.

Entre les distintes novetats que portaran a obrir més les activitats del festival, està la inclusió d'activitats i representacions específicament adreçades al públic familiar.

Quant a la programació, el dissabte 4 de juliol tindrà lloc la representació d'”El burgés gentilhombre”, a càrrec de la companyia Morboria Teatro. Li seguirà l'11 de juliol la representació de 'Romeu i Julieta', per la Companyia Fundació Shakespeare. El 18 de juliol tindrà lloc la interpretació de 'La cárcel', per la Companyia de Teatro del Velador conclourà el festival la interpretació de 'La hermosa Jirafa', el dissabte 25 de juliol, la companyia La Morgue.

Per la seua banda, l'alcalde de Peníscola i vicepresident provincial, Andrés Martínez, ha explicat “l'enorme aportació d'aquest festival al turisme de la localitat i de tota la província. Són divuit edicions de molt esforç per part de totes les persones implicades, més intensificat aquestos últims tres anys per la important aposta a favor del turisme cultural que ha fet el nostre president, i que sens dubte reverteix en riquesa per a Peníscola i per al turisme provincial en general”.

Precursor del turisme cultural a la província

El Festival de Teatre Clàssic de Peníscola, com un dels que més trajectòria tenen a la província de Castelló, ha actuat des dels seus inicis i fins ara com a precursor del turisme cultural als municipis castellonencs.

Així, aquesta cita turística i cultural, contribueix a posicionar el castell no sols com a monument, sinó que li aporta eixe caràcter experiencial que la Diputació tracta de fomentar en la fortalesa: el turisme d'experiències que està fomentant la institució provincial amb el Pla director del castell en el que inverteix 4,5 milions d'euros per a aconseguir que més turistes el visiten i a través d'ell siguen més els que es desplacen per tota la província en busca d'aquest turisme de qualitat i experiencial tan d'acord amb les tendències actuals del sector.