La Diputació potència les fires de la cirera que aquest cap de setmana promocionaran aquest producte agrícola de la província

31 de Maig de 2013
La Fira de la Cirera en la Salzadella y la Feria de la Cereza en Caudiel mostrarán las distintas variedades de este fruto Domingo Giner: “Priorizamos este tipo de ferias para promocionar y mejorar el valor de venta del producto agrícola autóctono”

La Diputación de Castellón, a través del Área de Desarrollo Rural, colabora con la celebración este fin de semana de las dos ferias comerciales de cereza de la provincia: la Fira de la Cirera de la Salzadella y la Feria de la Cereza de Caudiel

Los dos eventos comerciales protagonizan toda una oferta de actividades complementarias que permitirán al visitante disfrutar de multitud de experiencias que le darán a conocer estas dos zonas del interior de la provincia. Un planteamiento que se corresponde con la línea de trabajo impulsada por el presidente de la Diputación de Castellón, Javier Moliner.

El diputado provincial de Desarrollo Rural, Domingo Giner, ha señalado que “desde Diputación priorizamos este tipo de ferias para dar a conocer nuestro producto autóctono, como plataforma de promoción, y sobre todo también para mejorar el valor de venta de nuestras variedades agrícolas. En este caso, con las ferias centradas en el fruto de la cereza, se pone de manifiesto el éxito de la fórmula de unión entre Diputación, Ayuntamiento y productores para seguir mejorando el posicionamiento de los productos de la tierra de Castellón”.

La Fira de la Cirera de la Salzadella

La Fira de la Cirera de Salzadella concentrará los próximos días 1 y 2 de junio multitud de actividades en torno a la promoción y venta de distintas variedades de cereza cultivadas en la zona. Una oferta a la que se sumarán los productos derivados de la cereza como mermeladas, licores o postres elaborados con este fruto, entre otros.

El visitante podrá asistir a la demostración en vivo de oficios tradicionales y propios de nuestras tierras, así como a la elaboración artesanal de algunos de los productos que se podrán adquirir en la Fira. Además, como novedad, este año se contará con distintos talleres participativos para todos los públicos como: taller de pintura cerámica, taller de “socarrat”, taller decorativo de morteros, taller de trabajos con cuero, taller de “embogar” sillas y taller de arte floral.

Un show-cooking con cerezas de La Salzadella como ingrediente principal a cargo de los alumnos del Grado Medio de Cocina y Gastronomía del Centro Integrado Público de Formación Profesional de Benicarló se une al “V Concurso de Postres elaborados con cerezas de La Salzadella” para de esta forma mostrar las innumerables recetas en las que esta extraordinarias cerezas pueden estar presentes.

Además, se llevarán a cabo visitas turísticas guiadas por los lugares emblemáticos de la localidad, diversos “tombacarrers”, espectáculo de Títeres, demostración de esquilaje de ovejas y ordeño de cabras, reunión motera y exhibición de motos, “V Campeonato de Juegos Tradicionales” y las actuaciones de “Menades de Irta” y “Zambra Flamenca” son otras de los variados actos que tienen lugar durante la Fira.

Cabe señalar que hasta el 15 de junio si se visita la Salzadella se podrán comprar sus cerezas reconocidas con la marca de calidad C.V.,  degustar una gran variedad de dulces elaborados con cerezas previa reserva y realizar visitas turísticas guiadas por el casco urbano y, además, visitar la Cooperativa Agrícola San Blas, donde se puede conocer la maquinaria de última tecnología que utiliza para clasificar y envasar las cerezas.

Feria de la Cereza de Caudiel

La Feria de la Cereza de Caudiel llenará durante el próximo fin de semana las calles de esta localidad del Alto Palancia con las extraordinarias variedades de cereza que se producen en el municipio. Un producto que podrán degustar todos los visitantes de forma gratuita si visitan la muestra, y que también podrán adquirir comprando en cualquiera de los numerosos puestos que se instalarán.

Otro de los atractivos de la feria es el mercadillo artesanal, con muchos productos elaborados de forma tradicional.

Durante la feria se podrá visitar la exposición de carteles de la feria, así como disfrutar de las actuaciones de la Rondalla de Caudiel y de una batucada. La noche del sábado una disco móvil animará la fiesta.

Toda esta oferta complementaria sumará, el sábado a las 14 horas, la celebración una comida típica a base de “Olla de Pueblo” pan, vino y cerezas, para que todos los asistentes puedan compartir un día de fiesta en las que las cerezas son las protagonistas de Caudiel.

Un trabajo que cuenta en 2013 con más presupuesto

La promoción, puesta en valor y venta de los productos autóctonos de la provincia son una prioridad tal para la Diputación de Castellón, que ha incrementado un 31% el presupuesto del área de Desarrollo Rural para 2013.

Así, se duplica la partida para celebrar ferias comerciales, de tal manera que en 2013 hay 100.000 euros con el objetivo de potenciar el efecto promocional y la participación. Además, también se incrementa un 60% la cantidad para promocionar los certámenes agroalimentarios.

