El certamen lúdic i didàctic té com a objectiu reconéixer i posar en valor l'enginy i la creativitat dels joves de la província de Castelló, arreplegant les millors idees i impulsant la projecció de futures carreres professionals.
La Diputació de Castelló promou el talent juvenil amb els II Premis Provincials de la Joventut. Un certamen lúdic i didàctic que té com a objectiu principal reconéixer i posar en valor l'enginy i la creativitat dels joves de la província de Castelló, arreplegant les millors idees i impulsant la projecció de futures carreres professionals.
“Castelló és una terra amb un gran de talent juvenil i des de la Diputació de Castelló apostem per fomentar eixe talent a través de diferents disciplines artístiques i promoure la participació dels joves en la vida cultural”, ha destacat la presidenta de la institució provincial, Marta Barrachina.
En este sentit, la dirigent provincial ha assenyalat que els Premis Provincials de la Joventut són “una gran oportunitat de promoció per a artistes castellonencs, ja que a través d'este concurs els joves participants podran desenvolupar la seua idea i demostrar el seu talent”. “Ells són el present i el futur d'esta terra, i el desig d'esta Diputació és implicar la nostra joventut en l'èxit d'este territori”, ha afegit Marta Barrachina.
Per part seua, la diputada de l'Àrea de Joventut, María Tormo, ha recordat el “èxit” de la primera edició i ha insistit dient que “a través d'este concurs volem posar en valor tot el que té la joventut a la nostra província per a demostrar al món”. “Vivim envoltats de talent jove, de persones amb molta capacitat que, moltes vegades, no fan el pas cap avant per la falta de mitjans i este concurs és una gran oportunitat per a tots ells”, ha manifestat Tormo.
Bases del concurs
Les bases del concurs establixen cinc disciplines i fixen uns premis econòmics que reconeixeran el valor de les idees guardonades. D'una banda, el premi a la iniciativa empresarial, dirigit a reconéixer el valor d'un projecte traduït en activitat econòmica. També els mitjans socials, dirigits a blogs, perfils o canals públics de contingut educatiu, cultural, assessorament, formació, entre altres.
En l'àrea cultural, s'aposta per la música, en la modalitat de grup o solistes. En les dos, el treball inclourà un sol tema original de qualsevol estil musical, que haurà d'anar acompanyat de la lletra de la cançó. A més, en el pla literari, les bases van dirigides a joves que desenvolupen la seua creativitat en l'àmbit dels relats breus, amb temàtica i estil lliure, amb un titular original.
Completa la convocatòria la fotografia digital que dona llibertat als interessats per a concórrer al certamen amb una temàtica lliure, sense composicions, ni muntatges. La imatge, presa amb càmera digital o sistemes tradicionals, pot presentar-se en blanc i negre o en color.
En les cinc disciplines, “es valorarà i premiarà l'originalitat i la qualitat dels treballs”, ha assenyalat María Tormo. A més, en el treball d'iniciativa empresarial, es tindrà en compte les mesures destinades a afavorir la igualtat de gènere en l'empresa, així com la sostenibilitat i la cura del medi ambient.
Pel que respecta als mitjans socials, es valorarà el disseny, la redacció i estètica dels vídeos i publicacions, i l'ús de llenguatge no sexista, igual que el foment de la igualtat de gènere. Mentres que en el treball musical es premiarà la interpretació. Quant al relat breu, és molt important l'ús de figures retòriques o literàries i una correcta utilització de la gramàtica. I, finalment, en la fotografia digital es valorarà la dificultat presa de la imatge i el bon enfocament.
El certamen està dirigit a joves d'edats compreses entre 13 i 30 anys (els dos inclusivament) amb domicili a la província de Castelló. En el cas de presentar-se en la modalitat de grup musical, almenys el 51% dels seus components hauran de complir el requisit d'edat i domicili, mentres que, en el cas d'un duo, els dos components han de ser de Castelló. A més, si es tracta d'una societat mercantil, l'activitat empresarial i el domicili social han de ser a la província de Castelló i la data de constitució de l'empresa haurà de ser posterior a l'1 de gener de 2023. El 51% dels seus socis hauran de ser persones físiques amb edats compreses entre 16 i 30 anys.
La diputada de Joventut ha animat als joves castellonencs a “participar en el concurs i desenvolupar la seua imaginació” i ha indicat que “concursos com este demostren el poder transformador de la cultura i la seua capacitat per a connectar llenguatges i generacions”.
Cal ressaltar que cada una de les cinc modalitats comptarà amb tres premis dotats des de 2.500 euros fins a 300 euros. La quantia total fixada per a la convocatòria és de 18.000 euros. “Una quantitat econòmica que demostra el compromís ferm de la Diputació de Castelló amb la joventut”, ha conclòs la presidenta Marta Barrachina.
Així doncs, els interessats a participar en esta segona edició hauran de presentar les seues sol·licituds dins del termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació de l'extracte en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló.