La Diputació es reuneix amb les plataformes anti-fracking i els trasllada el contingut de l’Informe de la Comissió d’Hidrocarburs

17 de setembre de 2013

El diputado delegado de Sostenibilidad, Mario García, se ha reunido esta mañana con los representantes de la Plataforma Anti-Fracking Comarques de Castelló y de Arca Ibérica para trasladarles la postura de la Diputación en contra de la práctica del fracking en la provincia. Lo ha hecho de acuerdo a las conclusiones del informe presentado por la comisión de expertos sobre la investigación de hidrocarburos en el norte de Castellón.

García ha explicado que “tal y como les dijimos antes de que la comisión de expertos se pronunciara, la Diputación tomaría la decisión que los expertos de la materia señalaran. Respetando totalmente su independencia, no nos pronunciamos hasta que tuvo concluido su informe. Hoy hemos explicado a los representantes de estas asociaciones que asumimos totalmente el contenido del informe de expertos, que ya hemos remitido a conselleria y ayuntamientos y que todo aquél que lo desee puede consultar en la página web de la Diputación. Estamos a favor de la investigación siempre y cuando ésta no afecte a nuestros recursos naturales, y en este caso los expertos han dejado claro que el fracking no es la técnica apropiada para aplicar en la provincia de Castellón”.

Cabe recordar que la comisión de expertos concluyó que la investigación en hidrocarburos es una posibilidad que no se debe desestimar, pero la vulnerabilidad del acuífero jurásico del Maestrazgo, la fragilidad de los ecosistemas, la carencia de regulación específica y la falta de acreditación técnica hacen que no sea recomendable para el norte de la provincia de Castellón mediante la técnica de fractura hidráulica.

García ha felicitado al presidente provincial, Javier Moliner, “por la actitud que ha mantenido en todo este proceso, sin entrar en debates estériles y dejando a los técnicos total independencia para estudiar el tema y poder tomar sus propias conclusiones. Desde el primer momento la Diputación ha defendido que éste no es un debate político, sino técnico, y ha actuado en consecuencia”.

     

El diputat delegat de Sostenibilitat, Mario García, s’ha reunit aquest matí amb els representants de la Plataforma Anti-Fracking Confins de Castelló i d’Arca Ibèrica per a traslladar-los la postura de la Diputació en contra de la pràctica del fracking a la província. Ho ha fet d’acord amb les conclusions de l’informe presentat per la Comissió d’Experts sobre la investigació d’hidrocarburs al nord de Castelló.

García ha explicat que “tal com els vam dir abans que la Comissió d’Experts es pronunciara, la Diputació prendria la decisió que els experts de la matèria assenyalaren. Respectant totalment la seua independència, no ens pronunciàrem fins que va tindre conclòs el seu informe. Avui hem explicat als representants d’aquestes associacions que assumim totalment el contingut de l’informe d’experts, que ja hem remès a Conselleria i ajuntaments i que tot aquell que ho desitge pot consultar en la pàgina web de la Diputació. Estem a favor de la investigació sempre que aquesta no afecte els nostres recursos naturals, i en aquest cas els experts han deixat clar que el fracking no és la tècnica apropiada per a aplicar a la província de Castelló”.

Cal recordar que la Comissió d’Experts va concloure que la investigación en hidrocarburs és una possibilitat que no s’ha de desestimar, però la vulnerabilitat de l’aqüífer juràssic del Maestrat, la fragilitat dels ecosistemes, la carència de regulació específica i la falta d’acreditació tècnica fan que no siga recomanable per al nord de la província de Castelló mitjançant la tècnica de fractura hidràulica.

García ha felicitat el president provincial, Javier Moliner, “per l’actitud que ha mantingut en tot aquest procés, sense entrar en debats estèrils i deixant als tècnics total independència per a estudiar el tema i poder prendre les seues pròpies conclusions. Des del primer moment la Diputació ha defès que aquest no és un debat polític, sinó tècnic, i ha actuat en conseqüència”.