La ronda ciclista repeteix a la província amb eixides des de Vila-real i Benicàssim i una meta en l'ermita Santa Llúcia d'Alcossebre
11 de gener. La província tornarà a ser protagonista enguany d'un dels majors espectacles esportius del món. Durant dos dies, el 23 i 24 d'agost, Castelló es convertirà en l'epicentre internacional de l'esport després que la Diputació haja aconseguit portar novament la Vuelta a España a la província, amb dues etapes que convertiran el 2017 en “l'any més ambiciós de 'Castelló, escenari esportiu' i que mostrarà a milions d'espectadors una província única i dual en la què la muntanya i la mar es fonen per a rebre visites amb els braços oberts”.
D'aquesta manera, el president de la Diputació, Javier Moliner ha anunciat aquest matí que “Castelló ha triat un nou any la Vuelta i la Vuelta ha triat Castelló. Hem demostrat que som un dels millors escenaris esportius del món i aquest estiu ho tornarem a demostrar fent de l'esport una font inesgotable d'oportunitats econòmiques, socials i laborals per a la gent de Castelló i un nou motiu per a sentir orgull de la terra en què vivim”.
I ho ha fet acompanyat per tres alcaldies dels municipis que tindran una especial rellevància en les dues etapes que transcorreran, una d'elles en la seua totalitat, per la província, com és el cas de l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués i el d'Alcossebre, Francisco Juan Mars.
D'aquesta manera, i un dia abans que la ronda ciclista espanyola done a conéixer tot el recorregut en la seua posada de llarg programada a Madrid, el president del Govern provincial ha avançat que Castelló, i els seus pobles, “tornaran a arribar a milions de potencials turistes gràcies a un dels esdeveniments esportius amb major impacte internacional”.
Benicàssim, una ciutat ciclista i turística
Així, Benicàssim serà el punt de partida de dues intenses jornades de ciclisme que ompliran la província “d'esport i d'un ple assegurat en el sector hoteler”, i que arrancaran el dia 23 d'agost amb una etapa que eixirà des d'una “ciutat amb una gran tradició ciclista i preparada a la perfecció per a acollir grans esdeveniments i a milers de turistes que disfrutaran del seu patrimoni natural”, tal com ha subratllat Marqués.
Mar i muntanya a Alcossebre
A continuació, l'etapa recorrerà la província per a arribar a “un paratge de somni com és l'ermita de Santa Llúcia d'Alcossebre. Serà una espectacle esportiu i visual, amb rampes finals tan dures com les del Mas de la Costa i amb una de les millors vistes de la Mediterrània gràcies a un final d'etapa en què s'entrellaçaran les dues realitats que converteixen aquesta província en única amb la muntanya fonent-se amb la mar en l'horitzó”.
En aquesta línia, l'alcalde del municipi ha destacat “l'empremta turística que la Vuelta, gràcies a la Diputació, deixarà en un poble que pel seu patrimoni natural, és una de les principals destinacions turístiques de la província”.
Vila-real: Un homenatge a la Indústria i l'esport
La segona etapa, per la seua banda, “servirà de reconeixement per a Vila-real, un dels municipis amb major projecció internacional de la nostra terra en aspectes com la indústria i l'esport, i de promoció i impuls per a un dels sectors productius més importants de la província com és la ceràmica”. No en va, Benlloch ha insistit en l'aposta de Vila-real per l'esport, “una aposta clara que amb aquesta eixida d'etapa es veurà reforçada”.
La dita etapa repetirà el mateix guió que la seua predecessora, deixant arrere la costa per a endinsar-se per la muntanya provincial per la Serra d'Espadà i del Palància, amb arribada a la localitat valenciana del Port de Sagunt.
Cal destacar que, tal com ha significat Moliner, “la confecció d'aquestes dues etapes, pensada per a donar a conéixer tots els racons de la província, permetrà que totes les comarques de Castelló, gràcies a la passada edició i aquesta pròxima, s'hagen publicitat a tot el món”.
Projecció social, econòmica i turística
Es tracta de dues etapes que, tal com ha indicat el president del Govern provincial, “oferiran al món els atractius turístics i esportius d'aquesta terra convertint-se en la millor campanya publicitària que aquest territori replet d'oportunitats puga somniar. Gràcies a l'esport continuarem descobrint al món allò del que més orgullosos ens sentim, com són els nostres municipis, paratges increïbles i una província viva amb un patrimoni que enamora a qui el descobreix”.
Cal recordar que la Vuelta Ciclista a España és un dels esdeveniments esportius amb una major projecció social, econòmica i turística, amb milions d'espectadors de fins a 190 països i caravana de 2.500 professionals i 1.400 periodistes “que descobriran l'altra cara de la nostra província”.
Més de dos milions de beneficis en 2016
Sense anar més lluny, Moliner ha recordat que el passat any l'arribada de la prova ciclista a la província va generar més de dos milions d'euros de beneficis en el teixit empresarial castellonenc, amb més de 4.000 nits d'hotel i amb “l'innegable impacte que això genera en la creació d'ocupacions a Castelló”.
Així, durant l'etapa de Camins del Penyagolosa es van mobilitzar fins a 100.000 persones a la província, amb xifres rècord d'audiència només a Espanya de 1,7 milions d'espectadors “demostrant que l'aposta de la Diputació per reforçar Castelló com a escenari esportiu de primer nivell és també una aposta pel benestar de tota la població castellonenca”.
En definitiva, “en el nostre afany per defendre el territori i liderar totes aquelles iniciatives que redunden en una major qualitat de vida de la gent de Castelló era imprescindibles pujar-nos novament al gran grup de la Vuelta i continuar portant fins als nostres pobles bones notícies i més i millors oportunitats econòmiques i laborals per a tots”.