La Diputació de Castelló situa l'economia social en el centre de la transició verda, digital i inclusiva

La Diputació de Castelló situa l'economia social en el centre de la transició verda, digital i inclusiva
25 de setembre de 2024

Autoritats, tècnics i experts compartixen, en la II Trobada de Municipis per l'Economia Social, experiències i bones pràctiques, amb la finalitat de “enfortir el compromís dels municipis amb l'economia social com a ferramenta de cohesió territorial i desenrotllament econòmic responsable”, assenyala el diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés.

La Diputació Provincial de Castelló ha situat l'economia social en el centre de la transició verda, digital i inclusiva.

El Centre de Dinamització Econòmica i Social (CEDES) d'Albocàsser ha reunit hui a més de 40 participants amb motiu de la II Trobada de Municipis per l'Economia Social. Autoritats, tècnics municipals i experts han pogut compartir experiències i bones pràctiques, amb la finalitat de “enfortir el compromís dels municipis amb l'economia social com a ferramenta de cohesió territorial i desenrotllament econòmic responsable”.

Així ho ha manifestat el Diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés, qui ha participat en esta jornada promoguda per la pròpia Diputació en col·laboració amb la Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, a través de la línia de Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària.

“Les aliances entre administracions, entitats i empreses són essencials per a millorar el nostre territori, per això, des de l'àrea de Promoció Econòmica de la Diputació impulsem, desenrotllem i col·laborem en múltiples iniciatives que tenen com a finalitat impulsar l'economia social en els municipis de la província, apostant per l'acció la formació i l'emprenedoria”, ha destacat Vicente Pallarés.

En este sentit, el diputat provincial ha recalcat la importància de l'economia social com a “generadora d'ocupació, promoció de la igualtat i cohesió social” i ha insistit en la necessitat de celebrar fòrums com este per a “dinamitzar i visibilitzar este tipus d'economia a la província”.

 

La jornada

La II Trobada de Municipis per l'Economia Social ha comptat amb la conferència inaugural en la qual María José Senent, Doctora de la Universitat Jaume I, ha analitzat la rellevància de l'economia social en les transicions verda, digital i inclusiva. A continuació, s'han presentat un panell d'experiències inspiradores que han aconseguit integrar estos pilars en els seus territoris, com són la Cooperativa de Atzeneta i Viver, a la província de Castelló o el projecte Ramat de Foc a Catalunya.

Els participants han pogut treballar en un taller pràctic els reptes que afronten estes transicions i han proposat solucions concretes en l'àmbit de l'economia social. També està prevista per al 3 d'octubre en el CEDES de Vall d'Alba una Trobada d'Iniciatives Emprenedores Socials, amb la finalitat de fomentar el networking i la transferència de coneixements entre persones emprenedores i empreses de l'economia social. Les dos trobades inclouen tallers pràctics.