La institució provincial aborda una reunió amb responsables tècnics amb l'objectiu comú de combatre d'una manera més eficaç les possibles plagues de mosquits.
La Diputació de Castelló reforça la coordinació amb els ajuntaments de la província en les actuacions contra els mosquits i combatre més eficaçment les possibles plagues que es puguen registrar en el nostre territori.
La reunió tècnica de coordinació del servei de control de mosquits de la Diputació de Castelló celebrada esta setmana ha reunit responsables tècnics del servei de la institució provincial, personal tècnic i responsables municipals dels ajuntaments, així com el coordinador tècnic del servei i tècniques de la Direcció General de Salut Pública.
En esta reunió s'ha exposat als tècnics municipals les novetats del contracte, les recomanacions sobre el control de mosquits en els serveis municipals, així com formació sobre la metodologia d'actuació enfront de les infeccions que es puguen transmetre a través de mosquits infectats. “Amb esta reunió s'ha donat continuïtat a les reunions que s'estan duent a terme entre la coordinació tècnica i els ajuntaments des del mes passat, amb la finalitat de coordinar actuacions de control i execució de mesures estructurals que faciliten la vigilància i tractament del servei prestat per la Diputació de Castelló”, ha expressat el diputat de Medi Natural, José María Andrés, qui ha incidit en què “és fonamental traslladar als ajuntaments la informació tècnica necessària perquè puguen conéixer els punts més crítics de proliferació d'estos insectes en els seus termes municipals i els possibles tractaments a l'hora de combatre'ls”.
En este sentit, els assistents han compartit la importància de la conscienciació ciutadana i bones pràctiques per a combatre les possibles plagues de mosquits. Al respecte, el diputat provincial ha incidit en la col·laboració conjunta i la implicació de tots els agents “perquè la lluita contra els mosquits siga el més eficaç”, ha indicat José María Andrés.
Per al diputat de Medi Natural és “fonamental” treballar de manera constant per a atallar l'eclosió de larves i evitar l'emergència de l'adult i les molèsties ciutadanes, però també és “molt important” celebrar jornades informatives per a “garantir la coordinació i oferir l'ajuda i informació que precisen les administracions locals en l'aplicació dels tractaments contra els mosquits i el control d'estos”. “Estes reunions són molt importants perquè ens puguen traslladar les qüestions que consideren oportunes i així millorar el servei, prestar l'assessorament que necessiten, així com tot el suport per a abordar este problema de salut pública”, ha expressat José María Andrés, qui ha posat l'accent que “en la lluita contra els mosquits hem d'anar tots a l'una, Diputació, ajuntaments i ciutadania”.
Conscienciació ciutadana
Així mateix, en esta mena de reunions es treballa de manera conjunta amb la finalitat d'impulsar l'organització de jornades formatives dirigides a la ciutadania on es realitzaran recomanacions i bones pràctiques per a la gestió de focus en zones privades. Al respecte, el diputat provincial ha insistit que “la col·laboració de la població és fonamental per a evitar la presència dels mosquits en les nostres poblacions”.
En este sentit, José María Andrés ha subratllat que “els veïns han d'evitar acumulacions d'aigua durant més d'una setmana en les zones privades, que és on les administracions no poden accedir, per a evitar la presència de mosquits en les seues zones”. “La conscienciació i la participació ciutadana és una arma fonamental en la lluita contra la propagació dels mosquits”, ha afegit José María Andrés.