Castelló Ruta de Sabor col·labora amb el CdT i l’Ajuntament de Catí per a formar els hostalers sobre els usos de la tòfona

10 de Gener de 2015

10 de enero. La marca de productos autóctonos Castelló Ruta de Sabor estará presente el próximo día 9 de febrero en la jornada formativa que organiza el CdT de Castellón junto al Ayuntamiento de Catí dirigida a los cocineros de la provincia y alumnos de la Escuela de Hostelería para mejorar su conocimiento en torno a los usos gastronómicos de la trufa de la zona. XII

El diputado de la comarca, Pablo Roig, muy implicado en la organización de la jornada y el resto de programación vinculada a la trufa, ha valorado de forma muy positiva “el que el único cocinero castellonense con un restaurante estrella Michelín participe en la jornada gastronómica previa a la Feria de la Trufa. Este es un paso más en el camino a la excelencia que buscamos desde la Diputación. La excelencia en el conocimiento de nuestros productos y de sus posibilidades para sacar el máximo de atractivo a las propuestas que se realizan desde los distintos establecimientos de la zona. Estamos convencidos de que todo esfuerzo por unir conocimiento y mejorar entre todo el sector hostelero y turístico tendrá buenos resultados, por eso desde la Diputación ayudamos con 10.000 euros a la organización de la Feria de la Trufa”.

El chef castellonense Miguel Barrera, estrella Michelín y embajador de Castelló Ruta de Sabor, será el encargado de impartir esta jornada. Se realizará de forma intensiva durante un día, con duración de ocho horas e incidirá en aprender los aspectos biológicos y organolépticos fundamentales para reconocer la calidad de este preciado hongo, así como sus aplicaciones en la elaboración de distintos platos.

Cabe señalar que la participación de Castelló Ruta de Sabor en esta actividad dirigida a profesionales de la restauración forma parte del amplio programa de trabajo que la Diputación está llevando a cabo para fomentar la puesta en valor y el aumento de consumo de los productos de Castellón.

Se trata de una actividad previa a las Jornadas Gastronómicas de la Trufa, que tendrán lugar del 16 de enero al 15 de marzo, y a la Feria de la Trufa que se celebrará en Catí el fin de semana del 14 y 15 de febrero.

10 de gener. La marca de productes autòctons Castelló Ruta de Sabor estarà present el pròxim dia 9 de febrer en la jornada formativa que organitza el CdT de Castelló junt amb l’Ajuntament de Catí adreçada als cuiners i cuineres de la província i alumnes de l’Escola d’Hostaleria per a millorar el seu coneixement entorn dels usos gastronòmics de la tòfona de la zona. XII

El diputat de la comarca, Pablo Roig, molt implicat en l’organització de la jornada i la resta de programació vinculada a la trufa, ha valorat de forma molt positiva “el que l’únic cuiner castellonenc amb un restaurant estrela Michelín participe en la jornada gastronòmica prèvia a la Fira de la Tòfona. Aquest és un pas més en el camí a l’excel·lència que busquem des de la Diputació. L’excel·lència en el coneixement dels nostres productes i de les seues possibilitats per a traure el màxim d’atractiu a les propostes que es realitzen des dels distints establiments de la zona. Estem convençuts que tot esforç per unir coneixement i millorar entre tot el sector hostaler i turístic tindrà bons resultats, per això des de la Diputació ajudem amb 10.000 euros a l’organització de la Fira de la Tòfona”.

El xef castellonenc Miguel Barrera, estrela Michelín i ambaixador de Castelló Ruta de Sabor, serà l’encarregat d’impartir aquesta jornada. Es realitzarà de forma intensiva durant un dia, amb duració de vuit hores i incidirà a aprendre els aspectes biològics i organolèptics fonamentals per a reconèixer la qualitat d’aquest preat fong, així com les seues aplicacions en l’elaboració de distints plats.

Cal assenyalar que la participació de Castelló Ruta de Sabor en aquesta activitat adreçada a professionals de la restauració forma part de l’ampli programa de treball que la Diputació està duent a terme per a fomentar la posada en valor i l’augment de consum dels productes de Castelló. 

Es tracta d’una activitat prèvia a les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona, que tindran lloc del 16 de gener al 15 de març, i a la Fira de la Tòfona que se celebrarà a Catí el cap de setmana del 14 i 15 de febrer.