El Servei de Publicacions recopila dues dècades i mitja de “Teatre a l’Escola”

24 de Maig de 2012

El diputado de Juventud, Pablo Roig, ha presentado esta mañana “XXV Anys de Teatre a l’Escola 1986-2011”. Una nueva entrega del Servicio de Publicaciones, coordinada por Elena Gómez y Mª Ángeles Remolar, en la que se repasan las dos décadas y media que los Centros de Formación, Innovación y Recursos Educativos (CEFIRE) llevan integrando el teatro en el proceso de enseñanza. El libro recupera el testimonio de los educandos más destacados durante ese periodo, como Vicent Marçà, así como los programas más destacados puestos en marcha durante esos años.

EL CEFIRE tiene como finalidad favorecer la formación del docente como profesional exigida por el actual sistema educativo en sus aspectos fundamentales referentes a la formación personalizada, la participación y colaboración de los padres y tutores, la atención a la diversidad, el desarrollo de capacidades o el fomento de hábitos educativos e instructivos. Precisamente, la pedagogía teatral permite a los escolares múltiples usos del teatro en la educación, una disciplina que busca potenciar las etapas del desarrollo del juego y el desarrollo cognitivo, psicomotriz y afectivo del alumnado y de la sociedad en general.

El diputado de Juventud, Pablo Roig, ha felicitado a los responsables del Servicio de Publicaciones “por el cariño y la dedicación con la que han tratado este libro. El teatro escolar es un recurso para la integración y el aprendizaje, motivador de la enseñanza y facilitador de la capacidad expresiva y afectiva. Quisiera felicitar al CEFIRE por la enorme labor que desarrollan en pro de la educación e invitarles a seguir, como mínimo, 25 años más”.

                 

El diputat de Joventut, Pablo Roig, ha presentat aquest matí “XXV Anys de Teatre a l’Escola 1986-2011”. Una nova entrega del Servei de Publicacions, coordinada per Elena Gómez i Mª Ángeles Remolar, en la que es repassen les dues dècades i mitja que els Centres de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) porten integrant el teatre en el procés d’ensenyança. El llibre recupera el testimoni dels educands més destacats durant aqueix període, com Vicent Marçà, així com els programes més destacats posats en marxa durant aqueixos anys.

EL CEFIRE té com finalidad afavorir la formació de la persona docent com profesional exigida per l’actual sistema educatiu en sus aspectes fonamentals referents a la formació personalitzada, la participació i col·laboració dels pares i tutors, l’atenció a la diversitat, el desenvolupament de capacitats o el foment d’hàbits educatius e instructius. Precisament, la pedagogia teatral permet als escolars múltiples usos del teatre en l’educació, una disciplina que busca potenciar les etapes del desenvolupament del joc i el desenvolupament cognitiu, psicomotriu i afectiu de l’alumnat i de la societat en general.

El diputat de Joventut, Pablo Roig, ha felicitat als responsables del Servei de Publicacions “per l’afecte i la dedicació amb què han tractat aquest llibre. El teatre escolar és un recurs per a la integració i l’aprenentatge, motivador de l’ensenyança i facilitador de la capacitat expressiva i afectiva. Voldria felicitar al CEFIRE per l’enorme labor que desenvolupen en pro de l’educació i invitar-los a seguir, com a mínim, 25 anys més”.