Exportant el talent emprenedor castellonenc

Exportant el talent emprenedor castellonenc
10 de Febrer de 2017

Durant tres dies, els deu finalistes del programa de simulació empresarial han realitzat un itinerari formatiu a Brussel·les

10 de febrer. La Diputació de Castelló ha traslladat fins a la Unió Europea el millor talent provincial a través de l'ambiciós projecte de simulació empresarial, 'MOVE-UP. Emprén amb èxit'. Durant tres dies, i després que Moliner haja conegut de primera mà els projectes finalistes, els emprenedors i emprenedores castellonencs han fet de Brussel·les el millor escenari per a enfortir la naturalesa de les seues idees de negoci i materialitzar-les en empreses amb la màxima solvència possible, gràcies a l'extensa agenda d'activitats dissenyada des del Servei de Promoció Econòmica i Relacions Internacionals de la Diputació.

 

A través d'un itinerari formatiu internacional, que els està permetent mantindre entrevistes concertades en les empreses i organismes més importants de la Unió Europea, els deu projectes “de marcat caràcter innovador” rebran la millor formació empresarial, que, tal com ha assenyalat el diputat de Promoció Econòmica Salvador Aguilella, “els ajudarà a entrar amb el pas més ferm possible en el món empresarial i generar oportunitats de riquesa i ocupació”.

 

Cal destacar que els projectes seleccionats corresponen a iniciatives de persones emprenedores de vuit municipis castellonencs: Aín, Almassora, Altura, Alcalà de Xivert, Benicàssim, Vila-real, la Vall d'Alba i Castelló de la Plana, i comprenen sectors tan diferents com l'agroalimentari, la seguretat digital, la gestió i promoció cultural, la publicitat i comunicació, les aplicacions informàtiques o l'artesania.

 

Aguilella ha insistit en la “implicació del Govern provincial amb MOVE-UP promoció de l'emprenedoria a la província, a través d'iniciatives pioneres i reeixides com és el cas de MOVE-UP”, ja que tots les persones participants no sols han rebut formació en mentoring fonamentals per al desenvolupament del seu projecte, sinó que han tingut l'assessorament, tutorització i mentoring per part d'empresariat amb experiència en distints camps.

 

Cal recordar que al finalitzar el programa, que té una duració de sis mesos, i que abans de l'itinerari europeu ha tingut tres etapes centrades, sobretot, en la gestació i desenvolupament dels plans d'empresa, aquells projectes que així ho requeresquen rebran suport institucional per a la busca de finançament, tant públic com privat.

 

Model d'èxit a Europa

El diputat responsable de Promoció Econòmica ha subratllat que el programa provincial, creat per la Diputació i el CEEI per a generar idees de negoci, “té l'aval de les últimes edicions i el reconeixement de la pròpia Unió Europea”.

 

Cal recordar que la Diputació de Castelló va rebre el Premi de la Comissió Europea a l'Administració Pública 2016 en Suport a l'Emprenedoria (“Best Public Administration for Startups Award”). Reconeixement a l'enfocament europeu de totes les seues accions i la vertebració del territori, ja que està fent arribar les oportunitats de creixement a tota la província de Castelló amb desenes d'accions impulsades des del Govern provincial, com ara Move Up (Emprén amb èxit), el programa d'acceleració enpresarial Castelló Global, el programa de simulació empresarial i l'itinerari formatiu internacional a Brussel·les.