La Diputació dinamitza el turisme dels Ports amb la rehabilitació i posada en marxa de dos edificis emblemàtics com a hotels

12 de setembre de 2014

La apuesta de la Diputación de Castellón por dinamizar el turismo de interior a partir de la rehabilitación de edificios emblemáticos y su adecuación como infraestructuras hoteleras de calidad ha supuesto en Els Ports la puesta en marcha de dos establecimientos de forma simultánea: el Palau dels Osset en Forcall y el Cardenal Ram en Morella. La institución provincial ha destinado una inversión de cerca de 2 millones de euros a estas actuaciones como parte de la estrategia provincial de infraestructuras turísticas de la que también forman parte instalaciones como el hotel Martín I El Humano de Segorbe o el Balneario de Benassal.

  El diputado de Turismo de Interior, José Pons, ha explicado que “la rehabilitación y adecuación de estos edificios emblemáticos en hoteles de calidad suma valor a la oferta turística de nuestros municipios. Estamos seguros de que una comarca con el atractivo de Els Ports, estos establecimientos van a ser fuente de riqueza para los pueblos, suponiendo la creación de puestos de trabajo y el mantenimiento de una actividad que genera riqueza en los pueblos”.   La adjudicación de la gestión del hotel ha recaído en la empresa local Ripollés Marín S.L., que también gestiona el Hotel Cardenal Ram de Morella. El hotel de Forcall cuenta en sus instalaciones con 13 habitaciones estándar y 3 suites especiales, cafetería, sala de televisión y restaurante. En el caso del palacio Cardenal Ram de Morella, se trata también de un edificio repleto de elementos patrimoniales que manifiestan su valor arquitectónico e histórico. Cuenta con un restaurante, 15 habitaciones dobles y una habitación adaptada, además de los espacios necesarios para su funcionamiento.   También viviendas turísticas en cuatro municipios de interior Son cuatro los municipios de interior en los que la Diputación de Castellón, a petición de sus ayuntamientos, ha acometido actuaciones para habilitar  viviendas turísticas desde 2012: Arañuel, Sarratella, Algimia de Almonacid y Caudiel.   “Con más de 350.000 euros de inversión desde 2012, estamos haciendo posible que estos pueblos, que difícilmente albergarían este tipo de establecimientos si no fuera por la iniciativa pública, cuenten con este tipo de infraestructuras turísticas que impulsen su dinamización económica”, ha indicado José Pons.

L’aposta de la Diputació de Castelló per dinamitzar el turisme d’interior a partir de la rehabilitació d’edificis emblemàtics i la seua adequació com a infraestructures hoteleres de qualitat ha suposat als Ports la posada en marxa de dos establiments de forma simultània: el Palau dels Osset al Forcall i el Cardenal Ram a Morella. La institució provincial ha destinat una inversió de prop de 2 milions d’euros a aquestes actuacions com a part de l’estratègia provincial d’infraestructures turístiques de què també formen part instal·lacions com l’hotel Martí I l’Humà de Segorbe o el Balneari de Benassal.

El diputat de Turisme d’Interior, José Pons, ha explicat que “la rehabilitació i adequació d’aquests edificis emblemàtics en hotels de qualitat dóna el màxim valor a l’oferta turística dels nostres municipis. Estem segurs que a una comarca amb l’atractiu dels Ports, aquests establiments seran font de riquesa per als pobles, suposant la creació de llocs de treball i el manteniment d’una activitat que genera riquesa als pobles”.

L’adjudicació de la gestió de l’hotel ha recaigut en l’empresa local Ripollés Marín S.L., que també gestiona l’Hotel Cardenal Ram de Morella. L’hotel del Forcall té en les seues instal·lacions 13 habitacions estàndard i 3 suites especials, cafeteria, sala de televisió i restaurant. En el cas del palau Cardenal Ram de Morella, es tracta també d’un edifici replet d’elements patrimonials que manifesten el seu valor arquitectònic i històric. Té un restaurant, 15 habitacions dobles i una habitació adaptada, a més dels espais necessaris per al seu funcionament.

També vivendes turístiques a quatre municipis d’interior

Són quatre els municipis d’interior en què la Diputació de Castelló, a petició dels seus ajuntaments, ha emprés actuacions per a habilitar  vivendes turístiques des de 2012: Aranyuel, la Serratella, Algímia d’Almonesir i Caudiel.

“Amb més de 350.000 euros d’inversió des de 2012, estem fent possible que aquests pobles, que difícilment albergarien aquest tipus d’establiments si no fóra per la iniciativa pública, tinguen aquest tipus d’infraestructures turístiques que impulsen la seua dinamització econòmica”, ha indicat José Pons.