La Diputació col·labora en les jornades "d’El mes de l’Avellana de Benassal” per a fomentar el consum d’aquest producte autòcton

7 d'Octubre de 2014

Este mes de octubre vendrá caracterizado en Benassal por la promoción de la avellana autóctona del municipio a través de la iniciativa ‘El Mes de l´Avellana de Benassal’, que cuenta con la colaboración de la Diputación de Castellón. Esta acción promocional ofrece al visitante durante todos los fines de semana de este mes menús temáticos en tres hoteles del municipio, venta de dulces y repostería en los comercios, concurso de postres caseros y visitas guiadas, y recogida de avellanas para conocer de cerca la experiencia de la recolección de este preciado fruto.

El diputado de Turismo de Interior, José Pons, ha participado esta mañana en la presentación de la iniciativa que ha tenido lugar en el Palacio Provincial. “La apuesta de nuestro presidente, Javier Moliner, de dinamizar la actividad de nuestros pueblos de interior a través del turismo vinculado a sus productos agroalimentarios de calidad es clara. Con este ejemplo se pone de manifiesto cómo se puede mejorar la actividad de los comercios de Benassal a través de la puesta en valor de uno de sus productos agrícolas con más tradición en el pueblo”. Atractivos platos como buñuelos de queso con avellana, ensalada de canónigos con foie, crema de avellana o calamar a la plancha con velo de avellana conforman una variada oferta gastronómica que ofrecen tres hoteles del municipio. La exposición “Avellana: fruit de tardor” mostrará al visitante toda la tradición del municipio en torno al cultivo y la recolección de avellana durante décadas. La alcaldesa de Benassal, Mª Luz Monterde, ha destacado “el esfuerzo que han realizado todos los comercios del pueblo para poder diseñar esta iniciativa que esperemos contribuya a posicionar la calidad de nuestra avellana, y a animar el turismo de nuestro municipio durante los fines de semana de este mes de octubre. Estamos muy ilusionados, y en esta línea de trabajo vamos a continuar por seguir mostrando las virtudes de Benassal, que es uno de los pocos pueblos de la provincia con tan elevada cantidad de avellanos en sus campos. Deseamos que todos se acerquen a conocernos”. La presentación de esta iniciativa cultural, gastronómica y turística ha contado con la asistencia de dos de las empresarias del municipio que participan en este completo programa de actividades. “Nos hemos esforzado mucho en encontrar nuevas aplicaciones gastronómicas a nuestra avellana, y esperamos que vengan a comprobar el buen resultado”.  

7 d’octubre. Aquest mes d’octubre vindrà caracteritzat a Benasal per la promoció de l’avellana autòctona del municipi a través de la iniciativa ‘El Mes de l’Avellana de Benassal’, que compta amb la col·laboració de la Diputació de Castelló. Aquesta acció promocional ofereix al visitant durant tots els caps de setmana d’aquest mes menús temàtics en tres hotels del municipi, venda de dolços i rebosteria en els comerços, concurs de postres casolanes i visites guiades, i arreplega d’avellanes per a conéixer de prop l’experiència de la recol·lecció d’aquest preat fruit.

El diputat de Turisme d’Interior, José Pons, ha participat aquest matí en la presentació de la iniciativa que ha tingut lloc al Palau Provincial. “L’aposta del nostre president, Javier Moliner, de dinamitzar l’activitat dels nostres pobles d’interior a través del turisme vinculat als seus productes agroalimentaris de qualitat és clara. Amb aquest exemple es posa de manifest com es pot millorar l’activitat dels comerços de Benasal a través del realçament d’un dels seus productes agrícoles amb més tradició en el poble”.

Atractius plats com bunyols de formatge amb avellana, ensalada de canonges amb foie, crema d’avellana o calamar a la planxa amb vel d’avellana conformen una variada oferta gastronòmica que ofereixen tres hotels del municipi. L’exposició “Avellana: fruit de tardor” mostrarà al visitant tota la tradició del municipi entorn del cultiu i la recol·lecció d’avellana durant dècades.

L’alcaldessa de Benasal, Mª Luz Monterde, ha destacat “l’esforç que han realitzat tots els comerços del poble per a poder dissenyar aquesta iniciativa que esperem contribuïsca a posicionar la qualitat de la nostra avellana, i a animar el turisme del nostre municipi durant els caps de setmana d’aquest mes d’octubre. Estem molt il·lusionats, i en aquesta línia de treball continuarem per continuar mostrant les virtuts de Benasal, que és un dels pocs pobles de la província amb tan elevada quantitat d’avellaners en els seus camps. Desitgem que tots s’acosten a conéixer-nos”.

La presentació d’aquesta iniciativa cultural, gastronòmica i turística ha comptat amb l’assistència de dos de les empresàries del municipi que participen en aquest complet programa d’activitats. “Ens hem esforçat molt a trobar noves aplicacions gastronòmiques a la nostra avellana, i esperem que vinguen a comprovar el bon resultat”.