Diputació i Col•legi d’Arquitectes Tècnics col•laboraran per a impulsar el taulellet en el Codi Tècnic d’Edificació

20 de Gener de 2013

 20 enero. El diputado del servicio de Promoción Económica de la Diputación de Castellón, Vicent Sales, se ha reunido con el presidente del Colegio de Arquitectos Técnicos de Castellón (COAAT), Alfredo Sanz, y el secretario de dicha entidad, José Luís García, con el objetivo de generar una estrategia de colaboración enfocada a conseguir una modificación del Código Técnico de la Edificación que permita una mayor relevancia de la cerámica en el sector constructivo.

En la reunión se puso de manifiesto la necesidad de unir esfuerzos por parte de todos los sectores implicados en este proceso de puesta en valor de la cerámica dentro de la normativa contractiva. De esta manera, los representantes del COAAT, se ofrecieron a abanderar este trabajo por parte del colectivo de profesionales de la arquitectura técnica, desde Castellón y a través de su organismo nacional, para el resto de colegios de España.

Así pues, los arquitectos técnicos castellonenses se suman al foro de encuentro de profesionales e instituciones que, promovidos por la Diputación de Castellón, van a tratar de que el Código Técnico incorpore y revalorice las enormes virtudes de la cerámica en el ámbito constructivo.

Este proceso partirá del proyecto provincial Solconcer, que generará un programa informático capaz de ofrecer un diagnóstico sobre el producto más adecuado como solución constructiva para un proyectista y que permitirá aportar la solución cerámica como una de las más válidas.

El diputado de promoción económica, Vicent Sales, ha destacado la excelente predisposición del Colegio de Arquitectos Técnicos para llevar adelante esta iniciativa, “que supondría un importante revulsivo para el consumo de la cerámica por parte de los proyectistas y constructores. En estos momentos, el CTE no recoge todavía los grandísimos avances en calidad, aplicaciones y sostenibilidad que la cerámica de Castellón ha incorporado gracias al gran esfuerzo de los azulejeros de nuestra provincia por la innovación y la mejora del producto. Por eso es necesario hacer una acción seria y científica, que además se respalde del apoyo de los profesionales para iniciar el proceso de revisión del Código y elevarlo ante el Ministerio de Fomento”.

Pero además, Sales ha señalado que “la implicación del COAAT ha sido tan importante que no sólo vamos a colaborar en este importante aspecto de futuro de nuestro sector cerámico, sino que, además, vamos a elaborar acciones que permitan difundir la herramienta Solconcer que la Diputación está desarrollando y que permitirá, asimismo, fomentar el consumo de la cerámica por parte de los profesionales en sus proyectos”.

·      Es treballarà també per a potenciar l’ús de la ceràmica entre els arquitectes tècnics de tota Espanya a través de Solconcer ·        Vicent Sales: “És necessària una gestió seriosa i científica que ens avale amb el suport dels professionals davant del ministeri”    

El diputat del servei de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló, Vicent Sales, s’ha reunit amb el president del Col·legi d’Arquitectes Tècnics de Castelló (COAAT), Alfredo Sanz, i el secretari d'aquesta entitat, José Luis García, amb l’objectiu de generar una estratègia de col·laboració enfocada a aconseguir una modificació del Codi tècnic de l’edificació que permeta una major rellevància de la ceràmica en el sector constructiu. En la reunió es va posar de manifest la necessitat d’unir esforços per part de tots els sectors implicats en aquest procés de posada en valor de la ceràmica dins de la normativa contractiva. D’aquesta manera, els representants del COAAT, es van oferir a abanderar aquest treball per part del col·lectiu de professionals de l’arquitectura tècnica, des de Castelló i a través del seu organisme nacional, per a la resta de col·legis d’Espanya. Així doncs, els arquitectes tècnics castellonencs se sumen al fòrum de trobada de professionals i institucions que, promoguts per la Diputació de Castelló, intentaran que el Codi Tècnic incorpore i revaloritze les enormes virtuts de la ceràmica en l’àmbit constructiu. Aquest procés partirà del projecte provincial Solconcer, que generarà un programa informàtic capaç d’oferir un diagnòstic sobre el producte més adequat com a solució constructiva per a un projectista i que permetrà aportar la solució ceràmica com una de les més vàlides.

El diputat de Promoció Econòmica, Vicent Sales, ha destacat l’excel·lent predisposició del Col·legi d’Arquitectes Tècnics per a portar avant aquesta iniciativa, “que suposaria un important revulsiu per al consum de la ceràmica per part dels projectistes i constructors. En aquests moments, el CTE no arreplega encara els grandíssims avanços en qualitat, aplicacions i sostenibilitat que la ceràmica de Castelló ha incorporat gràcies al gran esforç dels del taulellet de la nostra província per la innovació i la millora del producte. Per això és necessari fer una acció seriosa i científica, que a més es valga del suport dels professionals per a iniciar el procés de revisió del Codi i elevar-ho davant del Ministeri de Foment”. Però a més, Sales ha assenyalat que “la implicació del COAAT ha estat tan important que no sols col·laborarem en aquest important aspecte de futur del nostre sector ceràmic, sinó que, a més, elaborarem accions que permeten difondre l’instrument Solconcer que la Diputació està desenvolupant i que permetrà, així mateix, fomentar el consum de la ceràmica per part dels professionals en els seus projectes”.