La Diputació avançarà liquiditat a 126 municipis de la província en 2017 perquè presten la millor atenció al seu veïnat

12 d'Octubre de 2016
12 de octubre. La capacidad de gestión económica que viene demostrando la Diputación de Castellón desde que Javier Moliner asumió la presidencia va a permitir que el próximo ejercicio ya sean 126 los municipios de la provincia que podrán disponer a principios del año 2017 de mayor liquidez económica para garantizar los servicios y una mayor atención a las necesidades de sus vecinos.   El diputado de Hacienda, Salvador Aguilella, ha explicado que este servicio, al que se ha solicitado sumarse ahora el Ayuntamiento de Altura, permitirá a los municipios solicitar un anticipo de tesorería correspondiente hasta el 75% del adelanto de la recaudación de impuestos como el Impuesto sobre Actividades Económicas (IAE) y el Impuesto sobre Bienes Inmuebles (IBI), que les ayuda a gestionar la Diputación.   “Se trata de facilitar la gestión municipal adelantando a los ayuntamientos una importante cantidad económica para que puedan prestar servicios y hacer frente a pagos a proveedores sin la necesidad de haber ingresado de antemano los impuestos municipales”, ha detallado Aguilella, quien ha argumentado que este servicio es posible gracias al “estado saneado de las cuentas provinciales”. Hay que tener en cuenta que es el propio Gobierno Provincial el que les ingresa de sus propias cuentas la mayor parte del adelanto económico que solicitan los ayuntamientos para poder garantizar los servicios a sus vecinos el primer semestre del año.   En este sentido, el diputado de Hacienda ha destacado como “esta bocanada de aire fresco que supone el adelanto de tesorería para las arcas de los ayuntamientos, hace que los recursos de tesorería de esta casa, fruto de su excelente gestión, vayan a parar directamente a las cuentas corrientes de nuestros pueblos y, por ende, a los servicios que estos ofrecen directamente a los castellonenses”.   Más de 35 millones solo este año Aguilella ha puesto en valor la utilidad de un servicio que este curso ha liquidado un total de 35.212.890 euros a 53 municipios de la provincia, de los cuales 27.418.360,30 euros han surgido de fondos propios de la institución provincial. Para el montante restante, menos de ocho millones de euros, los Ayuntamientos adheridos al programa han podido obtener un crédito con un interés exiguo, al 0,09%.   “Este servicio ha permitido que la excelente gestión económica de la Diputación, acompañada por el trabajo encomiable de sus trabajadores, repercuta directamente en los pueblos de la provincia sin importar su tamaño”, ha significado.   Al respecto, Aguilella ha reiterado el compromiso de la institución provincial “con todos y cada uno de los municipios de la provincia”, como prueba el hecho que de los 35 millones adelantados, el 38%, 13,4 millones de euros, han sido transferidos a localidades que superan la barrera de los 20.000 habitantes.

12 d'octubre. La capacitat de gestió econòmica que demostra la Diputació de Castelló des que Javier Moliner va assumir la presidència permetrà que el pròxim exercici ja siguen 126 els municipis de la província que podran disposar a principis de l'any 2017 de major liquiditat econòmica per a garantir els serveis i una major atenció a les necessitats del seu veïnat.

El diputat d'Hisenda, Salvador Aguilella, ha explicat que aquest servei, al qual ha sol·licitat sumar-se ara l'Ajuntament d'Altura, permetrà els municipis sol·licitar una bestreta de tresoreria corresponent fins al 75% de l'avanç de la recaptació d'impostos com ara l'impost sobre activitats econòmiques (IAE) i l'impost sobre béns immobles (IBI), que els ajuda a gestionar la Diputació.

“Es tracta de facilitar la gestió municipal avançant una important quantitat econòmica als ajuntaments perquè puguen prestar serveis i fer front a pagaments a proveïdors sense la necessitat d'haver ingressat per endavant els impostos municipals”, ha detallat Aguilella, qui ha argumentat que aquest servei és possible gràcies “a l'estat sanejat dels comptes provincials”. Cal tindre en compte que és el propi Govern provincial el que els ingressa dels seus propis comptes la major part de l'avanç econòmic que sol·liciten els ajuntaments per a poder garantir els serveis al seu veïnat el primer semestre de l'any.

En aquest sentit, el diputat d'Hisenda ha destacat com “aquesta glopada d'aire fresc que suposa l'avanç de tresoreria per a les arques dels ajuntaments, fa que els recursos de tresoreria d'aquesta casa, fruit de la seua excel·lent gestió, vagen a parar directament als comptes corrents dels nostres pobles i, per tant, als serveis que aquestos ofereixen directament a la gent”.

Més de 35 milions només enguany

Aguilella ha posat en valor la utilitat d'un servei que aquest curs ha liquidat un total de 35.212.890 euros a 53 municipis de la província, dels quals 27.418.360,30 euros han sorgit de fons propis de la institució provincial. Per a l'import restant, menys de vuit milions d'euros, els ajuntaments adherits al programa han pogut obtindre un crèdit amb un interés exigu, al 0,09%.

“Aquest servei ha permés que l'excel·lent gestió econòmica de la Diputació, acompanyada pel treball encomiable del seu personal, repercutesca directament als pobles de la província sense importar la seua dimensió”, ha significat.

Respecte d'això, Aguilella ha reiterat el compromís de la institució provincial “amb tots i cada un dels municipis de la província”, com a prova el fet que dels 35 milions avançats, el 38%, 13,4 milions d'euros, han estat transferits a localitats que superen la barrera dels 20.000 habitants.