La quantia de la subvenció per a aprofundir en la investigació aqüícola ascendeix a 20.000 euros i la duració de les cinc beques serà de quatre mesos cadascuna.
Castellón, 27 d’agosto de 2023.
La Diputació Provincial de Castelló ha subscrit un conveni de col·laboració amb l'Agència Estatal Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) per a la concessió de cinc beques d'introducció a l'aqüicultura (JAE-Intro-ICU) en l'Institut d'Aqüicultura de Torre la Sal (IATS-CSIC) perquè joves estudiants puguen aprofundir en la investigació aqüícola.
La dotació econòmica de la subvenció ascendeix a 20.000 euros, duplicant-se l'import respecte a l'exercici anterior. Així mateix, també augmenta el nombre de beques a concedir ja que passen de dues a cinc ajudes i amb una duració de quatre mesos cadascuna.
La relació de la institució provincial amb el IATS-CSIC es remunta a 1972 i des de aleshores han vingut mantenint una fructífera col·laboració que ha donat lloc a la potenciació de les activitats d'investigació en aqüicultura d'espècies marines en l'Institut d'Aqüicultura Torre de la Sal.
L'Institut d'Aqüicultura Torre de la Sal (IATS-CSIC) és un institut d'investigació propi del CSIC, i s'ocupa de l'àrea de l'aqüicultura marina i d'investigar sobre diversos aspectes en peixos com a fisiologia i endocrinologia de la reproducció i el creixement, larvicultura, nutrigenòmica, control d'ingesta, patologia i diversificació d'espècies en cultiu de peixos. També s'estudia la biologia i el cultiu de mol·luscos, espècies auxiliars en aqüicultura i ecotoxicologia, entre altres.
El conveni subscrit amb el CSIC està inclòs en el Pla Estratègic de Subvencions de la Diputació Provincial de Castelló, per al trienni 2023-2025, en el qual es fixen per a l'Àrea de Medi natural com a objectius estratègics el foment del desenvolupament sostenible i la modernització ecològica relacionats amb la gestió de residus, les energies renovables i l'eficiència energètica i la protecció del medi ambient i la biodiversitat, contribuint als seus objectius de la següent manera: la formació de personal i a l'assessorament a entitats públiques i privades en matèries d'investigació científica i tecnològica, de caràcter multidisciplinari, amb la finalitat de contribuir a l'avanç del coneixement i al desenvolupament econòmic, social i cultural.