La Diputació fomenta la posada en valor dels productes autòctons en la I ‘Fira del VI de Castelló i Productes de la Terra’

11 d'Octubre de 2013

La Diputación de Castellón impulsa la puesta en valor de los productos agroalimentarios autóctonos de la provincia a través de su colaboración con la I ‘Fira del Vi de Castelló i Productes de la Terra’, que tendrá lugar los próximos días 15, 16 y 17 de noviembre en el recinto municipal de La Pérgola de Castellón.

El diputado provincial de Turismo de Interior, José Pons, ha explicado en el acto de presentación de este evento que “los recursos agroalimentarios y gastronómicos autóctonos de la provincia de Castellón son una fuente de ingresos y constituyen un reclamo muy importante de cara a nuestros potenciales visitantes y, por tanto, desde el Patronato Provincial de Turismo impulsamos la creación y promoción de eventos dinamizadores de esa actividad y que contribuyan a su puesta en valor, como en este caso”.

La I Fira del Vi de Castelló i Productes de la Terra no sólo será un espacio comercial y dedicado al consumo, sino que también se plantea, tal y como han explicado los representantes de la IGP Castelló (Indicación Geográfica Protegida de Castellón), como un espacio didáctico y educativo, con actividades para adultos y niños en los que se pueda conocer la peculiaridad de la tradición y la calidad en la producción de estos alimentos y bebidas castellonenses.

Esta colaboración forma parte de una amplia trayectoria de trabajo de la Diputación Provincial a favor del consumo de los productos agroalimentarios autóctonos y la puesta en valor de su calidad. Así, la institución provincial está realizando acciones conjuntas entre el área de Turismo y de Desarrollo Rural para, por una parte, “concienciar a la ciudadanía de la calidad de los productos de la tierra y educar en su consumo, y por otra, posicionarlos como reclamo turístico que suma a la oferta ya consolidada de la provincia”, tal y como ha explicado el vicepresidente provincial de Turismo, Andrés Martínez. En ese sentido, el diputado delegado del área de Desarrollo Rural, Domingo Giner, ha señalado que “el hecho de que se celebren este tipo de eventos en la provincia es un paso más de cara al objetivo de conseguir que cada vez consumamos más producto de la provincia de Castellón y que éste esté mejor reconocido, tanto en la propia provincia como en los distintos mercados que nos visitan”. Área prioritaria con un 31% más de presupuesto La promoción, puesta en valor y venta de los productos autóctonos de la provincia es una prioridad tal para la Diputación de Castellón, que ha incrementado un 31% el presupuesto del área de Desarrollo Rural para 2013. La institución provincial ha puesto en marcha un ambicioso proyecto con el objetivo de lograr el impulso económico del sector agroalimentario y su vinculación a la innovación y el desarrollo turístico a través del posicionamiento de la calidad del producto autóctono de Castellón. El diputado provincial de Desarrollo Rural ya ha comunicado a todos los ayuntamientos de la provincia el contenido de este proyecto, y ha mantenido reuniones con varios prescriptores, productores y colectivos profesionales del sector. Además, cabe señalar que hasta 225.000 euros se invierten directamente en el reconocimiento y mejora de la rentabilidad de los productos agroalimentarios castellonenses, frente a los 75.000 euros destinados para tal fin en 2012.    

La Diputació de Castelló impulsa la posada en valor dels productes agroalimentaris autòctons de la província a través de la seua col·laboració amb la I ‘Fira del Vi de Castelló i Productes de la Terra’, que tindrà lloc els pròxims dies 15, 16 i 17 de novembre en el recinte municipal de la Pèrgola de Castelló.

El diputat provincial de Turisme d’Interior, José Pons, ha explicat en l’acte de presentació d’aquest esdeveniment que “els recursos agroalimentaris i gastronòmics autòctons de la província de Castelló són una font d’ingressos i constitueixen un reclam molt important de cara a les nostres potencials visites i, per tant, des del Patronat Provincial de Turisme impulsem la creació i promoció d’esdeveniments dinamitzadors d’aqueixa activitat i que contribuïsquen a la seua posada en valor, com en aquest cas”.

La I Fira del Vi de Castelló i Productes de la Terra no sols serà un espai comercial i dedicat al consum, sinó que també es planteja, tal com han explicat els representants de la IGP Castelló (Indicació Geogràfica Protegida de Castelló), com un espai didàctic i educatiu, amb activitats per a adults i xiquets en què es puga conèixer la peculiaritat de la tradició i la qualitat en la producció d’aquests aliments i begudes castellonenques.

Aquesta col·laboració forma part d’una àmplia trajectòria de treball de la Diputació Provincial a favor del consum dels productes agroalimentaris autòctons i la posada en valor de la seua qualitat. Així, la institució provincial està realitzant accions conjuntes entre l’àrea de Turisme i de Desenvolupament Rural per a, d’una banda, “conscienciar la ciutadania de la qualitat dels productes de la terra i educar en el seu consum, i d’una altra, posicionar-los com a reclam turístic que suma a l’oferta ja consolidada de la província”, tal com ha explicat el vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez.

En aqueix sentit, el diputat delegat de l’àrea de Desenvolupament Rural, Domingo Giner, ha assenyalat que “el fet que se celebren aquest tipus d’esdeveniments a la província és un pas més de cara a l’objectiu d’aconseguir que cada vegada consumim més producte de la província de Castelló i que aquest estiga millor reconegut, tant a la pròpia província com en els distints mercats que ens visiten”.

Àrea prioritària amb un 31% més de pressupost

La promoció, posada en valor i venda dels productes autòctons de la província és una prioritat tal per a la Diputació de Castelló, que ha incrementat un 31% el pressupost de l’àrea de Desenvolupament Rural per a 2013. La institució provincial ha posat en marxa un ambiciós projecte amb l’objectiu d’aconseguir l’impuls econòmic del sector agroalimentari i la seua vinculació a la innovació i el desenvolupament turístic a través del posicionament de la qualitat del producte autòcton de Castelló. El diputat provincial de Desenvolupament Rural ja ha comunicat a tots els ajuntaments de la província el contingut d’aquest projecte, i ha mantingut reunions amb diversos prescriptors, productors i col·lectius professionals del sector. A més, cal assenyalar que fins a 225.000 euros s’inverteixen directament en el reconeixement i millora de la rendibilitat dels productes agroalimentaris castellonencs, enfront dels 75.000 euros destinats per a tal fi en 2012.