La Diputació recolza amb Castelló Ruta de Sabor la jornada '8 plats 8 xefs' que resumeix la gastronomia provincial

12 de Gener de 2016

12 de enero. La Diputación de Castellón apoyará con la marca de productos autóctonos Castelló Ruta de Sabor la celebración de la jornada '8 platos, 8 chefs' que resume en ocho platos tradicionales elaborados por ocho reputados chefs castellonenses la gastronomía de las ocho comarcas castellonenses. Así, la segunda edición de este encuentro gastronómico tendrá lugar en Segorbe tras el importante éxito recabado por la primera edición que en 2015 recibió más de 2.000 peticiones para asistir al evento en Moncofa.

El diputado de Desarrollo Rural, Pablo Roig, ha participado esta mañana en una reunión de coordinación con David Remolar, miembro de la organización de la jornada y que, además, ejercerá de sumiller. “El número ocho aparece por ser las ocho comarcas de la provincia de Castellón, y el evento se ha creado con la intención de ser itinerante, realizándose en todas las comarcas de Castellón, siempre manteniendo la esencia del número ocho para representar la gastronomía de cada una de ellas. Estamos muy satisfecho porque los organizadores han conseguido el reto de que los productos de todas las comarcas estén representados en manos de nuestros mejores chefs”.

Esta cita gastronómica contará con la participación de: Asier Manzanos (El Vasco, Vila-real), Modesto Fabregat (Arbequina, Castellón), Carlos Gutiérrez (Casa Roque, Morella), Balbina Cano (Casa Rabitas, Nules), Fernando Molina (La Cuina de Fernando, Castellón), Javier Simón (Hotel Martin El Humano, Segorbe), Emilio Miralles (Al d´Emilio, Vila-real), José Manuel Martí (Mármara, Moncofa) y la colaboración especial de Evarist Miralles (El Bollit, de Oliva) como chef invitado.

En principio la dinámica de funcionamiento de la jornada será la misma, es decir, los ocho chefs de nuestra provincia preparan una cena en la que cada uno de ellos va a elaborar un plato, a la vez que un chef de fuera de la provincia va preparar el plato de bienvenida, todos ellos elaborados con productos de nuestra provincia. De la misma manera, los vinos también serán de bodegas pertenecientes a la IGP Vins de Castelló.

12 de gener. La Diputació de Castelló recolzarà amb la marca de productes autòctons Castelló Ruta de Sabor la celebració de la jornada '8 plats, 8 xefs' que resumeix en vuit plats tradicionals elaborats per vuit reputats xefs castellonencs la gastronomia de les vuit comarques castellonenques. Així, la segona edició d'aquesta trobada gastronòmica tindrà lloc a Segorbe, després de l'important èxit obtingut per la primera edició que en 2015 va rebre més de 2.000 peticions per a assistir a l'esdeveniment a Moncofa.

El diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha participat aquest matí en una reunió de coordinació amb David Remolar, membre de l'organització de la jornada i que, a més, exercirà de sommelier. “El número vuit apareix per ser les vuit comarques de la província de Castelló, i l'esdeveniment s'ha creat amb la intenció de ser itinerant, realitzant-se a totes les comarques de Castelló, sempre mantenint l'essència del número vuit per a representar la gastronomia de cada una d'elles. Estem molt satisfets perquè els organitzadors han aconseguit el repte que els productes de totes les comarques estiguen representats en mans dels/de les nostres millors xefs”.

Aquesta cita gastronòmica comptarà amb la participació de: Asier Manzanos (El Vasco, Vila-real), Modest Fabregat (Arbequina, Castelló), Carlos Gutiérrez (Casa Roque, Morella), Balbina Cano (Casa Rabitas, Nules), Fernando Molina (La Cuina de Fernando, Castelló), Javier Simón (Hotel Martín el Humano, Segorbe), Emilio Miralles (Al d'Emilio, Vila-real), José Manuel Martí (Màrmara, Moncofa) i la col·laboració especial d'Evarist Miralles (El Bollit, d'Oliva) com a xef invitat.

En principi la dinàmica de funcionament de la jornada serà la mateixa, és a dir, els/les vuit xefs de la nostra província preparen un sopar en el que cada un d'ells elaborarà un plat, alhora que un xef de fora de la província prepararà el plat de benvinguda, tots ells elaborats amb productes de la nostra província. De la mateixa manera, els vins també seran de cellers pertanyents a la IGP Vins de Castelló.