La Diputació treballa amb Artana per a realçar els seus recursos turístics amb un programa de rutes per a aquest cap de setmana

7 de Novembre de 2014

7 de noviembre. La Diputación de Castellón contribuye con la creación de ‘Artana, la porta d´Espadà’, un evento turístico y cultural que se desarrolla hoy y mañana en este municipio del Alto Palancia para dar a conocer sus virtudes turísticas patrimoniales y naturales a los potenciales visitantes.

El diputado de Turismo de Interior, José Pons, ha destacado esta mañana en el inicio de estas jornadas “el gran potencial turístico de este municipio que, por su privilegiada ubicación, en el Parque Natural de la Sierra de Espadán, cuenta con frondosos bosques de pino, manantiales, campos de olivos milenarios, etcétera. Toda una oportunidad a descubrir entre los aficionados al turismo de interior. Esta iniciativa se corresponde con el esfuerzo que estamos haciendo por poner en valor las singularidades de cada municipio y de cada zona de la provincia. Creemos que es fundamental para seguir generando oportunidades para todos y cada uno de los pueblos castellonenses”.

El programa de actividades  de ‘Artana, la porta d´Espadà’ contempla charlas y conferencias con la presentación de material promocional y didáctico. Otro plato fuerte del día de hoy ha sido la visita al ‘Museu de la Minería’ del municipio. Durante la jornada de mañana se llevarán a cabo las rutas guiadas, con dos itinerarios para recorrer los principales puntos del término municipal que más atractivo presentan para el visitante.

Además de estas rutas, que se han señalizado, dotado de paneles interpretativos e informativos y adecuado para poder realizarlas con total comodidad,  se  han habilitado dos nuevas rutas una a la “Cova del Tronc”, uno de los múltiples puntos de interés geológico del municipio y la ruta al “Museo Minero de la Virgen del Amparo”, uno de los focos de atracción cultural y turística de Artana, que posee un conjunto minero que representa una buena parte del pasado remoto de la zona, puesto que ya los íberos explotaban minas de hierro en Castellón y del pasado no tan lejano de Artana dado que la explotación estuvo activa hasta la segunda mitad del siglo XX.

Este museo es un elemento claramente diferenciador con respecto a otros destinos turísticos no ya de la comarca, sino de toda la provincia y que, conjuntamente con las otras rutas propuestas, permitirá a los amantes de la naturaleza y la cultura conocer en Artana lugares  de gran bellaza con un enorme valor ecológico y patrimonial.

Dos rutas alternativas para conocer el término de Artana

Los participantes en ‘Artana, la porta d´Espadà’ podrán disfrutar de una nueva ruta a “Les Penyes Altes por el Mirador de la Ràpita II”, que tiene una distancia de 10 kilómetros y una duración aproximada de 4 horas. Esta nueva ruta a pesar de exigir cierto nivel físico a quien la realice entera, nos acerca a interesantes lugares como el mirador de Les Penyes Altes. La ruta tiene fáciles accesos desde la población prácticamente adecuados a todo tipo de públicos. Mención especial merece la asombrosa calidad de los paisajes que atraviesa, destacando sobremanera la impresionante construcción geológica de areniscas de Les Penyes Altes, única en todo el arco mediterráneo.

Por su parte, la ruta de los “Olivos Milenarios de La Masadeta y El Pinar” posee una distancia de 5,6 kilómetros y una duración aproximada de 2 horas. La ruta atraviesa por el término municipal de Artana un excelente paisaje de olivos, algunos de ellos de extraordinaria belleza y de gran porte, superando varios de los mismos los 1.000 años de edad. Un extraordinario patrimonio para admirar y preservar.

7 de novembre. La Diputació de Castelló contribueix amb la creació  d’’Artana, la porta d’Espadà’, un esdeveniment turístic i cultural que es desenrotlla hui i demà en aquest municipi de l’Alt Palancia per donar a conéixer les seues virtuts turístiques, patrimonials i naturals als potencials visitants.

 El diputat de Turisme d’Interior, José Pons, ha destacat aquest matí en l’inici d’aquestes jornades “el gran potencial turístic d’aquest municipi que, per la seua privilegiada ubicació, en el Parc Natural de la Serra d’Espadà, compta amb frondosos boscos de pi, brolladors, camps d’oliveres mil·lenàries, etcètera. Tota una oportunitat a descobrir entre els aficionats al turisme d’interior. Aquesta iniciativa es correspon amb l’esforç que estem fent per reivindicar les singularitats de cada municipi i de cada zona de la província. Creiem que és fonamental per a continuar generant oportunitats per a tots i cadascun dels pobles castellonencs”.

 El programa d’activitats d’’Artana, la porta d’Espadà’ contempla xarrades i conferències amb la presentació de material promocional i didàctic. Un altre plat fort del dia de hui ha sigut la visita al ‘Museu de la Mineria’ del municipi. Durant la jornada de matí es duran a terme les rutes guiades, amb dos itineraris per a recórrer els principals punts del terme municipal que més atractiu presenten per al visitant.

del Tronc”, un dels múltiples punts d’interés geològic del municipi i la ruta al “Museu Miner de la Mare de Déu de l’Empar”, un dels focus d’atracció cultural i turística d’Artana, que posseeix un conjunt miner que representa una bona part del passat remot de la zona, ja que ja els ibers explotaven mines de ferro a Castelló i del passat no tan llunyà d’Artana atés que l’explotació va estar activa fins a la segona mitat del segle XX.

Aquest museu és un element clarament diferenciador respecte a altres destinacions turístiques no ja de la comarca, sinó de tota la província i que, conjuntament amb les altres rutes proposades, permetrà als amants de la naturalesa i la cultura conéixer a Artana llocs de gran bellesa amb un enorme valor ecològic i patrimonial.

Dues rutes alternatives per a conéixer el terme d’Artana

Els participants a ‘Artana, la porta d’Espadà’ podran disfrutar d’una nova ruta a les “Penyes Altes pel Mirador de la Ràpita II”, que té una distància de 10 quilòmetres i una duració aproximada de 4 hores. Aquesta nova ruta a pesar d’exigir un cert nivell físic a qui la realitze sencera, ens acosta a interessants llocs com el mirador dels Penyes Altes. La ruta té fàcils accessos des de la població pràcticament adequats a tot tipus de públics. Mereix una menció especial la sorprenent qualitat dels paisatges que travessa, destacant en gran manera la impressionant construcció geològica d’arenoses de les Penyes Altes, única en tot l’arc mediterrani.

Per la seua banda, la ruta de les “Oliveres Mil·lenàries de la Masadeta i La Pineda” posseeix una distància de 5,6 quilòmetres i una duració aproximada de 2 hores. La ruta travessa pel terme municipal d’Artana un excel·lent paisatge d’oliveres, algunes d’elles d’extraordinària bellesa i de gran port, superant alguns exemplars els 1.000 anys d’edat. Un extraordinari patrimoni per a admirar i preservar.