Diputació aprova exigir a la Generalitat que ingresse al Provincial els 5,7 milions d'euros que està negant a la gent de Castelló

19 d'Abril de 2016

19 de abril. El Pleno de la Diputación de Castellón ha aprobado este mediodía exigir a la Generalitat que deje de discriminar a los castellonenses e ingrese los 5,7 millones de euros que le ha negado al Hospital Provincial para su presupuesto de este año. El Gobierno Provincial ha defendido durante el debate que la singularidad del Consorcio ha convertido al Provincial en un referente en calidad asistencial y ha reclamado que la Generalitat no ponga en peligro ese servicio que reciben los castellonenses en su obsesión por desmantelar los servicios sanitarios de Castellón.

Con ese objetivo, el Pleno de la institución provincial ha aprobado con el apoyo del Partido Popular sendas mociones que urgen a la Conselleria de Sanidad a adjudicar oficialmente y poner en marcha el nuevo acelerador lineal en el Hospital Provincial, así como a mantener los servicios del Centro de Información y Coordinación de Urgencias (CICU) en Castellón y no trasladarlo a Valencia, como pretende la Generalitat.

En el desarrollo de la sesión plenaria, el portavoz del Grupo Popular, Vicent Sales, ha advertido que “con el tema del acelerador, no estamos ante una moción únicamente sobre el acelerador, sino sobre el Hospital Provincial. En lo que va de año esta Diputación ha transferido más de nueve millones de euros al Hospital Provincial, con una aportación extra mensual para la compra del acelerador, y la Generalitat todavía no ha puesto ni un euro. Lo único que están demostrando desde el principio con esta falsa polémica que han generado en torno a la compra del acelerador es que no les importa nada la singularidad del Hospital Provincia, sino que quieren difuminarla al pasarla al sistema sanitario valenciano. Un problema que, inexplicablemente, no se percibe en el caso del Consorcio Hospitalario de Valencia, donde mantienen la misma fórmula de gestión con la Diputación de Valencia”.

Cabe señalar que el Gobierno Provincial pedirá con el respaldo unánime de todos los grupos políticos a la Generalitat que mantenga el Centro de Información y Coordinación de Urgencias (CICU) de Castellón para garantizar la mejor calidad asistencial a toda la provincia ante el temor y la preocupación de los propios médicos coordinadores y locutores de este servicio en Castellón y que han alertado de la intención de la Generalitat de integrar el servicio de 112 Castellón en Valencia.

Consenso en el mantenimiento de las helisuperficies

El mantenimiento del CICU en Castellón no ha sido el único tema del Pleno que ha recabado el apoyo unánime de todos los grupos políticos de la Corporación. Así ha ocurrido también con la cuestión de las helisuperficies construidas en la provincia de Castellón para dar respuesta a los casos de emergencias. El Pleno ha acordado que la Diputación realizará un estudio de necesidades de estas infraestructuras construidas en torno al año 2006 en municipios como Montanejos, la Todolella, Vilafranca y Morella.

El diputado de Bomberos, Luis Rubio, ha explicado que “el presidente Moliner ha escrito ya una carta a los ayuntamientos de los municipios con este tipo de instalaciones con tal de hacerles llegar la voluntad de la Diputación de hacerse cargo del mantenimiento de las instalaciones siempre y cuando cedan los terrenos a la Diputación, pues hasta ahora esos terrenos son de titularidad municipal”.

Será a partir de la respuesta de los distintos consistorios y el cambio de titularidad cuando el Gobierno Provincial pueda destinar recursos a su mantenimiento.

En cuanto a las infraestructuras, el Pleno de la Diputación también ha respaldado de forma unánime solicitar a las administraciones competentes una mejora de los servicios de Cercanías en la provincia, especialmente en lo que se refiere a los municipios de la zona norte. En esta petición se hace hincapié en la necesidad de garantizar unas frecuencias mínimas diarias que cubran las necesidades actuales de demanda.

19 d'abril. El Ple de la Diputació de Castelló ha aprovat aquest migdia exigir a la Generalitat que deixe de discriminar la gent de Castelló i ingresse els 5,7 milions d'euros que li ha negat a l'Hospital Provincial per al seu pressupost d'enguany. El Govern provincial ha defés durant el debat que la singularitat del Consorci ha convertit el Provincial en un referent en qualitat assistencial i ha reclamat que la Generalitat no pose en perill aquest servei que reben les persones de Castelló, en la seua obsessió per desmantellar els serveis sanitaris de Castelló.

Amb aquest objectiu, el Ple de la institució provincial ha aprovat amb el suport del Partit Popular sengles mocions que urgeixen la Conselleria de Sanitat a adjudicar oficialment i posar en marxa el nou accelerador lineal en l'Hospital Provincial, així com a mantindre els serveis del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) a Castelló i no traslladar-lo a València, com pretén la Generalitat.

En el desenvolupament de la sessió plenària, el portaveu del Grup Popular, Vicent Sales, ha advertit que “amb el tema de l'accelerador, no estem davant una moció únicament sobre l'accelerador, sinó sobre l'Hospital Provincial. En el que va d'any aquesta Diputació ha transferit més de nou milions d'euros a l'Hospital Provincial, amb una aportació extra mensual per a la compra de l'accelerador, i la Generalitat encara no ha posat ni un euro. L'única cosa que estan demostrant des del principi amb aquesta falsa polèmica que han generat entorn de la compra de l'accelerador és que no els importa res la singularitat de l'Hospital Provincial, sinó que volen difuminar-la al passar-la al sistema sanitari valencià. Un problema que, inexplicablement, no es percep en el cas del Consorci Hospitalari de València, on mantenen la mateixa fórmula de gestió amb la Diputació de València”.

Cal assenyalar que el Govern provincial demanarà amb el suport unànime de tots els grups polítics a la Generalitat que mantinga el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) de Castelló per a garantir la millor qualitat assistencial a tota la província davant del temor i la preocupació del propi personal mèdic, coordinadors i locutors d'aquest servei a Castelló i que han alertat de la intenció de la Generalitat d'integrar el servei de 112 de Castelló a València.

Consens en el manteniment de les helisuperfícies

El manteniment del CICU a Castelló no ha estat l'únic tema del Ple que ha obtingut el suport unànime de tots els grups polítics de la corporació. Així ha ocorregut també amb la qüestió de les helisuperfícies construïdes a la província de Castelló per a donar resposta als casos d'emergències. El Ple ha acordat que la Diputació realitzarà un estudi de necessitats d'aquestes infraestructures construïdes entorn de l'any 2006 a municipis com Montanejos, la Todolella, Vilafranca i Morella.

El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “el president Moliner ha escrit ja una carta als ajuntaments dels municipis amb aquest tipus d'instal·lacions, per tal de fer-los arribar la voluntat de la Diputació de fer-se càrrec del manteniment de les instal·lacions sempre que cedesquen els terrenys a la Diputació, perquè fins ara aquestos terrenys són de titularitat municipal”.

Serà a partir de la resposta dels distints consistoris i el canvi de titularitat quan el Govern provincial puga destinar recursos al seu manteniment.

Quant a les infraestructures, el Ple de la Diputació també ha recolzat de forma unànime sol·licitar a les administracions competents una millora dels serveis de Rodalia a la província, especialment pel que fa als municipis de la zona nord. En aquesta petició es remarca la necessitat de garantir unes freqüències mínimes diàries que cobresquen les necessitats actuals de demanda.