La Diputació prepara junt amb ajuntaments i restaurants del Maestrat les ‘V Jornades Gastronòmiques de la Tòfona’

12 de Decembre de 2015

12 de diciembre. La Diputación de Castellón ha celebrado esta semana la primera reunión preparatoria de las ‘V Jornadas Gastronómicas de la Trufa’ junto con los ayuntamientos y los principales establecimientos de restauración de seis municipios del Maestrat (Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Catí, Culla y La Sarratella). Esta consolidada iniciativa que atrae a miles de visitantes a estos municipios del interior se desarrollará del 15 de enero al 13 de marzo, concentrando su punto álgido el fin de semana del 13 y 14 de febrero, cuando tendrá lugar la Feria de la Trufa en el municipio de Culla.

El vicepresidente de Turismo, Andrés Martínez, ha atendido las sugerencias que le han trasladado tanto de alcaldes como de propietarios de establecimientos de cara a hacer aún más atractiva esta iniciativa. “Fomentamos la participación para contribuir a posicionar un producto de tanta calidad como es la trufa en la gastronomía y que tan vinculado está a nuestro territorio. Utilizar este producto como elemento aglutinador de una oferta turística de gran atractivo ha sido el reto con el que hemos trabajado durante todos estos años y que ahora vemos consolidarse. Para el Gobierno Provincial que lidera Javier Moliner la apuesta por los productos autóctonos como elementos dinamizadores de la actividad turística del interior es una de las actuaciones más importantes del turismo del interior, que contribuye notablemente a desestacionalizar la actividad durante estos meses de invierno”.

En esta reunión de trabajo, los establecimientos han entregado unos formularios con propuestas de menús a partir de las que se diseñarán los menús definitivos que ofertará cada uno de ellos. La Diputación contribuirá posteriormente a su difusión a través de todo el material gráfico que distribuye físicamente y online para optimizar la participación de los visitantes en estas jornadas.

12 de desembre. La Diputació de Castelló ha celebrat aquesta setmana la primera reunió preparatòria de les ‘V Jornades Gastronòmiques de la Tòfona’ junt amb els ajuntaments i els principals establiments de restauració de sis municipis del Maestrat (Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Catí, Culla i la Serratella). Aquesta consolidada iniciativa que atrau milers de visitants a aquestos municipis de l'interior es desenvoluparà del 15 de gener al 13 de març, concentrant el seu punt àlgid el cap de setmana del 13 i 14 de febrer, quan tindrà lloc la Fira de la Tòfona al municipi de Culla.

El vicepresident de Turisme, Andrés Martínez, ha atés els suggeriments que li han traslladat tant d'alcaldies com de propietats d'establiments de cara a fer encara més atractiva aquesta iniciativa. “Fomentem la participació per a contribuir a posicionar un producte de tanta qualitat com és la tòfona en la gastronomia i que tan vinculat està al nostre territori. Utilitzar aquest producte com a element aglutinador d'una oferta turística de gran atractiu ha estat el repte amb què hem treballat durant tots aquestos anys i que ara veiem consolidar-se. Per al Govern provincial que lidera Javier Moliner l'aposta pels productes autòctons com a elements dinamitzadors de l'activitat turística de l'interior és una de les actuacions més importants del turisme de l'interior, que contribueix notablement a desestacionalitzar l'activitat durant aquestos mesos d'hivern”.

En aquesta reunió de treball, els establiments han entregat uns formularis amb propostes de menús a partir de les que es dissenyaran els menús definitius que oferirà cada un d'ells. La Diputació contribuirà posteriorment a la seua difusió a través de tot el material gràfic que distribueix físicament i online per a optimitzar la participació de la gent en aquestes jornades.