El Consorci de Residus de la Zona Nord aprova més de 6.000 bonificacions a veïnat per reciclar en els ecoparcs

26 de Juliol de 2013

La Junta de Gobierno del Consorcio de Residuos de la Zona Norte ha aprobado por unanimidad las bases para otorgar 74.875 euros a través de más de 6.000 bonificaciones en todos los municipios del consorcio a aquéllos vecinos que hayan reciclado en la red de ecoparques durante el ejercicio 2012 ´Si +recicles –pagues’.

El diputado provincial de Sostenibilidad y presidente del Consorcio, Mario García, ha señalado que estas bonificaciones que irán desde los 4,10 euros hasta los 75,5 euros dependiendo de la cantidad que reciclen. “Se trata del primer paso para que el Consorcio de la zona 1 se convierta en el primer consorcio de la Comunidad Valenciana en aplicar bonificaciones a vecinos por aportaciones a la red de ecoparques del consorcio, en todos los municipios del consorcio a la vez. En esta materia, la colaboración positiva y proactiva de los ayuntamientos, el Consorcio y la Diputación de Castellón ha sido fundamental”.

Cabe señalar que con esta medida, esta zona de la provincia de Castellón se convierte en el primer territorio del Estado donde más del 50% de la superficie geográfica de una provincia dispone de bonificaciones a  vecinos por reciclado.

García ha señalado además que “para dotar de mayores facilidades de pago a los vecinos, este 2.013 los importes de la tasa del consorcio de la zona 1 vendrán fraccionados en dos importes, cada uno por el 50 %, hasta el 15 de noviembre. Asimismo, los recibos que mantienen la domiciliación bancaria, tendrán un 2% de descuento complementario".

Cómo se materializa el lema ‘Si +reciclas – pagas’

La red de ecoparques del consorcio dispone de un sistema informático de conteo o pesaje a través del cual a toda aportación de residuos a la red se le asigna un sistema de puntos que se van acumulando en la tarjeta verde y que le son indicados a cada usuario a través esa tarjeta, de una carta y de la web www.consorcicastellonord.com. Posteriormente, en función de los puntos acumulados, recibirá la bonificación pertinente que da respuesta a su buen comportamiento medioambiental.

Según García, “cumplimos con nuestro compromiso de devolver al vecino que se ha esforzado en reciclar y que tiene un comportamiento medioambientalmente ejemplar, el dinero que nos ahorramos gracias a esa conducta ejemplar que debemos promocionar”.

Otros consorcios de la Comunidad Valenciana en las provincias de Valencia y Alicante están estudiando la posibilidad de implantación del sistema, pero el C1 de Castellón ha sido el primero en implantarlo de forma global en la totalidad del área geográfica de su consorcio, lo que representa una notable  complejidad técnica y de implantación en los 49 municipios del consorcio.

Con la aprobación de las bases se convoca a la comisión de valoración, que propondrá a la comisión de gobierno y junta de gobierno del consorcio, previsiblemente en el mes de agosto de 2.013, la relación de todos los beneficiarios, que indique el sistema informático de la red.

Asimismo, cabe señalar que las instalaciones de tratamiento de residuos de Cervera del Maestre son ya las instalaciones más visitadas de la Comunidad Valenciana, con más de 1.400 visitas de vecinos del consorcio, en apenas 15 meses de visitas guiadas.

Eficiente recogida selectiva en los municipios

Municipios como Alcalá de Xivert, Benassal, Morella, Benicarló, San Rafael del Río, Vinaròs, Oropesa, Coves de Vinromà, Peñíscola, Càlig, Benlloch, Traiguera, la agrupación de recogida de Els Ports-Diputación de Castellón o Vilafranca del Cid, entre otros, han destacado en este ejercicio por sus buenos ratios de eficiencia en la recogidas selectivas o por la solidaridad interterritorial que soportan con el desarrollo de los proyectos de gestión de residuos, más allá del consabido del municipio de Cervera del Maestre, donde se ubican las instalaciones de tratamiento de residuos urbanos principales. Es también un nuevo concepto de solidaridad interterritorial, que pretende ir poco más allá de donde hasta ahora iba la tendencia anterior de los consorcios de residuos en la Comunidad Valenciana.

La junta de gobierno del consorcio C1 está constituida por los representantes de la Generalitat Valenciana, la Diputación de Castellón y los representantes de los 49 municipios consorciados.

·        La Junta de Govern del Consorci aprova les bases per a atorgar les subvencions de la campanya ‘Si +recicles –pagues’

·        García: “És just tornar al veïnat que ha tingut un comportament mediambientalment exemplar aqueix esforç”

 

La Junta de Govern del Consorci de Residus de la Zona Nord ha aprovat per unanimitat les bases per a atorgar 74.875 euros a través de més de 6.000 bonificacions a tots els municipis del consorci a aquell veïnat que haja reciclat en la xarxa d’ecoparcs durant l’exercici 2012 ´Si +recicles –pagues’.

