La Diputació promocionarà l’observatori astronòmic de Culla per a fomentar el turisme de sensacions de l’interior de Castelló

10 de Febrer de 2014

La Diputación de Castellón contribuirá a promocionar el ‘Astropunt’ de Culla a partir de su inclusión en el material que utiliza el Patronato Provincial de Turismo para dar a conocer el turismo de sensaciones en la provincia en las distintas ferias y actividades en las que participa. El observatorio astronómico pretende fomentar el turismo rural y de ocio nocturno para un público amante de la naturaleza.

El diputado de Turismo de Interior, José Pons, ha participado en una de las sesiones organizadas en este observatorio, del que ha destacado “su originalidad y atractivo para seguir enriqueciendo la oferta turística de la provincia. Es un ejemplo de cómo se puede conjugar la creatividad con el buen uso de recursos materiales y naturales para dar lugar a una oferta turística original que contribuye a dinamizar la actividad en el municipio”.

El Astropunt de Culla es un observatorio situado en lo más alto del Maestrat a 1.030 metros de altura, alejado de cualquier foco de contaminación lumínica y con una amplia visión del firmamento. Se encuentra en la ermita de Sant Cristòfol de Culla, a un kilómetro de distancia del casco urbano.

Pons ha explicado que “el desarrollo de las sesiones de visionado, que son impartidas por un técnico especializado, depende del grado de conocimiento del grupo: principiante, medio o profesional. De ese modo, se van identificando todas las estrellas visibles, las distintas constelaciones, y el público va participando y contribuyendo a enriquecer esa sesión que es única, puesto que la visibilidad de los cuerpos celestes depende de la luna, de la época del año, la hora, etc.”

Cabe señalar que el observatorio, recuperado por el Ayuntamiento de la localidad, consta de una cúpula deslizable de una superficie aproximada de 15 metros cuadrados, con un aforo de 15 personas y dotado de un telescopio refractor apocromático. También dispone de una amplia colección de diferentes oculares, lo que permite una gran versatilidad en la observación de distintos cuerpos.

La Diputació de Castelló contribuirà a promocionar ‘l’Astropunt’ de Culla a partir de la seua inclusió en el material que utilitza el Patronat Provincial de Turisme per a donar a conèixer el turisme de sensacions a la província en les distintes fires i activitats en què participa. L’observatori astronòmic pretén fomentar el turisme rural i d’oci nocturn per a un públic amant de la naturalesa.

El diputat de Turisme d’Interior, José Pons, ha participat en una de les sessions organitzades en aquest observatori, del que ha destacat “la seua originalitat i atractiu per a continuar enriquint l’oferta turística de la província. És un exemple de com es pot conjugar la creativitat amb el bon ús de recursos materials i naturals per a donar lloc a una oferta turística original que contribueix a dinamitzar l’activitat al municipi”. L’Astropunt de Culla és un observatori situat en el més alt del Maestrat a 1.030 metres d’altura, allunyat de qualsevol focus de contaminació lumínica i amb una àmplia visió del firmament. Es troba en l’ermita de Sant Cristòfol de Culla, a un quilòmetre de distància del nucli urbà. Pons ha explicat que “el desenvolupament de les sessions de visionat, que són impartides per un tècnic especialitzat, depèn del grau de coneixement del grup: principiant, mitjà o professional. D’aquesta manera, es van identificant totes les estreles visibles, les distintes constel·lacions, i el públic va participant i contribuint a enriquir aquesta sessió que és única, ja que la visibilitat dels cossos celests depèn de la lluna, de l’època de l’any, l’hora, etc.” Cal assenyalar que l’observatori, recuperat per l’Ajuntament de la localitat, consta d’una cúpula que pot lliscar, amb una superfície aproximada de 15 metres quadrats, té un aforament de 15 persones i està dotat d’un telescopi refractor apocromàtic. També disposa d’una àmplia col·lecció de diferents oculars, la qual cosa permet una gran versatilitat en l’observació de distints cossos.