Art rupestre com reclam turístic

Art rupestre com reclam turístic
29 de Gener de 2017

El Govern provincial inicia el treball conjunt amb les alcaldies per a impulsar el desenvolupament municipal a través del patrimoni

29 de gener. La Diputació de Castelló reforçarà la seua política de conservació i divulgació de l'art rupestre provincial per convertir-lo “en un aliat de primer nivell per al desenvolupament i impuls del territori i la dinamització turística dels pobles de l'interior”. El Govern provincial pretén treballar junt amb els ajuntaments que tenen aquest ric patrimoni perquè siga un element dinamitzador de l'economia i de creació d'ocupació.

 

Amb aquest objectiu, el vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, s'ha reunit aquesta setmana amb les alcaldies de fins a set municipis de l'interior castellonenc, a fi de “coordinar i impulsar totes aquelles accions estratègiques que ens permeten exalçar la riquesa patrimonial que atresora la província en aquestos espais emblemàtics i transformar-la en un important recurs cultural i turístic”.

 

Així, i junt amb els primers edils de Tírig, Morella, Catí, les Coves de Vinromà, Vilafranca, Palanques i Albocàsser, el vicepresident provincial ha començat a traçar el full de ruta “ja marcada durant els últims anys per a donar a conéixer els nostres orígens i, conjuntament amb la Generalitat Valenciana, potenciar com mereix l'art rupestre sabedors que és l'únic patrimoni mundial de la humanitat que tenim a la província”.

 

En aquest sentit, Sales ha destacat l'interés mostrat “per tots els municipis a l'hora d'obrir de bat a bat els orígens de la primera població de la província i divulgar aquest excels patrimoni cultural per a emprar-lo com un argument turístic que genere riquesa i oportunitats laborals en el món rural de Castelló”.

 

Actuacions ja realitzades

En la línia de les actuacions i inversions ja realitzades des del Govern provincial i que, entre altres, han permés millorar els accessos a l'abric del Perxe de la Mola Remígia, fer més accessibles les coves rupestres de la Valltorta-Gasulla i les pintures rupestres de la Serra d'en Garceràn o convertir la Cova dels Rossegadors, de la Pobla de Benifassà, en un espai d'ensenyança de l'art rupestre per a persones amb algun grau de discapacitat visual.

 

A més, i a fi de promocionar el patrimoni rupestre castellonenc, la Diputació ha fet possible que l'exposició '10.000 anys: Art Rupestre castellonenc en l'obra de Joan Baptista Porcar' organitzada per la Fundació Caixa Castelló, haja obert les seues portes a Castelló i en l'actualitat estiga exposada a la Vall d'Uixó per mitjà de la cessió de més de mig centenar d'obres de l'artista castellonenc.

 

“Tenim un patrimoni de la humanitat envejable i no podem desaprofitar-lo. Hem de fer de la història un element tractor del creixement provincial promocionant-la com el que és; un motiu d'orgull per a la província i un reclam turístic innegable”, ha ressenyat Sales.