Castelló Ruta de Sabor inclourà el pa i els productes de brioxeria tradicional més significatius de la província

5 d'Octubre de 2014

La marca de productos autóctonos Castelló Ruta de Sabor que impulsa la Diputación de Castellón incluirá el pan y los productos de bollería tradicional más significativos de la provincia. Así lo ha anunciado el diputado de Desarrollo Rural, Domingo Giner, quien ha indicado que “ya hemos mantenido una reunión con la asociación APANCAS para ir perfilando los productos que podrían optar a formar parte de Castelló Ruta de Sabor”.

En ese sentido, Giner ha explicado que “el pan es un elemento fundamental de nuestra dieta mediterránea y nuestra gastronomía, con reconocidas virtudes. Es por ello que el sector de panaderías y reposterías debe formar parte de esta iniciativa que pretende reconocer los mejores productos de la provincia, e impulsar su consumo. Estamos trabajando para poder materializa en las próximas semanas la formación de una comisión sectorial que represente a este importante sector que da trabajo a decenas de familias en la provincia. Serán los propios panaderos los que establecerán los criterios necesarios para que el pan pueda formar parte de la marca”.

10 sectores representados ya en Castelló Ruta de Sabor

Castelló Ruta de Sabor’ continúa su labor de consolidarse como elemento diferenciador de la calidad y el origen de los productos de la provincia. Así, durante este mes de octubre tiene previsto convocar cuatro comisiones sectoriales más para incluir estos productos en la marca: pescado y marisco, trufas y setas, carnes y embutidos y puntos de venta.

“Tras las reuniones del sector turronero y del queso y derivados lácteos que han sido las comisiones que se han formado más recientemente vamos a seguir convocando por sectores para fomentar un ritmo ágil de inclusión de productos para que los ciudadanos los puedan reconocer como parte de Castelló Ruta de Sabor y comprar.”.

Cabe señalar que ya forman parte de Castelló Ruta de Sabor las comisiones sectoriales de aguas, aceites, vinos, hortalizas, quesos y turrones. Relacionadas con esta iniciativa, que lleva fraguándose desde hace año y medio, están trabajando cerca de 160 empresas de la provincia que se han interesado por formar parte de la misma.

5 d’octubre. La marca de productes autòctons Castelló Ruta de Sabor que impulsa la Diputació de Castelló inclourà el pa i els productes de brioxeria tradicional més significatius de la província. Així ho ha anunciat el diputat de Desenrotllament Rural, Domingo Giner, el qual ha indicat que “ja hem mantingut una reunió amb l’associació APANCAS per a anar perfilant els productes que podrien optar a formar part de Castelló Ruta de Sabor”.

 En aqueix sentit, Giner ha explicat que “el pa és un element fonamental de la nostra dieta mediterrània i la nostra gastronomia, amb reconegudes virtuts. És per això que el sector de forns i rebosteries ha de formar part d’aquesta iniciativa que pretén reconéixer els millors productes de la província, i impulsar el seu consum. Estem treballant per a poder materialitzar en les pròximes setmanes la formació d’una comissió sectorial que represente aquest important sector que dóna treball a desenes de famílies a la província. Seran els propis forners els que establiran els criteris necessaris perquè el pa puga formar part de la marca”.

 10 sectors representats ja en Castelló Ruta de Sabor

Castelló Ruta de Sabor’ continua la seua feina de consolidar-se com a element diferenciador de la qualitat i l’origen dels productes de la província. Així, durant aquest mes d’octubre té previst convocar quatre comissions sectorials més per a incloure aquests productes en la marca: peix i marisc, trufes i bolets, carns i embotits i punts de venda.

 “Després de les reunions del sector torroner i del formatge i derivats lactis que han sigut les comissions que s’han format més recentment continuarem convocant per sectors per a fomentar un ritme àgil d’inclusió de productes perquè els ciutadans els puguen reconéixer com a part de Castelló Ruta de Sabor i comprar.”.

 Cal assenyalar que ja formen part de Castelló Ruta de Sabor les comissions sectorials d’aigües, olis, vins, hortalisses, formatges i torrons. Relacionades amb aquesta iniciativa, que porta forjant-se des de fa any i mig, estan treballant prop de 160 empreses de la província que s’han interessat per formar-ne part.