Diputació abandera la restauració de patrimoni sacre

Diputació abandera la restauració de patrimoni sacre
12 de Febrer de 2019

La Diputació de Castelló s'ha consolidat com la institució banderera de l'atenció, recuperació i protecció del patrimoni i art sacre castellonenc com un actiu que contribuesca a millorar i generar noves oportunitats als pobles de la província, amb una inversió superior als 10 milions d'euros des de 2011

8 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló s'ha consolidat com la institució banderera de l'atenció, recuperació i protecció del patrimoni i art sacre castellonenc com un actiu que contribuesca a millorar i generar noves oportunitats als pobles de la província, amb una inversió superior als 10 milions d'euros des de 2011. Així, el Govern provincial suma centenars d'obres i edificis restaurats en col·laboració tant amb els bisbats, el de la Diòcesi Segorbe-Castelló i el de la Diòcesi de Tortosa, amb els que manté convenis de col·laboració, com amb els propis ajuntaments als què presta aqueix servei de restauració i amb els què comparteix projectes de posada en valor del patrimoni.


 

Així ho ha assegurat el president de la Diputació, Javier Moliner, qui avui ha comprovat a Canet lo Roig i Cinctorres dos d'aqueixes emblemàtiques actuacions que ha realitzat el Govern provincial de rehabilitació de patrimoni sacre.


 

“"En aquesta terra estem orgullosos del nostre patrimoni religiós, que conforma la nostra identitat i al voltant del qual hem construït la història de cada un dels nostres pobles. Per això des del Govern provincial, i treballant braç a braç amb els ajuntaments i bisbats, ens marquem en 2011 l'objectiu de recuperar i posar en valor tots aquells edificis i peces d'art sacre que ho necessitaren”.


 

I fruit d'aqueix treball, tal com ha remarcat el president, “sumem centenars d'obres i edificis restaurats amb una inversió total superior als 10 milions d'euros, la qual cosa ens converteix en el Govern que més inverteix, sense complexos, a recuperar i posar en valor el nostre patrimoni religiós. Un patrimoni que ens defineix, ens uneix, ens fa créixer i ens fa sentir orgullosos d'aquesta terra, de la nostra cultura i tradicions"


 

En aqueixa labor també es contextualitzen altres actuacions concretes com la col·laboració amb la Fundació de Sant Pascual de Vila-real per a la construcció del Centre de Recepció de Visitants.

Reclam cultural, religiós i turístic

Durant la seua visita a Cinctorres i Canet lo Roig, el president Moliner ha insistit en l'aposta ferma i decidida “d'aquest Govern provincial a l'hora de conservar el nostre llegat, perquè és història, són les nostres arrels, però també són oportunitats per als nostres pobles, tal com ja van comprovar els quasi 50.000 visitants de l'exposició La Llum de la Memòria a Jérica i Caudiel”.

I és que l'èxit sense precedents d'aquesta tercera edició de tan ambiciosa exposició constata que el compromís de la Diputació amb aquesta recuperació patrimonial reverteix directament en riquesa i dinamització turística i cultural per als municipis de la província. Un benefici que, a més, el Govern provincial optimitza gràcies a la posada a disposició també dels seus recursos per a la promoció turística que realitza a través del Patronat Provincial de Turisme.