 

·        La Fira de la Cirera a la Salzedella i la Fira de la Cirera a Caudiel mostraran les distintes varietats d’aquest fruit

·        Domingo Giner: “Prioritzem aquest tipus de fires per a promocionar i millorar el valor de venda del producte agrícola autòcton”

 La Diputació de Castelló, a través de l’Àrea de Desenvolupament Rural, col·labora amb la celebració aquest cap de setmana de les dues fires comercials de cirera de la província: la Fira de la Cirera de la Salzedella i la Fira de la Cirera de Caudiel

Els dos esdeveniments comercials protagonitzen tota una oferta d’activitats complementàries que permetran a les visites gojar de multitud d’experiències que li donaran a conèixer aquestes dues zones de l’interior de la província. Un plantejament que es correspon amb la línia de treball impulsada pel president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner.

El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Domingo Giner, ha assenyalat que “des de Diputació prioritzem aquest tipus de fires per a donar a conèixer el nostre producte autòcton, com a plataforma de promoció, i sobretot també per a millorar el valor de venda de les nostres varietats agrícoles. En aquest cas, amb les fires centrades en el fruit de la cirera, es posa de manifest l’èxit de la fórmula d’unió entre Diputació, Ajuntament i producció per a continuar millorant el posicionament dels productes de la terra de Castelló”.

La Fira de la Cirera de la Salzedella

La Fira de la Cirera de Salzedella concentrarà els pròxims dies 1 i 2 de juny multitud d’activitats entorn de la promoció i venda de distintes varietats de cirera cultivades a la zona. Una oferta a què se sumaran els productes derivats de la cirera com a melmelades, licors o postres elaborats amb aquest fruit, entre altres.

Les visites podran assistir a la demostració en viu d’oficis tradicionals i propis de les nostres terres, així com a l’elaboració artesanal d’alguns dels productes que es podran adquirir en la Fira. A més, com a novetat, enguany es comptarà amb distints tallers participatius per a tots els públics com: taller de pintura ceràmica, taller de “socarrat”, taller decoratiu de morters, taller de treballs amb cuiro, taller d’embogar cadires i taller d’art floral.

Un xou-cooking amb cireres de la Salzedella com a ingredient principal a càrrec dels alumnes del grau mitjà de cuina i gastronomia del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló s’uneix al “V Concurs de Postres Elaborats amb Cireres de la Salzedella” per a d’aquesta manera mostrar les innumerables receptes en què aquesta extraordinàries cireres poden estar presents.

A més, es duran a terme visites turístiques guiades pels llocs emblemàtics de la localitat, diversos “tombacarrers”, espectacle de Titelles, demostració d’esquilar d’ovelles i munyiment de cabres, reunió motera i exhibició de motos, “V Campionat de Jocs Tradicionals” i les actuacions de “Mènades d’Irta” i “Tabola Flamenca” són altres dels variats actes que tenen lloc durant la Fira.

Cal assenyalar que fins al 15 de juny si es visita la Salzedella es podran comprar les seues cireres reconegudes amb la marca de qualitat C.V.,  degustar una gran varietat de dolços elaborats amb cireres prèvia reserva i realitzar visites turístiques guiades pel nucli urbà i, a més, visitar la Cooperativa Agrícola Sant Blai, on es pot conèixer la maquinària d’última tecnologia que utilitza per a classificar i envasar les cireres.

Fira de la Cirera de Caudiel

La Fira de la Cirera de Caudiel omplirà durant el pròxim cap de setmana els carrers d’aquesta localitat de l’Alt Palància amb les extraordinàries varietats de cirera que es produeixen al municipi. Un producte que podran degustar totes les visites de forma gratuïta si visiten la mostra, i que també podran adquirir comprant en qualsevol dels nombrosos llocs que s’instal·laran.

Un altre dels atractius de la fira és el mercat ambulant artesanal, amb molts productes elaborats de forma tradicional.

Durant la fira es podrà visitar l’exposició de cartells de la fira, així com gojar de les actuacions de la Rondalla de Caudiel i d’una batucada. La nit del dissabte una disc mòbil animarà la festa.

Tota aquesta oferta complementària sumarà, el dissabte a les 14 hores, la celebració d’un dinar típic a base “d’olla de poble” pa, vi i cireres, perquè totes les persones que hi assistesquen puguen compartir un dia de festa en què les cireres són les protagonistes de Caudiel.

Un treball que té en 2013 més pressupost

La promoció, posada en valor i venda dels productes autòctons de la província són una prioritat tal per a la Diputació de Castelló, que ha incrementat un 31% el pressupost de l’àrea de Desenvolupament Rural per a 2013.

Així, es duplica la partida per a celebrar fires comercials, de tal manera que en 2013 hi ha 100.000 euros amb l’objectiu de potenciar l’efecte promocional i la participació. A més, també s’incrementa un 60% la quantitat per a promocionar els certàmens agroalimentaris.