Camins del Penyagolosa geolocalitza els principals punts naturals, culturals i patrimonials de les ancestrals rutes

21 de Novembre de 2014

21 de noviembre. Un grupo de expertos y de voluntarios de Camins de Penyagolosa han comenzado a recorrer los caminos que unen los distintos municipios con la ermita de Sant Joan de Penyagolosa para marcar los principales hitos culturales, patrimoniales y naturales en esos itinerarios. El objetivo de todos estos trabajos es poder localizar vía gps esas indicaciones en cada una de las rutas para poder incorporarlo en el expediente que están preparando para optar a la declaración de Patrimonio Mundial de la UNESCO. 

Así lo ha explicado el diputado de Cultura, José Luis Jarque, quien ha señalado que “está siendo un trabajo muy minucioso y que, junto a las aportaciones y comentarios que realizan los propios vecinos de los pueblos que conocen los caminos, permitirá tener registrados todos esos elementos que los hacen culturalmente y naturalmente tan valiosos y por los que queremos obtener el reconocimiento internacional de la UNESCO”. 

Cabe señalar que entre las distintas indicaciones figuran desde elementos naturales, como plantas y árboles, hasta patrimoniales con vestigios de monumentos históricos, fuentes y otros. También es importante destacar elementos místicos que toman especial relevancia en las peregrinaciones y que conocen especialmente los habitantes de los pueblos. 

“Hemos comenzado a realizar estos ‘tracks’ entre los municipios de Les Useres y Xodos, y de éste a Sant Joan de Penyagolosa y sucesivamente iremos realizándolo en los distintos caminos”, ha indicado Jarque.

Cabe señalar que la información que se está obteniendo a través de estos trabajos servirá además para poder editar en un futuro material turístico y divulgativo de Camins de Penyagolosa.

21 de novembre. Un grup d’experts i voluntariat de Camins de Penyagolosa han començat a recórrer els camins que uneixen els distints municipis amb l’ermita de Sant Joan de Penyagolosa per a marcar les principals fites culturals, patrimonials i naturals en aquestos itineraris. L’objectiu de tots aquests treballs és poder localitzar via gps aquestes indicacions en cada una de les rutes per a poder incorporar-les en l’expedient que estan preparant per a optar a la declaració de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Així ho ha explicat el diputat de Cultura, José Luis Jarque, el qual ha assenyalat que “està sent un treball molt minuciós i que, junt amb les aportacions i comentaris que realitza el propi veïnat dels pobles que coneixen els camins, permetrà tindre registrats tots aquestos elements que els fan culturalment i natural tan valuosos i pels que volem obtindre el reconeixement internacional de la UNESCO”.

Cal assenyalar que entre les distintes indicacions figuren des d’elements naturals, com a plantes i arbres, fins a patrimonials amb vestigis de monuments històrics, fonts i altres. També és important destacar elements místics que prenen especial rellevància en els pelegrinatges i que coneixen especialment els habitants dels pobles.

“Hem començat a realitzar aquests ‘tracks’ entre els municipis de les Useres i Xodos, i d’aquest a Sant Joan de Penyagolosa i successivament anirem realitzant-los en els distints camins”, ha indicat Jarque.

Cal assenyalar que la informació que s’està obtenint a través d’aquests treballs servirà a més per a poder editar en un futur material turístic i divulgatiu de Camins de Penyagolosa.