La Diputació organitza tres seminaris perquè els productors oleícoles milloren la qualitat i les vendes de l’oli de Castelló

28 de setembre de 2014

La Diputación de Castellón fomenta la formación técnica de calidad muy avanzada en el aceite de Castellón a través de la realización de tres seminarios monográficos del sector oleícola dirigidos a mejorar los procesos de producción y dinamizar el sector en la provincia a través del correcto desarrollo empresarial en todos los procesos en los que interviene. Esta iniciativa, que desarrolla en colaboración con la Denominación de Origen de la Comunidad Valenciana, forma parte del trabajo que está desarrollando la institución provincial para aumentar el consumo de productos autóctonos a través de la marca-guía ‘Castelló Ruta de Sabor’.

El diputado de Desarrollo Rural, Domingo Giner, ha destacado “la excelente acogida que está teniendo esta iniciativa, que cuenta ya con la participación confirmada de 40 personas. Entre un 15 y un 20% de los participantes vienen de fuera de la provincia, lo cual nos da una idea de la excelente calidad del programa que hemos conseguido cerrar. Estas sesiones formativas especializadas tienen una repercusión directa en la calidad de nuestros aceites, y de ahí que sea tan importante para nosotros”.

La iniciativa está especialmente diseñada para ingenieros agrónomos, ingenieros técnicos, gerentes, técnicos y comerciales de empresas del sector, maestros almazareros, técnicos de explotaciones olivareras, químicos, propietarios de explotaciones olivareras y futuros técnicos que deseen obtener una visión más universalista del sector y una puesta al día de las tendencias más avanzadas.

“La producción de aceituna en la provincia ronda los 30 millones de kilos. Eso, traducido a aceite viene a ser unos 5 millones y medio de kilos, en su mayoría producido por almazaras pequeñas. La importancia de seguir trabajando en mejorar el posicionamiento de nuestro aceite, su consumo y ventas, implica trabajar por mejorar el futuro de decenas de familias de los municipios de Castellón”, ha indicado el diputado Giner.

Los seminarios tendrán lugar los días 2, 3 y 4 de octubre en el salón de actos de las Nuevas Dependencias de la Diputación de Castellón.

El objetivo: aumentar la calidad y el consumo del aceite de Castellón

Esta iniciativa formativa específicamente dirigida a la parte más profesionalizada del sector oleícola castellonense se enmarca dentro de un conjunto de actuaciones estratégicamente diseñadas por la Diputación de Castellón para mejorar tanto la calidad como el consumo del aceite en la provincia.

Así, junto a esta actividad diseñada por parte de la sectorial oleícola de la marca Castelló Ruta de Sabor, la institución provincial respalda la creación de ferias comerciales que ponen a disposición de los ciudadanos la venta y exposición de aceites en las distintas comarcas de la provincia, las más productoras son El Alto Palancia y el Maestrat.  Sólo este 2014 ha destinado más de 300.000 euros a la promoción directa de productos de Castellón.

La Diputació de Castelló fomenta la formació tècnica de qualitat molt avançada en l’oli de Castelló a través de la realització de tres seminaris monogràfics del sector oleícola adreçats a millorar els processos de producció i dinamitzar el sector a la província a través del correcte desenrotllament empresarial en tots els processos en què intervé. Aquesta iniciativa, que fa en col·laboració amb la Denominació d’Origen de la Comunitat Valenciana, forma part del treball que està efectuant la institució provincial per a augmentar el consum de productes autòctons a través de la marca-guia ‘Castelló Ruta de Sabor’.

El diputat de Desenvolupament Rural, Domingo Giner, ha destacat “l’excel·lent acollida que està tenint aquesta iniciativa, que té ja la participació confirmada de 40 persones. Entre un 15 i un 20% dels participants vénen de fora de la província, la qual cosa ens dóna una idea de l’excel·lent qualitat del programa que hem aconseguit tancar. Aquestes sessions formatives especialitzades tenen una repercussió directa en la qualitat dels nostres olis, i d’ací que siga tan important per a nosaltres”.

La iniciativa està especialment dissenyada per a enginyers agrònoms, enginyers tècnics, gerents, tècnics i comercials d’empreses del sector, mestres almasserers, tècnics d’explotacions olivereres, químics, propietaris d’explotacions olivereres i futurs tècnics que desitgen obtindre una visió més universalista del sector i una posada al dia de les tendències més avançades.

“La producció d’oliva a la província ronda els 30 milions de quilos. Això, traduït a oli ve a ser uns 5 milions i mig de quilos, majoritàriament produïts per almàsseres xicotetes. La importància de continuar treballant a millorar el posicionament del nostre oli, el seu consum i vendes, implica treballar per millorar el futur de desenes de famílies dels municipis de Castelló”, ha indicat el diputat Giner.

Els seminaris tindran lloc els dies 2, 3 i 4 d’octubre en la sala d’actes de les Noves Dependències de la Diputació de Castelló.

L’objectiu: augmentar la qualitat i el consum de l’oli de Castelló

Aquesta iniciativa formativa específicament adreçada a la part més professionalitzada del sector oleícola castellonenc s’emmarca dins d’un conjunt d’actuacions estratègicament dissenyades per la Diputació de Castelló per a millorar tant la qualitat com el consum de l’oli a la província.

Així, junt amb aquesta activitat dissenyada per part de la sectorial oleícola de la marca Castelló Ruta de Sabor, la institució provincial recolza la creació de fires comercials que posen a disposició de la gent la venda i exposició d’olis a les distintes comarques de la província, les més productores són l’Alt Palància i el Maestrat.  Només aquest2014 hadestinat més de 300.000 euros a la promoció directa de productes de Castelló.