La Diputació comença ja els treballs de rehabilitació de camins rurals que han sol·licitat 130 municipis de la província

28 de Març de 2014

La Diputación de Castellón iniciará la próxima semana los trabajos del segundo Plan Provincial de Reparación de Caminos Rurales, tras el éxito de la primera edición de esta iniciativa, que durante 2013 permitió la reparación de 2.600 kilómetros de caminos rurales en 106 municipios de la provincia. Este año son 130 de los 135 municipios castellonenses los que han solicitado la ayuda de la Diputación, lo que demuestra la eficacia de esta iniciativa promovida por Javier Moliner, presidente de la institución provincial.

El diputado delegado del Parque Móvil, Laureano Sandalinas, ha explicado que “los trabajos se dividirán en dos periodos, el primero de ellos durante los meses de abril, mayo y hasta el 15 de junio. Pararemos las actuaciones entre junio y septiembre por ser el periodo de mayor riesgo de incendios forestales y se reanudarán el 15 de septiembre hasta el 31 de noviembre”.

Las tareas de este plan provincial que contempla una inversión estimada de 650.000 euros se centran en la limpieza y nivelación de caminos, y en el desbroce de cunetas, “mejorando de forma considerable la accesibilidad a muchas zonas donde hasta ahora era complicado acceder por el estado de estos caminos y que ahora los vecinos pueden transitar con total seguridad”, ha señalado Sandalinas, quien ha concretado que “de los 2.600 kilómetros de pistas de la red provincial sobre los que se actuó el año pasado, la mayoría de las actuaciones correspondieron a limpieza y nivelación, siendo de en torno al 20% de los trabajos el de desbroce de cunetas”.

Cabe señalar que para el inicio de los trabajos el próximo día 3 de abril se cuenta con 10 máquinas retrocargadoras, tres tractores con cajón nivelador y cinco desbrozadoras.

En cuanto a la repercusión económica de estos trabajos en el contexto de la provincia, se prevé que sea similar a la del año pasado cuando, para la ejecución de los mismos, se recurrió a un total de 22 empresas del sector, todas ellas del ámbito provincial. Además, se utilizó también la maquinaria propia del parque móvil.

La Diputació de Castelló iniciarà la setmana que ve els treballs del segon Pla provincial de reparació de camins rurals, després de l’èxit de la primera edició d’aquesta iniciativa, que durant 2013 va permetre la reparació de 2.600 quilòmetres de camins rurals a 106 municipis de la província. Enguany són 130 dels 135 municipis castellonencs els que han sol·licitat l’ajuda de la Diputació, la qual cosa demostra l’eficàcia d’aquesta iniciativa promoguda per Javier Moliner, president de la institució provincial.

El diputat delegat del Parc Mòbil, Laureano Sandalinas, ha explicat que “els treballs es dividiran en dos períodes, el primer d’ells durant els mesos d’abril, maig i fins al 15 de juny. Pararem les actuacions entre juny i setembre per ser el període de major risc d’incendis forestals i es reprendran el 15 de setembre fins al 31 de novembre”.

Les tasques d’aquest pla provincial que contempla una inversió estimada de 650.000 euros se centren en la neteja i anivellament de camins, i en el desbrossament de cunetes, “millorant de forma considerable l’accessibilitat a moltes zones on fins ara era complicat accedir per l’estat d’aquests camins i que ara la població podrà transitar amb total seguretat”, ha assenyalat Sandalinas, qui ha concretat que “dels 2.600 quilòmetres de pistes de la xarxa provincial sobre els quals es va actuar l’any passat, la majoria de les actuacions van correspondre a neteja i anivellament, sent d’entorn del 20% els treballs de desbrossament de cunetes”.

Cal assenyalar que per a l’inici dels treballs el pròxim dia 3 d’abril es té 10 màquines retrocarregadores, tres tractors amb calaix anivellador i cinc desbrossadores.

Quant a la repercussió econòmica d’aquests treballs en el context de la província, es preveu que siga semblant a la de l’any passat quan, per a la seua execució, es va recórrer a un total de 22 empreses del sector, totes elles de l’àmbit provincial. A més, es va utilitzar també la maquinària pròpia del parc mòbil.