El cúster de Turisme i Salut ja comença a posicionar a la província com a destí referent entre els prescriptors europeus

22 d'Abril de 2013
Este grupo de trabajo lo integran Diputación, Generalitat, UJI, Ayuntamiento de Castellón y sociedades del sector socio sanitario Sales: “Tras un estudio pormenorizado del sector y sus oportunidades, comenzamos a implementar el plan de acción”

El clúster de Turismo y Salud impulsado por la Diputación de Castellón está planificando ya varias reuniones con agentes internacionales para posicionar la provincia como destino europeo referente en el turismo-Wellness y turismo de salud. Son dos tipos de turismo especializado, cuyo enorme potencial destacan los expertos.

Hay que tener en cuenta que, según los datos que maneja la Unión Europea, en menos de una década la mitad de la población europea tendrá más de 55 años, que es la que más viaja y más se gasta en turismo y que, además, es la que más aprecia este tipo de turismo.

El diputado provincial de Promoción Económica, Vicent Sales, ha explicado esta mañana que “este grupo de trabajo sectorial de turismo y salud lo componen la Diputación de Castellón, la Generalitat, el Ayuntamiento de Castellón, la UJI, el Espaitec, varios hospitales de la provincia y empresas del sector turístico. Desde su nacimiento, hace aproximadamente un año, hemos estado trabajando en diagnosticar el estado actual del turismo de salud de la provincia y sus oportunidades de futuro atendiendo a las potencialidades que presenta el territorio provincial. Ahora, y con un plan de negocio diseñado por la Universitat Jaume I, ha llegado el momento de ir implementando acciones dentro de esa estrategia para conseguir el objetivo común de posicionar la provincia de Castellón como un destino referente en materia de turismo de salud y turismo-Wellness”.

Una iniciativa que comienza a dar sus frutos

El clúster de turismo y salud nació por iniciativa de la Diputación de Castellón hace aproximadamente un año con el objetivo de establecer un grupo de trabajo sectorial entre la administración pública, entidades científicas y empresas como respuesta a uno de los 15 compromisos  presentados por el presidente provincial, Javier Moliner, para impulsar el desarrollo económico de la provincia.

Durante este tiempo ha estado trabajando en reuniones con otros clusters de referencia internacional y en la definición de recursos públicos y privados con los que cuenta la provincia para consolidar esta apuesta.

Tal y como ha señalado Sales, “hay que tener en cuenta que en esta iniciativa hay que coordinar los esfuerzos de todos los sectores, especialmente del empresarial, que es el que debe tirar finalmente de este clúster, una vez que las administraciones públicas y la Universitat Jaume I creen el marco adecuado en cuanto a conocimiento y estructura”.

Se ha conseguido realizar un planteamiento estratégico que permitirá asentar el nombre de la provincia de Castellón en la mente de los posibles prescriptores de turismo de salud a nivel europeo. Toda la planificación se va a realizar de la mano de expertos en la materia, tanto a nivel médico, como a nivel turístico, profesionales que desde su perspectiva técnica van a avalar el proceso a través de una comisión gestora que la componen: Vicent Sales, diputado de Promoción Económica y concejal del Ayuntamiento de Castellón; Virginia Ochoa, gerente del Patronato Provincial de Turismo; Agapito Núñez, subsecretario autonómico de Sanidad; Miguel Ángel Moliner, vicerrector de la Universitat Jaume I (UJI), Dionis Mulet, presidente de la Fundación Globalis; Juan Vicente Sánchez, coordinador del área de medicina en la UJI; y Francisco Negre, director general de ESPAITEC.

AUDIO:

[audio:http://www1.dipcas.es/wp-content/uploads/2013/04/2204-SALES-CLUSTER.mp3|titles=2204 SALES CLUSTER]

 

·        Aquest grup de treball l’integren Diputació, Generalitat, UJI, Ajuntament de Castelló i societats del sector soci sanitari

·        Sales: “Després d’un estudi detallat del sector i les seues oportunitats, comencem a implementar el pla d’acció”

El cúster de Turisme i Salut impulsat per la Diputació de Castelló està planificant ja diverses reunions amb agents internacionals per a posicionar la província com a destí europeu referent en el turisme-Wellness i turisme de salut. Són dos tipus de turisme especialitzat, l’enorme potencial del qual destaquen els experts.

Cal tindre en compte que, segons les dades que maneja la Unió Europea, en menys d’una dècada la meitat de la població europea tindrà més de 55 anys, que és la que més viatja i més es gasta en turisme i que, a més, és la que més aprecia aquest tipus de turisme.

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Vicent Sales, ha explicat aquest matí que “aquest grup de treball sectorial de turisme i salut el componen la Diputació de Castelló, la Generalitat, l’Ajuntament de Castelló, la UJI, l’Espaitec, uns quants hospitals de la província i empreses del sector turístic. Des del seu naixement, fa aproximadament un any, hem estat treballant a diagnosticar l’estat actual del turisme de salut de la província i les seues oportunitats de futur atenent les potencialitats que presenta el territori provincial. Ara, i amb un pla de negoci dissenyat per la Universitat Jaume I, ha arribat el moment d’anar implementant accions dins d’aqueixa estratègia per a aconseguir l’objectiu comú de posicionar la província de Castelló com un destí referent en matèria de turisme de salut i turisme-Wellness”.

Una iniciativa que comença a donar els seus fruits

El cúster de turisme i salut va nàixer per iniciativa de la Diputació de Castelló fa aproximadament un any amb l’objectiu d’establir un grup de treball sectorial entre l’administració pública, entitats científiques i empreses com a resposta a un dels 15 compromisos  presentats pel president provincial, Javier Moliner, per a impulsar el desenvolupament econòmic de la província.

Durant aquest temps ha estat treballant en reunions amb altres clusters de referència internacional i en la definició de recursos públics i privats que té la província per a consolidar aquesta aposta.

Com ha assenyalat Sales, “cal tindre en compte que en aquesta iniciativa cal coordinar els esforços de tots els sectors, especialment de l’empresarial, que és el que ha de tirar finalment d’aquest cúster, una vegada que les administracions públiques i la Universitat Jaume I creuen el marc adequat quant a coneixement i estructura”.

S’ha aconseguit realitzar un plantejament estratègic que permetrà assentar el nom de la província de Castelló en la ment dels possibles prescriptors de turisme de salut a nivell europeu. Tota la planificació es va a realitzar de la mà d’experts en la matèria, tant a nivell mèdic, com a nivell turístic, professionals que des de la seua perspectiva tècnica avalaran el procés a través d’una comissió gestora que la componen: Vicent Sales, diputat de Promoció Econòmica i regidor de l’Ajuntament de Castelló; Virginia Ochoa, gerent del Patronat Provincial de Turisme; Agapito Núñez, subsecretari autonòmic de Sanitat; Miguel Ángel Moliner, vicerector de la Universitat Jaume I (UJI), Dionís Mulet, president de la Fundació Globalis; Juan Vicente Sánchez, coordinador de l’àrea de Medicina en la UJI; i Francisco Negre, director general d’ESPAITEC.