Diputació i UJI reforcen la seua aposta cultural en el vintè aniversari del Programa d’Extensió Universitària

28 de Maig de 2012

“La Diputación va a seguir apostando junto a la Universitat Jaume I por vertebrar culturalmente los municipios de nuestro territorio con una ambiciosa oferta de actividades, desde exposiciones a talleres o recitales”. Así lo ha afirmado el diputado de Cultura, Héctor Folgado, en la presentación del informe “Al voltant dels 20 anys del PEU”, con el que UJI y Diputación celebran los veinte años “de compromiso con el territorio y desarrollo de todos sus potenciales socioculturales”

La Llotja del Cànem ha acogido esta mañana el acto de presentación de los actos conmemorativos del XX Aniversario del Programa de Extensión Universitaria (PEU). Un programa que nació en 1992 transformar culturalmente la provincia y que durante este periodo ha realizado 759 conferencias, 278 exposiciones y 560 cursos en los que han participado 66.000 ciudadanos de la provincia de Castellón. El diputado de Cultura, Héctor Folgado, y el vicerector de la Universitat Jaume I, Wences Rambla, han destacado “la enorme labor realizada durante estas dos décadas y el impulso a las oportunidades de todos los ciudadanos”.

El PEU establece su ámbito geográfico de trabajo en los pueblos de menos de 5.000 habitantes. Con esta delimitación realiza una discriminación positiva que beneficia los municipios con menos recursos, que a pesar del débil peso demográfico, representan más del 80% del territorio. Dentro del marco geográfico de actuación el programa actúa atendiendo las estructuras sociales y culturales según el papel que desarrollan los agentes culturales locales que participan activamente de la red de técnicos. La red está formada por: aodls, trabajadores sociales, técnicos en cultura, autoridades municipales y profesores de EPA.

El diputado de Cultura, Héctor Folgado, ha destacado que “el programa de extensión universitaria comparte el reto de hacer presente la universidad en nuestro territorio y acercarlo a nuestra realidad social. Su principal objetivo es garantizar el acceso a la formación y la cultura a los ciudadanos de la provincia, independientemente de si residen en el interior o en la costa. Un proyecto que cumple 20 años de apoyo institucional por parte de la Diputación

Por su parte el vicerrector de la Universitat Jaume I, Wences Rambla, ha agradecido “la enorme sensibilidad que desde la institución provincial se tiene hacia todos los proyectos que organiza la UJI. Estamos realmente felices de renovar este acuerdo que beneficia a todos los estudiantes y, especialmente, a un sinfín de actividades que se impulsan desde nuestro campus a todos los rincones de la provincia”.

“La Diputació continuarà apostant junt amb la Universitat Jaume I per vertebrar culturalment els municipis del nostre territori amb una ambiciosa oferta d’activitats, des d’exposicions a tallers o recitals”. Així ho ha afirmat el diputat de Cultura, Héctor Folgado, en la presentació de l’informe “El voltant dels 20 anys del PEU”, amb què UJI i Diputació celebren els vint anys “de compromís amb el territori i desenvolupament de tots els seus potencials socioculturals”

La Llotja del Cànem ha acollit aquest matí l’acte de presentació dels actes commemoratius del XX Aniversari del Programa d’Extensió Universitària (PEU). Un programa que va nàixer en 1992 per transformar culturalment la província i que durant aquest període ha realitzat 759 conferències, 278 exposicions i 560 cursos en què han participat 66.000 habitants de la província de Castelló. El diputat de Cultura, Héctor Folgado, i el vicerector de la Universitat Jaume I, Wences Rambla, han destacat “l’enorme labor realitzada durant aquestes dues dècades i l’impuls a les oportunitats de tota la ciutadania”.

El PEU estableix el seu àmbit geogràfic de treball als pobles de menys de 5.000 habitants. Amb aquesta delimitació realitza una discriminació positiva que beneficia als municipis amb menys recursos, que a pesar del dèbil pes demogràfic, representen més del 80% del territori. Dins del marc geogràfic d’actuació el programa actua atenent les estructures socials i culturals, segons el paper que desenvolupen les agències de cultura locals que participen activament de la xarxa tècnica. La xarxa està formada per: aodls, treballadors/es socials, tècnics/ques en cultura, autoritats municipals i professorat d’EPA.

El diputat de Cultura, Héctor Folgado, ha destacat que “el programa d’extensió universitària comparteix el repte de fer present la universitat al nostre territori i acostar-lo a la nostra realitat social. El seu principal objectiu és garantir l’accés a la formació i la cultura a la ciutadania de la província, independentment de si resideix a l’interior o a la costa. Un projecte que compleix 20 anys de suport institucional per part de la Diputació

Per la seua banda el vicerector de la Universitat Jaume I, Wences Rambla, ha agraït “l’enorme sensibilitat que des de la institució provincial es té cap a tots els projectes que organitza la UJI. Estem realment feliços de renovar aquest acord que beneficia a tot l´estudiantat i, especialment, a una infinitat d’activitats que s’impulsen des del nostre campus a tots els racons de la província”.