Aturant els desnonaments

Aturant els desnonaments
13 de Decembre de 2016

Diputació garanteix a totes les persones de la província un servei d'assessorament i mediació jurídica davant dels desnonaments

13 de desembre. La Diputació de Castelló ha abanderat aquest matí, junt al Col·legi d'Advocats de Castelló i sis dels ajuntaments més grans de la província, una iniciativa per a frenar els desnonaments i garantir l'accés a la vivenda a totes les persones.

 

La iniciativa, impulsada pel president del Govern provincial, Javier Moliner, s'ha materialitzat amb la firma del conveni de col·laboració entre l'agrupació provincial de lletrats i els consistoris de Benicarló, Borriana, Castelló de la Plana, Onda, Vila-real i Vinaròs, relatiu a la prestació del servei d'assessorament i mediació en les reclamacions hipotecàries contra la vivenda habitual.

 

Moliner ha posat en valor l'acord aconseguit amb sis dels vuit municipis amb més de 20.000 habitants de la província, a falta d'Almassora que ha declinat sumar-se al conveni i la Vall d'Uixó, que compta amb mecanismes propis, a fi de “salvaguardar el que ha de ser sempre un dret fonamental per a la nostra població com és el de l'accés a una vivenda”.

 

No en va, el president de l'Administració provincial ha insistit en el fet que “a la província encara es produeixen tres desnonaments al dia, 940 en els nou primers mesos de l'any, i és una realitat inadmissible que amenaça la integritat i el dia a dia de massa famílies castellonenques”.

 

És per això que la Diputació de Castelló ha volgut posar en marxa aquesta mesura antidesnonament que permetrà habilitar en les cases consistorials dels sis municipis un servei d'assessorament jurídic a les persones que tenen un prèstec hipotecari i no poden afrontar-lo i de mediació entre dites deutores i les seues respectives entitats creditores. “Aquestes oficines acostaran aquell veïnat de la província que es veja amenaçat per un procés de llançament hipotecari de les eines jurídiques necessàries per a afrontar-lo amb garanties”, ha explicat Moliner.

 

12.000 euros per a universalitzar el servei

A més, el president del Govern provincial ha destacat que aquesta cooperació impulsada amb el Col·legi d'Advocats, i que garantirà la Diputació amb una inversió de 12.000 euros, no es limitarà a oferir assessorament al veïnat dels municipis adherits, sinó que el seu objectiu és el “garantir la universalització de l'accés a aquest servei a totes les persones castellonenques”.

 

Per a això en el conveni s'estipula que tant Castelló, com Vila-real i Borriana, hauran de destinar almenys una jornada a la setmana perquè veïnat empadronat a altres municipis de la província puga fer ús d'aquesta iniciativa patrocinada pel Col·legi d'Advocats de Castelló. “La solidaritat i la cooperació han de ser dos eixos d'aquest conveni perquè els desnonaments són un problema que no entén de municipis i la Diputació, com en totes les polítiques que impulsa, vetlarà sempre per totes les persones de la província, igualant les oportunitats als 135 municipis”, ha remarcat Moliner.