El diputat provincial de Sostenibilitat i president del Consorci, Mario García, ha assenyalat que aquestes bonificacions que aniran des dels 4,10 euros fins als 75,5 euros depenent de la quantitat que reciclen. “Es tracta del primer pas perquè el Consorci de la zona 1 es convertesca en el primer consorci de la Comunitat Valenciana a aplicar bonificacions a veïnat per aportacions a la xarxa d’ecoparcs del consorci, a tots els municipis del consorci alhora. En aquesta matèria, la col·laboració positiva i proactiva dels ajuntaments, el Consorci i la Diputació de Castelló ha sigut fonamental”. Cal assenyalar que amb aquesta mesura, aquesta zona de la província de Castelló es converteix en el primer territori de l’Estat on més del 50% de la superfície geogràfica d’una província disposa de bonificacions a veïnat per reciclatge.

García ha assenyalat a més que “per a dotar de majors facilitats de pagament al veïnat, aquest 2.013 els imports de la taxa del consorci de la zona 1 vindran fraccionats en dos imports, cada u pel 50%, fins al 15 de novembre. Així mateix, els rebuts que mantenen la domiciliació bancària, tindran un 2% de descompte complementari".

Com es materialitza el lema ‘Si +recicles – pagues’

La xarxa d’ecoparcs del consorci disposa d’un sistema informàtic de compteig o pesada a través del qual a tota aportació de residus a la xarxa se li assigna un sistema de punts que es van acumulant en la targeta verda i que li són indicats a cada persona usuària a través d’aqueixa targeta, d’una carta i de la web www.consorcicastellonord.com. Posteriorment, en funció dels punts acumulats, rebrà la bonificació pertinent que dóna resposta al seu bon comportament mediambiental.

Segons García, “complim amb el nostre compromís de tornar al veïnat que s’ha esforçat a reciclar i que té un comportament mediambientalment exemplar, els diners que ens estalviem gràcies a aqueixa conducta exemplar que hem de promocionar”.

Altres consorcis de la Comunitat Valenciana a les províncies de València i Alacant estan estudiant la possibilitat d’implantació del sistema, però el C1 de Castelló ha sigut el primer a implantar-lo de forma global en la totalitat de l’àrea geogràfica del seu consorci, la qual cosa representa una notable  complexitat tècnica i d’implantació als 49 municipis del consorci.

Amb l’aprovació de les bases es convoca la Comissió de Valoració, que proposarà a la Comissió de Govern i Junta de Govern del consorci, previsiblement en el mes d’agost de 2.013, la relació de totes les persones beneficiàries, que indique el sistema informàtic de la xarxa.

Així mateix, cal assenyalar que les instal·lacions de tractament de residus de Cervera del Maestre són ja les instal·lacions més visitades de la Comunitat Valenciana, amb més de 1.400 visites de veïnat del consorci, en a penes 15 mesos de visites guiades.

Eficient arreplegada selectiva als municipis

Municipis com Alcalá de Xivert, Benassal, Morella, Benicarló, Sant Rafael del Riu, Vinaròs, Orpesa, les Coves de Vinromà, Peníscola, Càlig, Benlloch, Traiguera, l’agrupació d’arreplegada dels Ports-Diputación de Castelló o Vilafranca del Cid, entre altres, han destacat en aquest exercici per les seues bones ràtios d’eficiència en les replegades selectives o per la solidaritat interterritorial que suporten amb el desenvolupament dels projectes de gestió de residus, més enllà del conegut del municipi de Cervera del Maestre, on s’ubiquen les instal·lacions de tractament de residus urbans principals. És també un nou concepte de solidaritat interterritorial, que pretén anar un poc més enllà d’on fins ara anava la tendència anterior dels consorcis de residus a la Comunitat Valenciana.

 

La Junta de Govern del consorci C1 està constituïda pels representants de la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i els representants dels 49 municipis consorciats.

 

El Consorci de Residus de la Zona Nord aprova més de 6.000  bonificacions a veïnat per reciclar en els ecoparcs 

 

·        La Junta de Govern del Consorci aprova les bases per a atorgar les subvencions de la campanya ‘Si +recicles –pagues’

·        García: “És just tornar al veïnat que ha tingut un comportament mediambientalment exemplar aqueix esforç”

 

26 de juliol.La Junta de Govern del Consorci de Residus de la Zona Nord ha aprovat per unanimitat les bases per a atorgar 74.875 euros a través de més de 6.000 bonificacions a tots els municipis del consorci a aquell veïnat que haja reciclat en la xarxa d’ecoparcs durant l’exercici 2012 ´Si +recicles –pagues’.

  

El diputat provincial de Sostenibilitat i president del Consorci, Mario García, ha assenyalat que aquestes bonificacions que aniran des dels 4,10 euros fins als 75,5 euros depenent de la quantitat que reciclen. “Es tracta del primer pas perquè el Consorci de la zona 1 es convertesca en el primer consorci de la Comunitat Valenciana a aplicar bonificacions a veïnat per aportacions a la xarxa d’ecoparcs del consorci, a tots els municipis del consorci alhora. En aquesta matèria, la col·laboració positiva i proactiva dels ajuntaments, el Consorci i la Diputació de Castelló ha sigut fonamental”.

