La Diputació crea un programa formatiu per a oferir oportunitats laborals a persones amb discapacitat

9 d'Abril de 2013

La Diputación de Castellón, a través del Servicio de Promoción Económica, ha creado el Programa de Acompañamiento a Personas Emprendedoras, que se está desarrollando desde esta misma mañana y hasta el 30 de abril en las aulas de formación de Nuevas Dependencias de la institución provincial.

Se trata de una acción formativa específica dirigida a la elaboración de planes de empresa con el objetivo de garantizar mayores posibilidades de éxito a los nuevos empresarios.

Tal y como ha destacado el diputado de Promoción Económica, Vicent Sales, “es una prioridad para la Diputación ayudar en el proceso de generación y maduración de ideas empresariales, encauzar el talento de nuestros emprendedores y para ello, se han diseñado estos talleres para el acompañamiento a emprendedores, que se ofertarán durante todo el año de forma totalmente gratuita”.

Formación que ayuda a afrontar las incertidumbres del negocio

El Programa de Acompañamiento a Personas Emprendedoras va dirigido a personas que tienen una idea de negocio y desean estudiar su viabilidad. Consta de siete sesiones teóricas, con un total de 42 horas de formación

Esta iniciativa forma parte del Plan de Promoción de Iniciativas Empresariales, uno de los tres planes que junto al  Plan de Apoyo a la Consolidación Empresarial y el Plan de Formación e Intermediación laboral conforma la Estrategia Provincial para el Fomento del Empleo, el Emprendimiento y la Promoción Económica. Es la primera actuación, dentro de esta estrategia provincial, que la Diputación realiza para todos los municipios de la provincia sin quedar limitada a los municipios de influencia de los Cedes en el interior de Castellón.

Sales ha explicado que “para emprender un proyecto empresarial es necesario contar con una idea de un negocio. Sin embargo, es importante que, antes de lanzarse ciegamente a su puesta en marcha, se haga un análisis ordenado y lógico del negocio, de sus riesgos, su viabilidad, posibles resultados, etc. Tomarse el tiempo para analizar el negocio y pautar los pasos a seguir permitirá tomar las decisiones con una mayor seguridad. Esto no garantizará el éxito del negocio, pero al menos, nos preparará para afrontar las incertidumbres del mismo”.

De momento son 12 los emprendedores de la provincia que han iniciado hoy este programa de acompañamiento, aunque son una decena más los que han mostrado su interés por él. Las personas interesadas deberán dirigirse a su ayuntamiento y solicitar la participación en la Estrategia Provincial para el Fomento del Empleo, el Emprendimiento y la Promoción Económica.

 

·        Moliner firma un conveni amb la Fundació Síndrome de Down i Afanias a fi de formar alumnes en gestió administrativa

·        "Les institucions hem de crear les eines perquè tots puguen aportar el nostre granet d’arena a aquesta província"

 

La Diputació de Castelló ha posat en marxa un programa de formació i inserció sociolaboral per a les persones amb discapacitat, vinculades a la Fundació Síndrome de Down i a l’Associació de Familiars amb Xiquets i Adults Discapacitats (Afanias), que adquiriran capacitats en l’especialitat d’activitats de gestió administrativa i podran realitzar pràctiques formatives en organitzacions empresarials castellonenques.

Així ho ha ratificat aquest matí el president provincial, Javier Moliner, després de firmar un conveni de col·laboració amb els presidents de les entitats mencionades, Eduardo Granados i Juan Bru, respectivament, junt amb els màxims mandataris de la Confederació Castellonenca de la Xicoteta i Mitjana Empresa (PIMEC), Federico Lozano, de la Confederació Empresarial de Castelló (CEC), José Roca, de la Cambra de Comerç, Salvador Martí, així com de l’Associació Provincial d’Empresariat d’Hostaleria i Turisme de Castelló (Ashotur), Carlos Escorihuela.

D’aquesta manera, l’àrea d’Acció Social de la institució provincial, coordinada per la vicepresidenta Esther Pallardó, es compromet amb ambdós col·lectius socials a contractar el professorat necessari per a exercir el programa, que es realitzarà en les dependències de la Diputació durant 40 hores lectives, i posteriorment a derivar els 12 alumnes beneficiaris a les organitzacions empresarials col·laboradores per a realitzar pràctiques formatives, amb una duració de 240 hores.

"Amb aquest conveni demostrem el compromís d’organitzacions empresarials, institucions i col·lectius socials per donar l’oportunitat de treballar a qui vol treballar, a qui pot treballar i a qui necessita treballar per a afrontar el dia a dia amb un somriure", ha explicat Moliner.

La iniciativa integrarà tres mòduls formatius: tècniques administratives bàsiques; operacions bàsiques de comunicació i ofimàtica. En finalitzar la docència l’alumnat accedirà al mòdul de pràctiques no laborals que es duran a terme en les dependències de les organitzacions empresarials citades. L’acció formativa per a l’alumnat procedent de la Fundació Síndrome de Down tindrà lloc d’abril a juliol d’enguany, mentres que l’alumnat d’Afanias cursarà el programa des de setembre fins a desembre.

El president de la Diputació també ha afegit que "estem convençuts que tots podem aportar el nostre granet d’arena a aquesta província i per a això hem de crear les eines necessàries, a fi de perseguir la igualtat d’oportunitats. Les institucions hem de demostrar una sensibilitat especial amb aquelles persones que necessiten un poc més de la nostra ajuda, però que són capaços d’exercir les mateixes funcions que els altres".

Com a exemple, Javier Moliner ha citat les 31 persones amb alguna discapacitat que formen part de la plantilla de la Diputació. "Són 31 persones que cada dia ens donen una lliçó de professionalitat, camaraderia i de superació".