Culla presenta de la mà de la Diputació la seua proposta turística més 'màgica i medieval'

31 de Juliol de 2013

El patio del Centro Cultural Las Aulas ha reunido esta mañana a diversos personajes medievales como Constança d'Alagó o Balasc d'Alagó, al vicepresidente de Turismo, Andrés Martínez, al diputado de Turismo de Interior, José Pons, y al alcalde de Culla, José Francisco Bellés, para dar a conocer ante la sociedad castellonense la nueva y ambiciosa propuesta turística de este pequeño municipio de l'Alt Maestrat, bajo el lema de 'Culla. Mágica y medieval'.

En la presentación se ha dado a conocer la estrategia de comunicación de la localidad y el nuevo Plan de Dinamización Turística, auspiciado por el Patronato Provincial de Turismo de la Diputación, que comprende acciones como la creación de la nueva web cullamagicaymedieval.com; el diseño de la nueva marca turística; rutas guiadas por el casco antiguo de Culla y al Molí de l'Ordre del siglo XIV, rehabilitado como Centro de Interpretación; o la adaptación de la obra teatral 'La Conquesta de Culla', preparada y representada por los propios vecinos.

"Esta propuesta ha puesto, con más fuerza si cabe, al pueblo de Culla en el mapa turístico de la provincia. Con esta campaña, Culla se convierte en visita obligada para todos aquellos turistas amantes de la historia y la cultura, al igual que tantos otros municipios de la provincia, pero desde un punto de vista mágico y medieval", ha explicado Martínez.

Por su parte, el diputado de Turismo de Interior, José Pons, ha reconocido "el gran esfuerzo que está realizando el municipio por promocionar, de una forma innovadora y creativa, la singularidad de su vasto patrimonio histórico y cultural. La Diputación siempre estará apoyando iniciativas como éstas que pongan en valor el gran tesoro de Castellón, nuestro interior, y conseguir consolidar nuestros pueblos a través del turismo".

El nuevo posicionamiento turístico de Culla se centra en la gran cantidad de leyendas e historias de templarios o amores imposibles que han transcurrido por sus calles a lo largo de los siglos, lo que marca la diferenciación a la hora de atraer visitantes y promocionar su patrimonio histórico y cultural. “Culla es un lugar encantado, cuyas calles y rincones conservan a la perfección el aire de tiempos remotos y nos transportan a historias legendarias", ha apuntado el responsable de comunicación del municipio, Alejandro Cabrera.

'La conquesta de Culla'

Los vecinos de Culla han preparado con ilusión y entusiasmo la histórica obra que rememora la conquista de su castillo y tiene lugar en diferentes escenarios reales de la población, aprovechado el encanto que la caracteriza. Así, el casco histórico, declarado Bien de Interés Cultural en 2004, se traslada al siglo XIII para sumergirse en un ambiente medieval.

‘La Conquesta de Culla’ de J. Villuendas,  se refiere a tiempos de la reconquista, está escrita en castellano, pero ha sido adaptada al valenciano por Manuel Manzano y dirigida por Montse Vidal. El pásado 27 de julio tuvo lugar el preestreno a nivel local siendo un rotundo éxito. El estreno oficial de la representación tendrá lugar el próximo 21 de septiembre.

Esta iniciativa está englobada dentro del proyecto cultural CULLA VIU, que se desarrolla gracias a un grupo de voluntarios y al acompañamiento del Programa de Extensión Universitaria de la UJI, con el fin de salvaguardar el patrimonio cultural del municipio.

El pati del Centre Cultural Les Aules ha reunit aquest matí diversos personatges medievals com Constança d'Alagó o Balasc d'Alagó, al vicepresident de Turisme, Andrés Martínez, al diputat de Turisme d’Interior, José Pons, i a l’alcalde de Culla, José Francisco Bellés, per a donar a conèixer davant de la societat castellonenca la nova i ambiciosa proposta turística d’aquest xicotet municipi de l'Alt Maestrat, sota el lema de 'Culla. màgica i medieval'.

En la presentació s’ha donat a conèixer l’estratègia de comunicació de la localitat i el nou Pla de dinamització turística, patrocinat pel Patronat Provincial de Turisme de la Diputació, que comprèn accions com la creació de la nova web cullamagicaimedieval.com; el disseny de la nova marca turística; rutes guiades pel nucli antic de Culla i al Molí de l'Orde del segle XIV, rehabilitat com a Centre d’Interpretació; o l’adaptació de l’obra teatral 'La conquesta de Culla', preparada i representada pel propi veïnat.

"Aquesta proposta ha posat, amb més força si és possible, el poble de Culla en el mapa turístic de la província. Amb aquesta campanya, Culla es converteix en visita obligada per a tot aquell turisme amant de la història i la cultura, igual que tants altres municipis de la província, però des d’un punt de vista màgic i medieval", ha explicat Martínez.

Per la seua banda, el diputat de Turisme d’Interior, José Pons, ha reconegut "el gran esforç que està realitzant el municipi per promocionar, d’una forma innovadora i creativa, la singularitat del seu vast patrimoni històric i cultural. La Diputació sempre estarà recolzant iniciatives com aquestes que posen en valor el gran tresor de Castelló, el nostre interior, i aconseguint consolidar els nostres pobles a través del turisme".

El nou posicionament turístic de Culla se centra en la gran quantitat de llegendes i històries de templers o amors impossibles que han transcorregut pels seus carrers al llarg dels segles, la qual cosa marca la diferenciació a l’hora d’atraure visitants i promocionar el seu patrimoni històric i cultural. “Culla és un lloc encantat, els carrers i racons del qual conserven a la perfecció l’aire de temps remots i ens transporten a històries llegendàries", ha apuntat el responsable de comunicació del municipi, Alejandro Cabrera.

'La conquesta de Culla'

El veïnat de Culla ha preparat amb il·lusió i entusiasme la històrica obra que rememora la conquista del seu castell i té lloc en diferents escenaris reals de la població, aprofitat l’encant que la caracteritza. Així, el nucli històric, declarat Bé d’Interès Cultural en 2004, es trasllada al segle XIII per a submergir-se en un ambient medieval.

‘La conquesta de Culla’ de J. Villuendas,  es refereix al temps de la reconquesta, està escrita en castellà, però ha sigut adaptada al valencià per Manuel Manzano i dirigida per Montse Vidal. El passat 27 de juliol va tindre lloc la preestrena a nivell local sent un rotund èxit. L’estrena oficial de la representació tindrà lloc el pròxim 21 de setembre.

Aquesta iniciativa està englobada dins del projecte cultural CULLA VIU, que es desenvolupa gràcies a un grup de voluntariat i a l’acompanyament del Programa d’extensió universitària de la UJI, a fi de salvaguardar el patrimoni cultural del municipi.