La Diputació promociona la ramaderia i el turisme de l’interior de la província a través del IX Concurs de Gossos de Rabera d’Ares

11 de Juny de 2014

La Diputación de Castellón colabora con la celebración del IX Concurs de Gossos de Rabera el próximo fin de semana de los días 15 y 16 de junio en Ares del Maestrat. Se trata de una iniciativa más en su apuesta por promocionar las tradiciones y productos de la provincia de Castellón, además del turismo del interior, con actos y actividades que dinamizan la economía local de los municipios castellonenses.

El diputado de Desarrollo Rural, Domingo Giner, ha señalado la importancia de “generar este tipo de eventos que se convierten en foco de atracción de visitantes a los municipios y de puesta en valor de una práctica ancestral con tantísima tradición como esta. Generamos turismo a través de nuestra tradición ganadera y, al mismo tiempo, congregamos a buena parte del sector en Ares durante todo este fin de semana”. Con la colaboración con el concurso en el que ya han confirmado su participación once pastores de España y Francia, la institución provincial cumple con el objetivo de promocionar la ganadería extensiva del interior y sus valores asociados: calidad del producto, el paisaje, las tradiciones, etc. También promocionar turísticamente el municipio de Ares, dignificar la profesión del agricultor y el ganadero en el territorio, y difundir las tradiciones existentes alrededor del mundo de la ganadería, y concretamente del pastoreo. Actividades complementarias Además del concurso de perros pastores, la organización ha diseñado un completo programa que enriquece todavía más esta cita con las tradiciones y los productos autóctonos de la zona. Así, el visitante podrá recorrer una muestra donde se expondrán productos gastronómicos locales de la zona, pudiéndose degustar, entre otros, cordero, frutos secos, miel, vino, quesos, etc. Las actividades programadas se iniciarán el sábado a las 17 horas con un concurso de dibujo para niños sobre ovejas y perros pastores, al que le seguirá a las 19 horas un concurso abierto a todos con el lema ‘¿Qué sabe hacer tu perro?’, mientras que a las 21 horas se realizará una cena con la presentación de los pastores participantes en el concurso del domingo. También durante todo el fin de semana se podrán realizar visitas guiadas al patrimonio artístico y natural de Ares: Nevera, Cueva del Castillo, Barranc dels Molins, etc. Un completo fin de semana en el que también se desarrollarán las II Jornadas de Cuina del Pastor. En ellas, los restaurantes y bares del municipio ofertarán menús elaborados especialmente para promocionar y poner en valor los productos derivados del ganado ovino: quesos, carne de cordero, cuajadas, queso mató o brull.

La Diputació de Castelló col·labora amb la celebració del IX Concurs de Gossos de Rabera el pròxim cap de setmana dels dies 15 i 16 de juny a Ares del Maestrat. Es tracta d’una iniciativa més en la seua aposta per promocionar les tradicions i productes de la província de Castelló, a més del turisme de l’interior, amb actes i activitats que dinamitzen l’economia local dels municipis castellonencs.

El diputat de Desenvolupament Rural, Domingo Giner, ha assenyalat la importància de “generar aquest tipus d’esdeveniments que es converteixen en focus d’atracció de visitants als municipis i de posada en valor d’una pràctica ancestral amb tantíssima tradició com aquesta. Generem turisme a través de la nostra tradició ramadera i, alhora, congreguem bona part del sector a Ares durant tot aquest cap de setmana”.

Amb la col·laboració amb el concurs en què ja han confirmat la seua participació onze pastors d’Espanya i França, la institució provincial compleix amb l’objectiu de promocionar la ramaderia extensiva de l’interior i els seus valors associats: qualitat del producte, el paisatge, les tradicions, etc. També promocionar turísticament el municipi d’Ares, dignificar la professió de l’agricultor i el ramader en el territori, i difondre les tradicions existents al voltant del món de la ramaderia, i concretament del pasturatge.

Activitats complementàries

A més del concurs de gossos pastors, l’organització ha dissenyat un complet programa que enriqueix encara més aquesta cita amb les tradicions i els productes autòctons de la zona.

Així, les visites podran recórrer una mostra on s’exposaran productes gastronòmics locals de la zona, podent-se degustar, entre altres, corder, fruits secs, mel, vi, formatges, etc. Les activitats programades s’iniciaran el dissabte a les 17 hores amb un concurs de dibuix per a xiquets sobre ovelles i gossos pastors, després, a les 19 hores, es farà un concurs obert a tots amb el lema ‘Què sap fer el teu gos?’, mentres que a les 21 hores es realitzarà un sopar amb la presentació dels pastors participants en el concurs del diumenge. També durant tot el cap de setmana es podran realitzar visites guiades al patrimoni artístic i natural d’Ares: Nevera, cova del Castell, barranc dels Molins, etc.

Un complet cap de setmana en què també es desenvoluparan les II Jornades de Cuina del Pastor. En elles, els restaurants i bars del municipi oferiran menús elaborats especialment per a promocionar i posar en valor els productes derivats del bestiar oví: formatges, carn de corder, quallades, formatge mató o brull.