La Diputació dóna resposta a totes les sol·licituds del servei de Teleajuda després de completar més de mil instal·lacions en 2013

11 de Decembre de 2013

La Diputación de Castellón ha instalado en 2013 más de 1.000 dispositivos del servicio de teleayuda domiciliaria para personas mayores, que junto a los existentes suman ya 3.929 en 128 municipios de la provincia. La cifra da cuenta de la respuesta que la institución está dando a todas las solicitudes que se han realizado hasta el momento de este servicio, que ha logrado instalarse sin lista de espera y con un plazo máximo de entre 10 y 15  días desde que la petición se registra en la institución provincial.

La vicepresidenta de Acción Social, Esther Pallardó, confirma “el excelente trabajo que está realizando todo el personal de servicios sociales de los municipios y todo el área provincial de Acción Social que facilita que estos equipos se instalen en el menor tiempo posible. Hemos llevado un intenso ritmo de trabajo durante todo el año para dar una respuesta de calidad y acorde al volumen de peticiones que estamos teniendo”.

De ese modo, son los ayuntamientos los que, a través de los servicios sociales, tienen que solicitar las altas del sistema a la Diputación de Castellón, cuyos técnicos bareman el grado de afectación de cada caso para priorizar la adjudicación de nuevas solicitudes entre los que más lo necesitan. La capacidad de la Diputación para instalar equipos de teleayuda ha sido aproximadamente de 50 por semana. Este servicio cuenta con un presupuesto de 96.600 euros para 2014.

 

Más recursos para los equipos sociales de base

La Diputación de Castellón mantiene su importante apuesta por dotar de más y mejores recursos a los equipos sociales de base distribuidos en los municipios como garantes de un servicio asistencial de primera calidad a los colectivos más frágiles en cualquier punto de la geografía provincial. De ese modo, la institución provincial destinará 300.000 euros a una línea de ayuda directa a los servicios sociales por mancomunidades y agrupación de municipios.

Además, la institución trabaja por dotar de mejores herramientas de trabajo a estos equipos de servicios sociales. Así, la importante aplicación informática que supone la Red de Innovación y Calidad Social, ve incrementado su presupuesto de 30.000 a 42.000 euros para 2014, al igual que las becas dirigidas a mujeres víctimas de violencia de género y las de personas con discapacidad (ambas becas pasan de una partida presupuestaria de 5.000 euros a contar con 15.000 euros para 2014).

 

Más apoyo a Acción Social

La Diputación de Castellón destinará el 25,36% del total de su presupuesto consignado para el ejercicio 2014 al área de Bienestar Social, entendiendo por ésta la que incluye las partidas de Sanidad, Educación y Acción Social propiamente dicha. De ese modo, aportará un total de 23 millones de euros al Consorcio Hospitalario Provincial, 6,5 millones a Educación Especial y CDIT Penyeta Roja y 1.595.500 euros al departamento de Acción Social, que experimenta un incremento del 4,14% respecto a 2013 e implementará actuaciones en todo el territorio provincial.

La Diputació de Castelló ha instal·lat en 2013 més de 1.000 dispositius del servei de teleajuda domiciliària per a persones majors, que junt amb les existents sumen ja 3.929 a 128 municipis de la província. La xifra palesa la resposta que la institució està donant a totes les sol·licituds que s’han realitzat fins al moment d’aquest servei, que ha aconseguit instal·lar-se sense llista d’espera i amb un termini màxim d’entre 10 i 15  dies des que la petició es registra en la institució provincial.

La vicepresidenta d’Acció Social, Esther Pallardó, confirma “l’excel·lent treball que està realitzant tot el personal de serveis socials dels municipis i tota l’àrea provincial d’Acció Social que facilita que aquests equips s’instal·len en el mínim de temps possible. Hem portat un intens ritme de treball durant tot l’any per a donar una resposta de qualitat i d’acord amb el volum de peticions que estem tenint”.

D’aquesta manera, són els ajuntaments els que, a través dels serveis socials, han de sol·licitar les altes del sistema a la Diputació de Castelló, els tècnics de la qual baremen el grau d’afectació de cada cas per a prioritzar l’adjudicació de noves sol·licituds entre les que més ho necessiten. La capacitat de la Diputació per a instal·lar equips de teleajuda ha estat aproximadament de 50 per setmana. Aquest servei té un pressupost de 96.600 euros per a 2014.

Més recursos per als equips socials de base

La Diputació de Castelló manté la seua important aposta per dotar de més i millors recursos els equips socials de base distribuïts als municipis com a garants d’un servei assistencial de primera qualitat als col·lectius més fràgils en qualsevol punt de la geografia provincial. D’aquesta manera, la institució provincial destinarà 300.000 euros a una línia d’ajuda directa als serveis socials per mancomunitats i agrupació de municipis.

A més, la institució treballa per dotar de millors eines de treball aquests equips de serveis socials. Així, la important aplicació informàtica que suposa la Xarxa d’Innovació i Qualitat Social, veu incrementat el seu pressupost de 30.000 a 42.000 euros per a 2014, igual que les beques adreçades a dones víctimes de violència de gènere i les de persones amb discapacitat (ambdues beques passen d’una partida pressupostària de 5.000 euros a tindre’n 15.000 per a 2014).

Més suport a Acció Social

La Diputació de Castelló destinarà el 25,36% del total del seu Pressupost consignat per a l’exercici 2014 a l’àrea de Benestar Social, entenent per aquesta la que inclou les partides de Sanitat, Educació i Acció Social pròpiament dita. D’aquesta manera, aportarà un total de 23 milions d’euros al Consorci Hospitalari Provincial, 6,5 milions a Educació Especial i CDIT Penyeta Roja i 1.595.500 euros al departament d’Acció Social, que experimenta un increment del 4,14% respecte a 2013 i implementarà actuacions a tot el territori provincial.