La Diputació ha instal•lat ja més de 700 sistemes de teleajuda domiciliària a 87 municipis de la província

23 de Juliol de 2013

Un total de 707 personas mayores, procedentes de 87 municipios de la provincia, se han dado ya de alta en el sistema de teleayuda domiciliaria de la Diputación de Castellón durante los seis primeros meses del año. Así lo ha confirmado la vicepresidenta de Acción Social, Esther Pallardó, quien ha señalado que "hasta la fecha se han atendido, de forma rápida y eficiente, todas las peticiones que hemos recibido de los servicios sociales de nuestros ayuntamientos".

Asimismo, durante las próximas dos semanas se instalarán 86 nuevos sistemas y se tramitarán 50 solicitudes más, por lo que a finales de julio podrán beneficiarse del servicio provincial un total de 843 personas. "Seguimos trabajando para mantener el buen ritmo en la reconversión de este sistema que va a permitir que los pueblos de Castellón sigan contando con este servicio de proximidad que se viene prestando desde hace muchos años”, ha apuntado Pallardó.

Cabe señalar que son los ayuntamientos los que, a través de los servicios sociales, tienen que solicitar las altas del sistema a la Diputación de Castellón, cuyos técnicos bareman el grado de afectación de cada caso para priorizar la adjudicación de nuevas solicitudes entre los que más lo necesitan. La capacidad de la Diputación para instalar equipos de teleayuda es de 50 por semana.

Cabe destacar que en 2013 la institución provincial ha presupuestado 254.469 euros para prestar el servicio de teleayuda de atención domiciliaria de las personas mayores. Esto supone un incremento del 5% respecto a 2012, puesto que en esta partida se ha unido el presupuesto previsto para teleasistencia, ya que en 2013 se han unificado los servicios bajo la coordinación de la Diputación.

Mayor apoyo a Acción Social en 2013

Hay que señalar que el área de Acción Social ha aumentado en 2013 un 25% la inversión destinada tanto a garantizar la atención social en los municipios así como a mejorar los servicios que reciben las personas mayores. Así, el presupuesto consignado para subvenciones que garanticen el transporte de este colectivo, los convenios con asociaciones prestadoras de servicios, los clubes de mayores y las actividades de ocio asciende a 345.300 euros.

Un total de 707 persones majors, procedents de 87 municipis de la província, s’han donat ja d’alta en el sistema de teleajuda domiciliària de la Diputació de Castelló durant els sis primers mesos de l’any. Així ho ha confirmat la vicepresidenta d’Acció Social, Esther Pallardó, la qual ha assenyalat que "fins a la data s’han atès, de forma ràpida i eficient, totes les peticions que hem rebut dels serveis socials dels nostres ajuntaments".

Així mateix, durant les pròximes dues setmanes s’instal·laran 86 nous sistemes i es tramitaran 50 sol·licituds més, per la qual cosa a finals de juliol podran beneficiar-se del servei provincial un total de 843 persones. "Continuem treballant per a mantindre el bon ritme en la reconversió d’aquest sistema que permetrà que els pobles de Castelló continuen tenint aquest servei de proximitat que es presta des de fa molts anys”, ha apuntat Pallardó.

Cal assenyalar que són els ajuntaments els que, a través dels serveis socials, han de sol·licitar les altes del sistema a la Diputació de Castelló, el personal tècnic de la qual barema el grau d’afectació de cada cas per a prioritzar l’adjudicació de noves sol·licituds entre les persones que més ho necessiten. La capacitat de la Diputació per a instal·lar equips de teleajuda és de 50 per setmana.

Cal destacar que en 2013 la institució provincial ha pressupostat 254.469 euros per a prestar el servei de teleajuda d’atenció domiciliària de les persones majors. Açò suposa un increment del 5% respecte a 2012, ja que en aquesta partida s’ha unit el pressupost previst per a teleassistència, ja que en 2013 s’han unificat els serveis sota la coordinació de la Diputació.

Major suport a Acció Social en 2013

Cal assenyalar que l’àrea d’Acció Social ha augmentat en 2013 un 25% la inversió destinada tant a garantir l’atenció social als municipis, com a millorar els serveis que reben les persones majors. Així, el pressupost consignat per a subvencions que garantesquen el transport d’aquest col·lectiu, els convenis amb associacions prestadores de serveis, els clubs de majors i les activitats d’oci ascendeix a 345.300 euros.