El II Festival ‘Curtmetrant’ de la Diputació premiarà els millors curtmetratges el 30 d’octubre amb una gala en el Principal

22 de setembre de 2014

El II Festival Provincial de Cortometrajes ‘Cortometrando’ de la Diputación de Castellón premiará a los mejores finalistas en una gala que tendrá lugar el próximo jueves, 30 de octubre, a las 22:00 horas en las instalaciones del Teatro Principal de Castellón. Asimismo, la organización del festival ha confirmado ya la composición del jurado oficial, que contará con la participación del actor Fernando Cayo, Vicente Bonet (director ganador de la primera edición de Cortometrando), Óscar Parra (organizador del cineforum del Festival Cineculpable), Jaume Quiles (organizador del Fuencaliente Rural FilmFest de Ciudad Real), y Alberto Gutiérrez (organizador del Fuencaliente Rural FlimFest).

El diputado de Cultura, José Luis Jarque, ha destacado que “esta segunda edición del festival ha supuesto su consolidación y también su posicionamiento en el panorama nacional de convocatorias de concursos de cortometrajes. La calidad de las piezas que han presentado los seis finalistas delata el buen estado de salud  de esta convocatoria. Se han vivido experiencias muy interesantes en cada uno de los municipios donde se han rodado estas historias, la acogida de los pueblos y sus alcaldes ha sido espectacular. En general, estamos muy satisfechos con la buena marcha de este festival e invitamos a todos los castellonenses a que se acerquen la noche de la gala a disfrutar de esta experiencia de reconocimiento al sector de creación audiovisual de la provincia”.

Cabe señalar que éste es el único festival o concurso de cortometrajes en la provincia que contempla ayudas para la producción, a lo que hay que sumar los premios que recibirán los ganadores del certamen: el Premio del Jurado Oficial, y el Premio del Público. Es requisito para participar en el concurso ser productor, guionista o director de cine nacido o residente en la provincia de Castellón.

Tal y como destaca el diputado, “una de las principales dificultades para nuestros cineastas, si no la más importante, es tener financiación para poder convertir sus proyectos en realidades cinematográficas. Creemos que no se debe perder ni un ápice de talento de nuestra provincia, y esta iniciativa contribuye a conseguirlo en el sector audiovisual”.

Historias de ficción con escenarios castellonenses

Los municipios de Navajas, Tales, Atzeneta, Tírig, La Vilavella y Forcall han sido los escenarios escogidos para los cineastas para crear sus cortometrajes: María, la de la caja de zapatos, de Salvador Isert y que se ha rodado en Tales; Duocracia, de Raúl Sánchez, en Atzeneta; Estrellas, de Lucía Nos, en Tírig; Munich, de Ignacio Fuentes, en La Vilavella; Azafrán, de Elena Escura, en Forcall, y El Tren,   por Sergio Serrano y rodado en Navajas.

“Es tal la ilusión y buena acogida que ha tenido este proyecto en los municipios que esperamos que asistan a la gala decenas de vecinos que han participado en los cortometrajes para que ellos también puedan expresar su opinión en la categoría del Premio del Público”,  ha indicado el diputado.

 El II Festival Provincial de Curtmetratges ‘Curtmetrant’ de la Diputació de Castelló premiarà els millors finalistes en una gala que tindrà lloc dijous que ve, 30 d’octubre, a les 22:00 hores en les instal·lacions del Teatre Principal de Castelló. Així mateix, l’organització del festival ha confirmat ja la composició del jurat oficial, que comptarà amb la participació de l’actor Fernando Cayo, Vicente Bonet (director guanyador de la primera edició de Curtmetrant), Óscar Parra (organitzador del cinefòrum del Festival Cineculpable), Jaume Quiles (organitzador del Fuencaliente Rural FilmFest de Ciudad Real), i Alberto Gutiérrez (organitzador del Fuencaliente Rural FlimFest).

  El diputat de Cultura, José Luis Jarque, ha destacat que “aquesta segona edició del festival ha suposat la seua consolidació i també el seu posicionament en el panorama nacional de convocatòries de concursos de curtmetratges. La qualitat de les peces que han presentat els sis finalistes delata el bon estat de salut  d’aquesta convocatòria. S’han viscut experiències molt interessants a cada un dels municipis on s’han rodat aquestes històries, l’acollida dels pobles i les seues alcaldies ha estat espectacular. En general, estem molt satisfets amb la bona marxa d’aquest festival i invitem tots els castellonencs a què s’acosten la nit de la gala a gojar d’aquesta experiència de reconeixement al sector de creació audiovisual de la província”.   Cal assenyalar que aquest és l’únic festival o concurs de curtmetratges a la província que contempla ajudes per a la producció, a la qual cosa cal sumar els premis que rebran els guanyadors o guanyadores del certamen: el Premi del Jurat Oficial, i el Premi del Públic. És requisit per a participar en el concurs ser productor, guionista o director de cine nascut o resident a la província de Castelló.   Tal com destaca el diputat, “una de les principals dificultats per als nostres cineastes, si no la més important, és tindre finançament per a poder convertir els seus projectes en realitats cinematogràfiques. Creiem que no s’ha de perdre ni una miqueta de talent de la nostra província, i aquesta iniciativa contribueix a aconseguir-ho en el sector audiovisual”.   Històries de ficció amb escenaris castellonencs Els municipis de Navaixes, Tales, Atzeneta, Tírig, la Vilavella i el Forcall han estat els escenaris triats per als cineastes per a crear els seus curtmetratges: María, la de la caja de zapatos, de Salvador Isert i que s’ha rodat a Tales; Duocracia, de Raúl Sánchez, a Atzeneta; Estrellas, de Lucía Nos, a Tírig; Munich, d’Ignacio Fonts, a la Vilavella; Azafrán,  d’Elena Escura, a Forcall, i  El Tren, per Sergio Serrano i rodat a Navaixes.   “És tal la il·lusió i bona acollida que ha tingut aquest projecte als municipis que esperem que assistesquen a la gala desenes de veïns que han participat en els curtmetratges perquè ells també puguen expressar la seua opinió en la categoria del Premi del Públic”,  ha indicat el diputat.