La Diputació implica 29 restaurants per a potenciar el turisme del Maestrat amb les I Jornades de l’Oli i els Fruits Secs

12 de Novembre de 2014

12 de noviembre. La Diputación de Castellón ha implicado a 29 restaurantes de 14 municipios del Maestrat en la creación de las I Jornadas Gastronómicas del Aceite y los Frutos Secos que comienzan el próximo sábado, 15 de noviembre y que se desarrollarán hasta el 14 de diciembre. Con esta iniciativa que pone en valor la más variada aplicación gastronómica del aceite y los productos secos de calidad de esta zona, la institución ha fomentado ya la creación de seis jornadas gastronómicas comarcales para dinamizar el turismo en torno a los productos autóctonos del territorio.

El diputado de Turismo de Interior, José Pons, ha explicado “la buena predisposición por parte del sector turístico de la zona para ofrecer la más variada y atractiva oferta gastronómica para impulsar estas jornadas. Seguimos consolidando el compromiso de nuestro presidente, Javier Moliner, por vertebrar atractivas iniciativas turísticas a partir de la puesta en valor de nuestros productos, sobre todo a través de la marca Castelló Ruta de Sabor. Comprobamos cómo estas iniciativas están creando un flujo turístico importante en nuestros pueblos, con su consiguiente dinamización económica”.

 Esta iniciativa tendrá lugar los fines de semana en los municipios de Albocàsser, Benassal, Cálig, Catí, Cervera del Maestre, Culla, La Jana, La Serratella, Les Coves de Vinromà, Sant Jordi, Sant Mateu, Tírig, Traiguera y Xert.

Los menús que presentan los restaurantes tienen unos precios entre 18 y 28 euros y en ellos se pueden degustar platos como: huevo sorpresa hecho con aceite de oliva Clot d’en Simó”, “Carpaccio de manitas con majada de almendra”, “Timbal de pollo de corral, ceps y salsa de soja con almendras”, “Tataki de atún con cebolla caramelizada, soja y almendra marcona tostada”, “Carn de Novià” (Cordero de Culla estofado con salsa de Almendra Marcona), “Genestada” (postre de origen medieval elaborado con leche de almendras, harina de arroz, pasas, piñones, azafrán y miel),“Requesón con nueces y trufas de algarroba” y “Tarta celestial sobre praliné de turrón”.

“Además, la mayoría de estos menús se acompañan de vinos de Castellón que maridan perfectamente con los platos que los componen. Además de degustar la buena gastronomía que ofrecen estas jornadas, las mismas proporcionan la oportunidad de conocer el rico patrimonio histórico y natural de estos municipios, pasear por sus calles, realizar compras de productos típicos de los mismos e imbuirse del ambiente acogedor de los mismos”, ha explicado el diputado Pons.

 

Hasta 56 municipios participan en las seis jornadas de la Diputación

Con estas nuevas jornadas gastronómicas ya son seis las que organiza la Diputación de Castellón, beneficiando a 148 restaurantes de un total de 56 municipios.

En concreto, se trata de las III Jornadas de las Setas, Carnes y Productos del Otoño, las XVII Jornadas Gastronómicas del Alto Palancia, las III Jornadas Gastronómicas de la Trufa Els Ports-Maestrat, las III Jornadas de Carnes, Aceites y Vinos y las III Jornadas de la Cuina dels Sabors.

Este tipo de eventos que impulsa la institución provincial se está consolidando como uno de los dinamizadores más importantes de la actividad turística, al haber supuesto sólo durante la primera mitad de 2014 un impacto económico directo de 630.000 euros y 14.000 visitantes para los pueblos de la provincia.

 

12 de novembre. La Diputació de Castelló ha implicat 29 restaurants de 14 municipis del Maestrat en la creació de les I Jornades Gastronòmiques de l’Oli i els Fruits Secs que comencen dissabte que ve, 15 de novembre i que es desenrotllaran fins al 14 de desembre. Amb aquesta iniciativa que reivindica la més variada aplicació gastronòmica de l’oli i els productes secs de qualitat d’aquesta zona, la institució ha fomentat ja la creació de sis jornades gastronòmiques comarcals per a dinamitzar el turisme entorn dels productes autòctons del territori.

 El diputat de Turisme d’Interior, José Pons, ha explicat “la bona predisposició per part del sector turístic de la zona per a oferir la més variada i atractiva oferta gastronòmica per a impulsar aquestes jornades. Continuem consolidant el compromís del nostre president, Javier Moliner, per vertebrar atractives iniciatives turístiques a partir de la reivindicació dels nostres productes, sobretot a través de la marca Castelló Ruta de Sabor. Comprovem com aquestes iniciatives estan creant un flux turístic important en els nostres pobles, amb la seua consegüent dinamització econòmica”.

Aquesta iniciativa tindrà lloc els caps de setmana en els municipis d’Albocàsser, Benasal, Càlig, Catí, Cervera del Maestre, Culla, la Jana, la Serratella, les Coves de Vinromà, Sant Jordi, Sant Mateu, Tírig, Traiguera i Xert.

Els menús que presenten els restaurants tenen uns preus entre 18 i 28 euros i en ells es poden degustar plats com: “ou sorpresa fet amb oli d’oliva Clot d’en Simó”, “Carpaccio de manetes amb picada d’ametla”, “Timbala de pollastre de corral, ceps i salsa de soja amb ametles”, “Tataki de tonyina amb ceba caramel·litzada, soja i ametla marcona torrada”, “Carn de Novià” (Corder de Culla estofat amb salsa d’Ametla Marcona), “Genestada” (postre d’origen medieval elaborat amb llet d’ametles, farina d’arròs, panses, pinyons, safrà i mel),“Brull amb anous i trufes de garrofa” i “Tortada celestial sobre praliné de torró”.

“A més, la majoria d’aquests menús s’acompanyen de vins de Castelló que mariden perfectament amb els plats que els componen. A més de degustar la bona gastronomia que ofereixen, aquestes jornades proporcionen l’oportunitat de conéixer el ric patrimoni històric i natural d’aquests municipis, passejar pels seus carrers, realitzar compres de productes típics i imbuir-se del seu ambient acollidor”, ha explicat el diputat Pons.

 Fins a 56 municipis participen en les sis jornades de la Diputació

Amb aquestes noves jornades gastronòmiques ja són sis les que organitza la Diputació de Castelló, beneficiant 148 restaurants d’un total de 56 municipis.

 En concret, es tracta de les III Jornades dels Bolets, Carns i Productes de la Tardor, les XVII Jornades Gastronòmiques de l’Alt Palancia, les III Jornades Gastronòmiques de la Trufa Els Ports-Maestrat, les III Jornades de Carns, Olis i Vins i les III Jornades de la Cuina dels Sabors.

 Aquest tipus d’esdeveniments que impulsa la institució provincial s’estan consolidant com un dels dinamitzadors més importants de l’activitat turística, en haver suposat només durant la primera mitat de 2014 un impacte econòmic directe de 630.000 euros i 14.000 visitants per als pobles de la província.