La Diputació de Castelló recolza l'organització d'esdeveniments gastronòmics en els municipis com a motor clau per al desenvolupament turístic de la província

La Diputació de Castelló recolza l'organització d'esdeveniments gastronòmics en els municipis com a motor clau per al desenvolupament turístic de la província
10 de Maig de 2025

La institució provincial impulsa una nova convocatòria destinada als ajuntaments castellonencs per a l'organització d'esdeveniments gastronòmics amb la finalitat de promocionar l'oferta gastronòmica castellonenca sota la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’.

La Diputació Provincial de Castelló recolza l'organització d'esdeveniments gastronòmics en els municipis com a motor clau per al desenvolupament turístic de la província.

La institució provincial impulsa una nova convocatòria destinada als ajuntaments castellonencs per a l'organització d'esdeveniments gastronòmics amb la finalitat de promocionar l'oferta gastronòmica castellonenca sota la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’. Esdeveniments com el que es desenvolupa estos dies a Burriana, la XIV Ruta de la Tapa, pot entrar en la present línia de subvencions.

“La gastronomia de Castelló és un tresor que hem de posar en valor. Els nostres productes de qualitat, l'excel·lència dels nostres xefs i el patrimoni culinari que posseïm fan de la nostra terra una destinació turística única. I, a través d'estes subvencions, volem promoure la gastronomia dels nostres 135 municipis i atraure visitants a la nostra província”, ha destacat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, qui ha visitat la Ruta de la Tapa de Burriana.

Així doncs, dins d'eixe objectiu per impulsar els productes de la província de Castelló, els esdeveniments gastronòmics com el que estos dies se celebra a Burriana i que ja suma catorze edicions, cobra un paper rellevant en l'estratègia del Patronat Provincial de Turisme per a augmentar la visibilitat de l'oferta culinària de Castelló.

En este sentit, la presidenta de la Diputació de Castelló ha mostrat el compromís de l'equip de Govern Provincial amb la promoció de la gastronomia i l'impuls al sector culinari, i ha assenyalat que les ajudes per a l'organització d'esdeveniments gastronòmics compten, en el present exercici, amb un pressupost de 140.000 euros, cosa que significa un 35,7% més respecte a 2024.

“Incrementem la partida econòmica per a arribar a més municipis i involucrar als ajuntaments en l'organització d'esdeveniments gastronòmics i impulsar Castelló com a destinació turística d'excel·lència”, ha ressaltat Marta Barrachina.

Les bases que regixen la concessió de subvencions per a l'organització d'esdeveniments gastronòmics contemplen a tots els municipis. Només s'admetrà la sol·licitud d'un esdeveniment per entitat i la quantia de la subvenció no podrà superar el 50% dels gastos subvencionables de l'activitat, sent la subvenció màxima per beneficiari de 10.000 euros.

Per a la dirigent provincial, a través dels esdeveniments gastronòmics com la Ruta de la Tapa de Burriana, “es posen en valor els productes del rebost castellonenc, així com les seues marques de qualitat, al mateix temps que es visibilitza el potencial gastronòmic i hostaler que acredita el nostre territori”.

La XIV Ruta de la Tapa de Burriana, emmarcada dins de Castelló Ruta de Sabor, la conformen un total de 15 bars i restaurants de la ciutat, per la qual cosa la presidenta de la Diputació de Castelló ha ressaltat que “més enllà d'impulsar el turisme gastronòmic és una iniciativa que dinamitza l'economia local, fent costat als establiments de restauració”.

Així, la president ha reafirmat el compromís de la institució provincial de continuar secundant i promovent la gastronomia i el sector culinari com “un motor clau per al desenvolupament turístic de la província de Castelló”.