La Diputació exigirà al Govern l’ampliació del servei de rodalia des de Benicàssim fins a Vinaròs

26 de Juny de 2012

Moliner: " La voluntad de esta casa es escribir día a día la página de mejora de las condiciones de vida de nuestros ciudadadanos"

La corporación provincial aprueba colaborar con las Oficinas de Intermediación Hipotecaria para atender a los ciudadanos afectados

La Diputación de Castellón instará al Gobierno de España a que redacte y licite el estudio de viabilidad que permitirá la ampliación del servicio ferroviario de cercanías desde Benicàssim hasta Vinaròs. Así lo ha acordado esta mañana la corporación provincial en sesión plenaria con los votos favorables de todos los grupos políticos.

Esta medida responde a que a día de hoy aún no se ha elaborado el citado estudio, muy reclamado en la provincia. El proyecto, incluido en el Plan de Cercanías para la Comunidad Valenciana, prevé la prolongación de la línea C-6 entre Castellón y Benicàssim así como la ampliación de la misma hasta Vinaròs, pasando por Oropesa, Torreblanca, Alcalá de Xivert, Peñíscola, Benicarló y Vinaròs. Este servicio atendería las demandas de los 90.000 vecinos, que se multiplican en la época estival, de estas poblaciones costeras del norte de la provincia.

Al respecto, cabe recordar las continuas reivindicaciones por poner en marcha el servicio por parte del colectivo de trabajadores del hospital comarcal de Vinaròs así como de los estudiantes que se desplazan a estudiar a Castellón, puesto que al carecer de frecuencias y horarios adecuados tienen que pernoctar en la capital con el consiguiente gasto económico que conlleva.

El vicepresidente delegado del área de Turismo, Andrés Martínez, ha agradecido la voluntad de todos los grupos políticos por respaldar la moción que solicita agilidad en la elaboración del estudio y ha explicado que "la ampliación del sercicio de cercanías supondrá un ahorro de entre 1.600.000 y 1.800.000 euros, según estima la plataforma 'Rodalies ARA', que ha conseguido recabar 10.000 firmas que demandan la llegada de los trenes al norte de la provincia".

Por su parte, el presidente de la Diputación de Castellón, Javier Moliner, ha defendido la labor municipalista de la insitución en todas aquellas iniciativas que se están llevando a cabo para respaldar el empleo y economía local. "La voluntad de esta casa es escribir día a día la página de mejora de las condiciones de vida de nuestros ciudadadanos, mientras que otros tienen un cuaderno en blanco", ha apuntado Moliner.

Por otro lado, el Pleno de la institución provincial también ha aprobado la enmienda que acuerda colaborar con aquellas Oficinas de Intermediación Hipotecaria, nacidas mediante convenio entre ayuntamientos y el Colegio Oficial de Abogados, que permitan atender a cualquier ciudadano, independientemente de su lugar de residencia.

 

- Moliner: " La voluntat d’aquesta casa és escriure dia a dia la pàgina de millora de les condicions de vida de la nostra ciutadania"

- La corporació provincial aprova col·laborar amb les Oficines d’Intermediació Hipotecària per a atendre la ciutadania afectada

La Diputació de Castelló instarà el govern d’Espanya que redacte i licite l’estudi de viabilitat que permetrà l’ampliació del servei ferroviari de rodalia des de Benicàssim fins a Vinaròs. Així ho ha acordat aquest matí la corporació provincial en sessió plenària amb els vots favorables de tots els grups polítics.

Aquesta mesura respon que a hores d’ara encara no s’ha elaborat l’esmentat estudi, molt reclamat a la província. El projecte, inclòs en el Pla de Rodalia per a la Comunitat Valenciana, preveu la prolongació de la línia C-6 entre Castelló i Benicàssim així com la seua ampliació fins a Vinaròs, passant per Orpesa, Torreblanca, Alcalá de Xivert, Peníscola, Benicarló i Vinaròs. Aquest servei atendria les demandes dels 90.000 veïns, que es multipliquen en l’època estival, d’aquestes poblacions costaneres del nord de la província.

Respecte d’això, cal recordar les contínues reivindicacions per posar en marxa el servei per part del col·lectiu de professionals de l’hospital comarcal de Vinaròs així com dels estudiants que es desplacen a estudiar a Castelló, ja que en no tindre freqüències i horaris adequats han de pernoctar a la capital amb la consegüent despesa econòmica que comporta.

El vicepresident delegat de l’àrea de Turisme, Andrés Martínez, ha agraït la voluntat de tots els grups polítics per protegir la moció que sol·licita agilitat en l’elaboració de l’estudi i ha explicat que l’ampliació del servei de rodalia suposarà un estalvi d’entre 1.600.000 i 1.800.000 euros, segons estima la plataforma “Rodalies ARA” que ha aconseguit 10.000 firmes que demanden l’arribada dels trens al nord de la província "Per la seua banda, el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha defès la labor municipalista de la institució en totes aquelles iniciatives que s’estan duent a terme per a protegir l’ocupació i economia local. "La voluntat d’aquesta casa és escriure dia a dia la pàgina de millora de les condicions de vida de la nostra ciutadania, mentres que altres tenen un quadern en blanc", ha apuntat Moliner.

D’altra banda, el Ple de la institució provincial també ha aprovat l’esmena que acorda col·laborar amb aquelles Oficines d’Intermediació Hipotecària, nascudes mitjançant conveni entre ajuntaments i el Col·legi Oficial d’Advocats, que permeten atendre qualsevol persona, independentment del seu lloc de residència.