La Diputació potencia les oportunitats turístiques d'Artana

La Diputació potencia les oportunitats turístiques d'Artana
18 de Novembre de 2017

La Diputació de Castelló potenciarà les oportunitats turístiques d'Artana i la posada en valor del seu patrimoni històric amb l'obertura del camí d'accés al castell del municipi.

18 de novembre. La Diputació de Castelló potenciarà les oportunitats turístiques d'Artana i la posada en valor del seu patrimoni històric amb l'obertura del camí d'accés al castell del municipi. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha subscrit el conveni de col·laboració que articula aquesta actuació, junt amb l'Ajuntament, en el transcurs d'una visita al municipi, on ha pogut conéixer de primera mà junt amb l'alcalde, Enrique Vilar, detalls dels treballs que s'hauran de dur a terme.

 

“L'obertura del camí al castell suposarà fer accessible a veïnat i visitants un dels recursos patrimonials històrics més importants que té Artana, no sols com a part de la seua identitat, sinó també del seu potencial turístic i de desenvolupament”, ha explicat el president.

 

En aquest sentit, ha assenyalat que “l'actuació es correspon amb l'eix estratègic de la Diputació de posada en valor del patrimoni, d'acord amb la promoció cultural i dinamització econòmica dels municipis, especialment pel que fa a generar més oportunitats als pobles més xicotets de la província”.

 

Acompanyat per l'alcalde, Moliner ha recorregut diversos llocs del municipi des d'on es percep la ubicació privilegiada i estratègica del castell. Per la seua banda l'alcalde, Enrique Vilar, ha agraït a la Diputació la seua “resposta i ajuda per a una qüestió tan important per a Artana com poder sumar valor al nostre patrimoni per a continuar millorant les nostres oportunitats de futur”.

 

Cal assenyalar que el Govern provincial finançarà 63.000 euros i l'Ajuntament 7.000 euros del cost d'aquesta important actuació per a l'accés a les ruïnes del castell d'Artana.

 

Testimoni de la trajectòria històrica d'Artana

El castell d'Artana és testimoni de la dilatada història del municipi i des de la seua ubicació sobre un tossal molt pròxim al nucli urbà actual domina el poble. Si bé la seua factura actual és del segle XIII, presenta restes d'època romana, àrab i cristiana. El seu estat actual en ruïnes es deu en bona part a què durant les conteses carlines el castell va ser dinamitat, encara que continua conservant una poderosa imatge que marca el paisatge.