La Diputació dedicarà 36 milions d'euros per a potenciar la seua acció social i ajudar millor les persones que més ho necessiten

5 de Decembre de 2015
5 de diciembre.La Diputación de Castellón destinará en sus presupuestos de 2016 3.392.798 euros más a iniciativas sociales al elevar a 36.102.159 el capítulo social, que ya supone el 27,7% del total de las cuentas provinciales. Aumentan las partidas presupuestarias más importantes, como los 23,8 millones que destinará al Hospital Provincial de Castellón (22,4 en 2015), o los más de 3 millones de euros que que destinará a la educación especial y al centro de acogida en Penyeta Roja.

El presidente provincial, Javier Moliner, ha hecho hincapié en que “mi prioridad son las personas y por eso crearé más oportunidades para que no nos dejemos a nadie en el camino. Estos presupuestos traducen a números las prioridades del Gobierno provincial, que son las personas, Para el Gobierno Provincial, por encima de todo, está mejorar la calidad de vida de los castellonenses, especialmente los que menos recursos y más dificultades tienen”.

La actuación de la Diputación en Acción Social se traduce en iniciativas como los 300.000 euros de la convocatoria pública de subvenciones a 150 asociaciones y entidades prestadoras de servicios que trabajan por la mejora de las condiciones de vida de los colectivos más vulnerables de la provincia. Otra partida importante se dedica al mantenimiento de los equipos base de servicios sociales que, con 300.000 euros de la Diputación, prestan asistencia a 107 municipios de la provincia.

“Garantizamos la prestación de los servicios sociales en todos los pueblos, por pequeños que sean para que los ciudadanos no se vean discriminados por el lugar en el que residan”, ha indicado el presidente, quien además ha señalado que “el Plan de Unidades de Respiro Familiar contará con un un importante impulso. Tras comprobar el buen funcionamiento que están teniendo y los beneficios que supone para la población del ámbito rural, dirigiremos 169.000 euros al mantenimiento de las ya existentes y 96.000 euros a adecuar nuevos locales”.

Cabe señalar que, entre otras iniciativas, la Diputación incuye en sus presupuestos novedades como el servicio de urgencia psicológica para víctimas secundarias de violencia de género, con 8.000 euros, 100.000 euros para la colaboración institucional en articulación de medidas contra la pobreza energética,  40.0000 euros para las becas dirigidas a personas con discapacidad y otros 15.000 para becas dirigidas a mujeres víctimas de violencia de género.

Se ha colaborado con 184 colectivos y ayudado a 35.000 personas

Las iniciativas sociales de la Diputación de Castellón beneficiarán este año que finaliza a un total estimado de 184 entidades y colectivos y a 35.300 personas con especiales dificultades o en riesgo de exclusión social.

Otros servicios, como la teleayuda domiciliaria a cerca de 500 personas, equipamiento de centro de personas mayores, becas para mujeres supervivientes a la violencia de género,becas de formación universitaria para personas mayores, el programa para la eliminación de la violencia de género completan esta apuesta por mejorar la inserción social y laboral de aquéllos colectivos con mayores dificultades.

5 de desembre. La Diputació de Castelló destinarà en el seu Pressupost de 2016 3.392.798 euros més a iniciatives socials a l'elevar a 36.102.159 el capítol social, que ja suposa el 27,7% del total dels comptes provincials. Augmenten les partides pressupostàries més importants, com els 23,8 milions que destinarà a l'Hospital Provincial de Castelló (22,4 en 2015), o els més de 3 milions d'euros que destinarà a l'educació especial i al centre d'acollida en Penyeta Roja.

El president provincial, Javier Moliner, ha insistit en el fet que “la meua prioritat són les persones i per això crearé més oportunitats perquè no ens deixem a ningú en el camí. Aquest Pressupost tradueix a números les prioritats del Govern provincial, que són les persones. Per al Govern provincial, per damunt de tot, està millorar la qualitat de vida de la gent de la província, especialment els que menys recursos i més dificultats tenen”.

L'actuació de la Diputació en Acció Social es tradueix en iniciatives com els 300.000 euros de la convocatòria pública de subvencions a 150 associacions i entitats prestadores de serveis que treballen per la millora de les condicions de vida dels col·lectius més vulnerables de la província. Una altra partida important es dedica al manteniment dels equips base de serveis socials que, amb 300.000 euros de la Diputació, presten assistència a 107 municipis de la província.

“Garantim la prestació dels serveis socials a tots els pobles, per xicotets que siguen perquè la ciutadania no es veja discriminada pel lloc on residesca”, ha indicat el president, qui a més ha assenyalat que “el Pla d'unitats de respir familiar tindrà un important impuls. Després de comprovar el bon funcionament que estan tenint i els beneficis que suposa per a la població de l'àmbit rural, dirigirem 169.000 euros al manteniment de les ja existents i 96.000 euros a adequar nous locals”.

Cal assenyalar que, entre altres iniciatives, la Diputació inclou en el seu Pressupost novetats com el Servei d'Urgència Psicològica per a Víctimes Secundàries de Violència de gènere, amb 8.000 euros, 100.000 euros per a la col·laboració institucional en articulació de mesures contra la pobresa energètica,  40.0000 euros per a les beques adreçades a persones amb discapacitat i altres 15.000 per a beques adreçades a dones víctimes de violència de gènere.

S'ha col·laborat amb 184 col·lectius i ajudat 35.000 persones

Les iniciatives socials de la Diputació de Castelló beneficiaran enguany que finalitza un total estimat de 184 entitats i col·lectius i 35.300 persones amb especials dificultats o en risc d'exclusió social.

Altres serveis, com la teleajuda domiciliària a prop de 500 persones, equipament de centre de persones majors, beques per a dones supervivents a la violència de gènere, beques de formació universitària per a persones majors, el programa per a l'eliminació de la violència de gènere completen aquesta aposta per millorar la inserció social i laboral d'aquells col·lectius amb més dificultats.