Cal assenyalar que amb aquesta mesura, aquesta zona de la província de Castelló es converteix en el primer territori de l’Estat on més del 50% de la superfície geogràfica d’una província disposa de bonificacions a veïnat per reciclatge.

 

García ha assenyalat a més que “per a dotar de majors facilitats de pagament al veïnat, aquest 2.013 els imports de la taxa del consorci de la zona 1 vindran fraccionats en dos imports, cada u pel 50%, fins al 15 de novembre. Així mateix, els rebuts que mantenen la domiciliació bancària, tindran un 2% de descompte complementari".

Com es materialitza el lema ‘Si +recicles – pagues’

La xarxa d’ecoparcs del consorci disposa d’un sistema informàtic de compteig o pesada a través del qual a tota aportació de residus a la xarxa se li assigna un sistema de punts que es van acumulant en la targeta verda i que li són indicats a cada persona usuària a través d’aqueixa targeta, d’una carta i de la web www.consorcicastellonord.com. Posteriorment, en funció dels punts acumulats, rebrà la bonificació pertinent que dóna resposta al seu bon comportament mediambiental.

 

Segons García, “complim amb el nostre compromís de tornar al veïnat que s’ha esforçat a reciclar i que té un comportament mediambientalment exemplar, els diners que ens estalviem gràcies a aqueixa conducta exemplar que hem de promocionar”.

 

Altres consorcis de la Comunitat Valenciana a les províncies de València i Alacant estan estudiant la possibilitat d’implantació del sistema, però el C1 de Castelló ha sigut el primer a implantar-lo de forma global en la totalitat de l’àrea geogràfica del seu consorci, la qual cosa representa una notable  complexitat tècnica i d’implantació als 49 municipis del consorci.

  Amb l’aprovació de les bases es convoca la Comissió de Valoració, que proposarà a la Comissió de Govern i Junta de Govern del consorci, previsiblement en el mes d’agost de 2.013, la relació de totes les persones beneficiàries, que indique el sistema informàtic de la xarxa.

 

Així mateix, cal assenyalar que les instal·lacions de tractament de residus de Cervera del Maestre són ja les instal·lacions més visitades de la Comunitat Valenciana, amb més de 1.400 visites de veïnat del consorci, en a penes 15 mesos de visites guiades.

Eficient arreplegada selectiva als municipis

Municipis com Alcalá de Xivert, Benassal, Morella, Benicarló, Sant Rafael del Riu, Vinaròs, Orpesa, les Coves de Vinromà, Peníscola, Càlig, Benlloch, Traiguera, l’agrupació d’arreplegada dels Ports-Diputación de Castelló o Vilafranca del Cid, entre altres, han destacat en aquest exercici per les seues bones ràtios d’eficiència en les replegades selectives o per la solidaritat interterritorial que suporten amb el desenvolupament dels projectes de gestió de residus, més enllà del conegut del municipi de Cervera del Maestre, on s’ubiquen les instal·lacions de tractament de residus urbans principals. És també un nou concepte de solidaritat interterritorial, que pretén anar un poc més enllà d’on fins ara anava la tendència anterior dels consorcis de residus a la Comunitat Valenciana.

  La Junta de Govern del consorci C1 està constituïda pels representants de la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i els representants dels 49 municipis consorciats.

 

‘Teresa de Jesús’ tancarà demà el XVI Festival de Teatre Clàssic de Peníscola que ha registrat ja 1.000 assistents

 

·        Algarabía Teatre serà l’encarregada de recrear els esdeveniments viscuts per la fundadora de l’Orde de les Carmelites Descalces

·        Folgado: “La important afluència de públic reforça la consolidada trajectòria d’aquest reclam turístic cultural”

 

26 de juliol.El Pati d’Armes del castell de Peníscola acollirà demà la representació de l’obra “Teresa de Jesús” de l’autor Isidro Rodríguez Gallardo a càrrec de la companyia Algaravia Teatre i que posarà punt final a la setzena edició del Festival de Teatre Clàssic organitzat per la Diputació de Castelló.

 

El diputat provincial de Cultura, Héctor Folgado, considera que “la important afluència de públic que ha registrat fins al moment l’actual edició del festival reforça la ja consolidada trajectòria d’aquest important reclam turístic i cultural”. I és que, tal com confirmen fonts de l’organització, són ja 1.000 persones les que han assistit a les diferents representacions que han tingut lloc en el cicle.

 

L’obra ‘Teresa de Jesús’, que es representarà demà a les 22:30 hores, es fonamenta en la peripècia vital i els esdeveniments viscuts per Teresa de Cepeda i Ahumadas, fundadora de l’Orde de les Carmelites Descalces, i està previst que es complete l’aforament igual que ha ocorregut amb les tres obres restants que han conformat el festival.