La Diputació amplia un 5 % fins als 95.000 € la seua col·laboració a La Unió per a reactivar el sector agropecuari de la província

9 de Novembre de 2014

La Diputación de Castellón ampliará este año en un 5%, hasta alcanzar los 95.000 euros, su ayuda a La Unió de Llauradors i Ramaders para la realización de actividades formativas, de promoción e información durante el actual ejercicio con tal de reactivar el sector agropecuario de la provincia. Un objetivo con el que la institución está implantando la marca Castelló Ruta de Sabor para aumentar el consumo de productos autóctonos.

El diputado de Desarrollo Rural, Domingo Giner, ha señalado que “una de las bases de la mejora del sector agrícola y ganadero de la provincia para por respaldar a las asociaciones profesionales en sus programas formativos y de promoción de producto. Sólo caminando de la mano en la búsqueda del mejor posicionamiento de los productos de la provincia y de la mejora económica de los respectivos sectores primarios con los profesionales, mejoraremos también el consumo y por tanto las oportunidades que surjan en el territorio provincial vinculadas a nuestros productos”.

El objeto de la subvención que contempla este convenio de carácter anual incorpora acciones promocionales de productos locales; asesoramiento y formación a los usuarios para la tramitación de los expedientes de pago único a las explotaciones agropecuarias; un estudio sobre la viabilidad de una comercializadora de algarroba como instrumento para mantener el cultivo del algarrobo y evitar la desertización en las comarcas de Castellón; caracterización de los costes de la agricultura ecológica, y la elaboración d un manual para la introducción de alimentos ecológicos y de proximidad en los comedores escolares.

El diputado Giner valora como “muy importante para el futuro del sector agropecuario que se trabajen nuevas alternativas de futuro con el asesoramiento técnico que dé seguridad al sector. De ahí que iniciativas como el estudio de la viabilidad económica la comercializadora de la algarroba o la agricultura ecológica sea muy importante. También es muy importante facilitar, en la medida de lo posible, la adaptación de las instalaciones del sector en la provincia a la nueva normativa de Política Agraria Común, de ahí que el asesoramiento y formación que, en este aspecto, contempla este convenio a nuestros agricultores y ganaderos, sea digno de destacar”.

175.000 euros para los colectivos profesionales

Una de las prioridades de la Diputación de Castellón y su presidente, Javier Moliner, es la reactivación del sector agropecuario provincial, de ahí que la institución destine este año 175.000 euros al trabajo de las asociaciones profesionales más representativas en la provincia. Así, a los 95.000 euros que quedan contemplados en este convenio con La Unió de Llauradors i Ramaders, hay que sumar los 80.000 euros que la institución destina al desarrollo del proyecto ‘Aplicaciones e implicaciones de la reforma de la PAC para la provincia de Castellón’ junto a FEPAC-ASAJA Castellón.

9 de novembre. La Diputació de Castelló ampliarà enguany un 5 %, fins arribar els 95.000 euros, la seua ajuda a La Unió de Llauradors i Ramaders per a la realització d’activitats formatives, de promoció i informació durant l’actual exercici per tal de reactivar el sector agropecuari de la província. Un objectiu amb què la institució està implantant la marca Castelló Ruta de Sabor per a augmentar el consum de productes autòctons.

El diputat de Desenrotllament Rural, Domingo Giner, ha assenyalat que “una de les bases de la millora del sector agrícola i ramader de la província per protegir les associacions professionals en els seus programes formatius i de promoció de producte. Només caminant de la mà en la busca del millor posicionament dels productes de la província i de la millora econòmica dels respectius sectors primaris amb els professionals, millorarem també el consum i per tant les oportunitats que sorgisquen en el territori provincial vinculades als nostres productes”.

L’objecte de la subvenció que contempla aquest conveni de caràcter anual incorpora accions promocionals de productes locals; assessorament i formació als usuaris per a la tramitació dels expedients de pagament únic a les explotacions agropecuàries; un estudi sobre la viabilitat d’una comercialitzadora de garrofa com a instrument per a mantindre el cultiu de la garrofera i evitar la desertització en les comarques de Castelló; caracterització dels costos de l’agricultura ecològica, i l’elaboració d’un manual per a la introducció d’aliments ecològics i de proximitat en els menjadors escolars.

El diputat Giner valora com a “molt important per al futur del sector agropecuari que es treballen noves alternatives de futur amb l’assessorament tècnic que done seguretat al sector. D’ací que iniciatives com l’estudi de la viabilitat econòmica la comercialitzadora de la garrofa o l’agricultura ecològica siguen molt importants. També és molt important facilitar, en la mesura que siga possible, l’adaptació de les instal·lacions del sector a la província a la nova normativa de Política Agrària Comuna, d’ací que l’assessorament i formació que, en aquest aspecte, contempla aquest conveni als nostres agricultors i ramaders, siga digne de destacar”.

 175.000 euros per als col·lectius professionals

Una de les prioritats de la Diputació de Castelló i el seu president, Javier Moliner, és la reactivació del sector agropecuari provincial, d’ací que la institució destine enguany 175.000 euros al treball de les associacions professionals més representatives a la província. Així, als 95.000 euros que queden previstos en aquest conveni amb La Unió de Llauradors i Ramaders, cal sumar els 80.000 euros que la institució destina al desenrotllament del projecte ‘Aplicacions i implicacions de la reforma de la PAC per a la província de Castelló’ juntament amb FEPAC-ASAJA Castelló.