La Diputació reforçarà el 27 d'octubre la seua aposta per unir turisme i cultura davant l'èxit de la gala de Curtmetrant

12 d'Octubre de 2016
12 de octubre. La gala de la IV edición del Festival Cortometrando levantará su telón el jueves 27 de octubre para reconocer el talento creativo del sector cinematográfico castellonense y, de su mano, convertir el cine en un recurso turístico para los municipios de la provincia. Y lo hará en el Auditorio y Palacio de Congresos de Castellón después de que en la pasada edición el Teatro Principal se quedará pequeño, con más de 200 personas sin poder acceder, tras el crecimiento y la excelente acogida que está recibiendo esta iniciativa impulsada por el Gobierno Provincial.   El vicepresidente primero y diputado de Cultura, Vicent Sales, ha destacado que esta cita ya consolidada con el cine provincial “ha sabido aunar a la perfección el turismo y la cultura a través de la gran pantalla. Cortometrando, además de un espaldarazo y una fuente de oportunidades para el talento de nuestros cineastas, es un escaparate para nuestra provincia y sus virtudes turísticas”.   En este sentido, Sales ha resaltado “el calado turístico de un certamen cinematográfico que se ha convertido en nuestra provincia, y desde su primera edición, en un recurso más para dinamizar el territorio al mismo tiempo que se llena de cine el interior de la provincia”.   Promoción turística del interior No en vano, tal y como ha destacado el vicepresidente de Cultura, “el próximo día 27 llegará la culminación de una edición que, no obstante, lleva meses generando oportunidades e ingresos en nuestra provincia”.   Para ello, los seis cortos finalistas en la edición de este año se han rodado íntegramente en municipios de la zona del interior. Los pueblos de Benassal, Sant Mateu, Xodos, Les Useres, Artana y Bejís se han convertido en grandes platós al aire libre y sus vecinos en improvisados actores.   Cabe destacar, como síntoma de consolidación de este certamen liderado por Javier Moliner en su estrategia por generar sinergias entre cultura y turismo para dinamizar la provincia, que en las primeras fases de Cortometrando la organización recibió un total de 22 guiones participantes.   Premios 'made in Castellón' En esta edición, la Diputación de Castellón ha incrementado su compromiso con el cine 'made in Castellón' a través de un aumento en la dotación económica destinada al festival. Así, mientras las ayudas iniciales para el rodaje han pasado de los 700 a los 900 euros por director, al Premio Oficial del Jurado se han sumado 200 euros hasta los 1.700, mientras que el premio del público sube hasta los 500 euros.

 12 d'octubre. La gala de la IV edició del Festival Curtmetrant alçarà el seu teló el dijous 27 d'octubre per a reconéixer el talent creatiu del sector cinematogràfic castellonenc i, de la seua mà, convertir el cine en un recurs turístic per als municipis de la província. I ho farà en l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló després que en la passada edició el Teatre Principal es quedara xicotet, amb més de 200 persones sense poder accedir, després del creixement i l'excel·lent acollida que està rebent aquesta iniciativa impulsada pel Govern provincial.

El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat que aquesta cita ja consolidada amb el cine provincial “ha sabut unir a la perfecció el turisme i la cultura a través de la gran pantalla. Curtmetrant, a més d'una impuls i una font d'oportunitats per al talent dels nostres cineastes, és un aparador per a la nostra província i les seues virtuts turístiques”.

En aquest sentit, Sales ha ressaltat “el calat turístic d'un certamen cinematogràfic que s'ha convertit en la nostra província, i des de la seua primera edició, en un recurs més per a dinamitzar el territori alhora que s'ompli de cine l'interior de la província”.

Promoció turística de l'interior

No en va, tal com ha destacat el vicepresident de Cultura, “el pròxim dia 27 arribarà la culminació d'una edició que, no obstant això, porta mesos generant oportunitats i ingressos a la nostra província”.

Per a això, els sis curts finalistes en l'edició d'enguany s'han rodat íntegrament a municipis de la zona de l'interior. Els pobles de Benassal, Sant Mateu, Xodos, les Useres, Artana i Bejís s'han convertit en grans platós a l'aire lliure i el seu veïnat en improvisats actors i actrius.

Cal destacar, com a símptoma de consolidació d'aquest certamen liderat per Javier Moliner en la seua estratègia per generar sinergies entre cultura i turisme per a dinamitzar la província, que en les primeres fases de Curtmetrant l'organització va rebre un total de 22 guions participants.

Premis 'made in Castelló'

En aquest edició, la Diputació de Castelló ha incrementat el seu compromís amb el cine 'made in Castelló' a través d'un augment en la dotació econòmica destinada al festival. Així, mentres les ajudes inicials per al rodatge han passat dels 700 als 900 euros per director, al Premi Oficial del Jurat s'han sumat 200 euros fins als 1.700, mentre que el premi del públic puja fins als 500 euros.