La Diputació col·labora amb l’organització del II Curs Internacional de Música Medieval i Renaixentista de Morella

23 de Maig de 2013
  El curso, que tendrá lugar del 19 al 25 de julio, contempla conferencias, talleres, conciertos y visitas guiadas por Morella Andrés Martínez: “Iniciativas como ésta contribuyen a posicionar la provincia como destino de turismo cultural”

La Diputación de Castellón colabora con la organización del II Curso Internacional de Música Medieval y Renacentista de Morella que tendrá lugar del 19 al 25 de julio.

El vicepresidente provincial de Turismo, Andrés Martínez, ha participado esta mañana en la presentación del curso, que ha tenido lugar en la Llotja del Cànem de Castellón, junto a representantes de entidades colaboradoras y la propia asociación cultural organizadora, la Associació Comes.

Tal y como ha destacado Martínez, “esta segunda edición confirma el éxito de participación del año pasado, con cerca de 60 alumnos. Desde la Diputación de Castellón apoyamos iniciativas como la que hoy presentamos, porque contribuyen a enriquecer la oferta complementaria de nuestra provincia como destino turístico cultural”.

Tal y como ha señalado la organización, para esta segunda edición se incorporan algunas novedades gracias a la positiva experiencia de la edición anterior. Durante el fin de semana (del 19 al 21 de julio) tendrá lugar el Festival de Música Antigua de Morella, con la realización de 6 conciertos y otras actividades como una exposición didáctica de lutheria a cargo de la Sociedad Española de Vihuela, conferencias, talleres y visitas guiadas a la Morella histórica. Todo ello conjugado de tal manera que fomenta la promoción del aspecto turístico y cultural del municipio con una programación de alta calidad.

Los conciertos serán en el edificio gótico del Ayuntamiento de Morella, la Iglesia Arciprestal de Santa María la Mayor, y en la que se puede contemplar el órgano barroco de Turull. También el Real Convento de San Francisco albergará actividades como el espectacular concierto final de curso, un emblemático espacio histórico que conserva un claustro gótico y en donde aún podemos encontrar en su Sala Capitular una pintura del siglo XV representando una danza medieval: la dansa de la mort, un motivo iconográfico único que conservamos de la Morella medieval.

Todos los interesados en el curso pueden obtener más información en: www.culturalcomes.net

·        El curs, que tindrà lloc del 19 al 25 de juliol, contempla conferències, tallers, concerts i visites guiades per Morella

·        Andrés Martínez: “Iniciatives com aquesta contribueixen a posicionar la província com a destí de turisme cultural”

La Diputació de Castelló col·labora amb l’organització del II Curs Internacional de Música Medieval i Renaixentista de Morella, que es farà del 19 al 25 de juliol.

El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha participat aquest matí en la presentació del curs, que ha tingut lloc en la Llotja del Cànem de Castelló, junt amb representants d’entitats col·laboradores i la pròpia associació cultural organitzadora, l’Associació Comes.

Tal com ha destacat Martínez, “aquesta segona edició confirma l’èxit de participació de l’any passat, amb prop de 60 alumnes. Des de la Diputació de Castelló recolzem iniciatives com la que avui presentem, perquè contribueixen a enriquir l’oferta complementària de la nostra província com a destinació turística i cultural”.

Tal com ha assenyalat l’organització, per a aquesta segona edició s’incorporen algunes novetats gràcies a la positiva experiència de l’edició anterior. Durant el cap de setmana (del 19 al 21 de juliol) tindrà lloc el Festival de Música Antiga de Morella, amb la realització de 6 concerts i altres activitats com una exposició didàctica de lutheria a càrrec de la Societat Espanyola de Viola de mà, conferències, tallers i visites guiades a la Morella històrica. Tot això conjugat de tal manera que fomenta la promoció de l’aspecte turístic i cultural del municipi amb una programació d’alta qualitat.

Els concerts seran en l’edifici gòtic de l’Ajuntament de Morella, l’Església Arxiprestal de Santa Maria la Major, i en la que es pot contemplar l’òrgan barroc de Turull. També el Reial Convent de Sant Francesc albergarà activitats com l’espectacular concert final de curs, un emblemàtic espai històric que conserva un claustre gòtic i on encara podem trobar en la seua Sala Capitular una pintura del segle XV representant una dansa medieval: la dansa de la mort, un motiu iconogràfic únic que conservem de la Morella medieval.

 Tots les persones interessades en el curs poden obtindre més informació en: www.culturalcomes.net