La Diputació posa un digne final al Dolç Festival aquest cap de setmana amb sengles concerts a Sorita i la Serra d’en Galceran

31 d'Agost de 2015

27 de agosto. La Diputación de Castellón ha programado para este fin de semana los dos últimos conciertos de dolçaina i tabal incluidos en el III Dolç Festival, que durante este verano ha estado recorriendo gran parte del interior de la provincia. Así, este sábado, 29 de agosto, será el turno de la colla Xarançaina, que intervendrá en Zorita, y el domingo 30 de agosto el festival concluirá en La Serra d´en Garcerán con la Colla ‘El Soroll’.

En total son más de 2.000 personas las que habrán disfrutado con las ocho actuaciones programadas por la institución provincial en colaboración con la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters. Tras haber disfrutado 1.500 personas de los seis conciertos celebrados ya, este fin de semana se esperan más de 500 asistentes a las citas de Zorita y La Serra.

Vicent Sales, diputado de Cultura, ha destacado “la importancia de este festival tanto por lo que supone de promoción y difusión de nuestras tradiciones más arraigadas, así como por el impulso turístico que proporciona a los municipios que acogen cada uno de los encuentros”.

Así, el festival ya ha recorrido las comarcas del Baix Maestrat, con concierto en Xert, el Alt Maestrat, con actuación en Benassal, en el Alto Mijares se realizó en Fanzara, en L´Alcalatén en Vistabella, en el Alto Palancia el festival ha hecho parada en Altura y también ha visitado Alfondeguilla (Plana Baixa) y Torreblanca. Con las actuaciones de este fin de semana en Zorita y La Serra d´en Garcerán se cerrará esta tercera edición del festival impulsado por la Diputación de Castellón’.

Difusora y garante de la actividad musical castellonense

La creación del Dolç Festival, que este año ha cumplido su tercera edición, es la prueba de que la Diputación de Castellón actúa durante todo el año como la principal garante de la tradición musical en la provincia al ayudar a unos 4.600 niños y jóvenes de 70 municipios a aprender música en las bandas municipales. La institución invierte 250.000 euros para un programa de ayudas para la adquisición de instrumentos musicales, equipos informáticos y pago de los gastos de viajes de las bandas de música municipales.

A pesar de ser la actuación más importante, la Escuela de Educandos no se trata de una ayuda aislada de la institución provincial a la pervivencia de las bandas en los pueblos de Castellón. De ese modo, la institución aporta una inversión de 130.000 euros a los tres conservatorios de música profesionales de la provincia, ubicados en Segorbe, Benicarló y Castellón. Además, la Diputación fomenta la difusión de la actividad realizada por las bandas de música, y convoca anualmente el Certamen Provincial de Bandas de música, y ‘Les Trobades de Música’.

27 d'agost. La Diputació de Castelló ha programat per a aquest cap de setmana els dos últims concerts de dolçaina i tabal inclosos en el III Dolç Festival, que durant aquest estiu ha estat recorrent gran part de l'interior de la província. Així, aquest dissabte, 29 d'agost, serà el torn de la colla Xarançaina, que intervindrà a Sorita, i el diumenge 30 d'agost el festival conclourà a la Serra d'en Garcerán amb la colla ‘El Soroll’.

En total són més de 2.000 persones les que hauran gaudit amb les vuit actuacions programades per la institució provincial en col·laboració amb la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters. Després d'haver gaudit 1.500 persones dels sis concerts celebrats ja, aquest cap de setmana s'esperen més de 500 assistents a les cites de Sorita i la Serra

Vicent Sales, diputat de Cultura, ha destacat “la importància d'aquest festival, tant pel que suposa de promoció i difusió de les nostres tradicions més arrelades, com per l'impuls turístic que proporciona als municipis que acullen cadascuna de les trobades”.

Així, el festival ja ha recorregut les comarques del Baix Maestrat, amb concert a Xert, l'Alt Maestrat, amb actuació a Benassal, en l'Alt Millars es va realitzar a Fanzara, a l'Alcalatén a Vistabella, a l'Alt Palància el festival ha fet parada a Altura i també ha visitat Alfondeguilla (Plana Baixa) i Torreblanca. Amb les actuacions d'aquest cap de setmana a Sorita i la Serra d'en Garceran es tancarà aquesta tercera edició del festival impulsat per la Diputació de Castelló’.

Difusora i garant de l'activitat musical castellonenca

La creació del Dolç Festival, que enguany ha complit la seua tercera edició, és la prova que la Diputació de Castelló actua durant tot l'any com la principal garant de la tradició musical a la província a l'ajudar uns 4.600 xiquets i joves de 70 municipis a aprendre música en les bandes municipals. La institució inverteix 250.000 euros per a un programa d'ajudes per a l'adquisició d'instruments musicals, equips informàtics i pagament de les despeses de viatges de les bandes de música municipals

A pesar de ser l'actuació més important, l'Escola d'Educands no es tracta d'una ajuda aïllada de la institució provincial a la pervivència de les bandes als pobles de Castelló. D'aquesta manera, la institució aporta una inversió de 130.000 euros als tres conservatoris de música professionals de la província, ubicats a Segorbe, Benicarló i Castelló. A més, la Diputació fomenta la difusió de l'activitat realitzada per les bandes de música, i convoca anualment el Certamen Provincial de Bandes de música, i les “Trobades de Música”.