La Diputació consolida la qualitat del sector oleícola de la província a través de la formació entre municipis i productors

21 de setembre de 2013

La Diputación de Castellón, a través del área de Desarrollo Rural que coordina el diputado Domingo Giner, ha organizado una serie de cinco seminarios monográficos del sector oleícola dirigidos a la dinamización del sector en la provincia de Castellón a través del correcto desarrollo empresarial en todos los procesos en los que interviene.

Giner ha señalado que “estas sesiones formativas, que realizamos en colaboración con la D.O. Aceite de la Comunidad Valenciana, pretenden ayudar tanto a productores como a los municipios de Castellón a conocer las posibilidades que tienen para contribuir a la puesta en valor de nuestro patrimonio oleícola”. Así, esta primera edición de seminarios de olivicultura, elaiotecnia y marketing en el aceite virgen en la Comunidad Valenciana incide en aspectos como el aprovechamiento turístico que pueden tener instalaciones como las almazaras. También en las bases para producir aceites de oliva vírgenes de calidad diferenciada. Las jornadas especializadas también recalan en las claves para una mejor gestión económica del olivar y la almazara, con una aproximación real a los costes, e incide en la importancia de la calidad como eje de la estrategia comercial y de la mejora de la competitividad.

La Diputació de Castelló, a través de l’àrea de Desenrotllament Rural que coordina el diputat Domingo Giner, ha organitzat una sèrie de cinc seminaris monogràfics del sector oleícola adreçats a la dinamització del sector a la província de Castelló a través del correcte desenrotllament empresarial en tots els processos en què intervé.

Giner ha assenyalat que “aquestes sessions formatives, que realitzem en col·laboració amb la D.O. Oli de la Comunitat Valenciana, pretenen ajudar tant productors com als municipis de Castelló a conèixer les possibilitats que tenen per a contribuir a la posada en valor del nostre patrimoni oleícola”.

Així, aquesta primera edició de seminaris d’olivicultura, elaiotècnia i màrqueting en l’oli verge a la Comunitat Valenciana incideix en aspectes com l’aprofitament turístic que poden tindre instal·lacions com les almàsseres. També en les bases per a produir olis d’oliva verges de qualitat diferenciada. Les jornades especialitzades també recalen en les claus per a una millor gestió econòmica de l’oliverar i l’almàssera, amb una aproximació real als costos, i incideix en la importància de la qualitat com a eix de l’estratègia comercial i de la millora de la competitivitat.