La Diputació traça les línies que s’ha de seguir en eficiència energètica amb el projecte pilot per a posar fanals amb ‘leds’ a Fondeguilla

27 de Maig de 2012
El presidente de la Diputación, Javier Moliner, ha firmado junto al alcalde de Alfondeguilla, Salvador Ventura, un convenio de colaboración para realizar la segunda fase del proyecto piloto de instalación de iluminación LED en la vía pública. El objetivo es de ahorrar en costes alcanzando mayor eficiencia energética para contribuir a reducir la contaminación y rebajar costes energéticos  al municipio, más necesario que nunca en los tiempos de crisis estamos viviendo.

 Este proyecto piloto, de inversión en ahorro, comenzó su primera fase en 2010, cuando se instalaron 60 farolas nuevas que han supuesto un ahorro para el consistorio del 50% en el coste de energía en las calles que se ha instalado. Con esta segunda fase y sus resultados futuros se trazan las líneas a seguir para el desarrollo de nuevas acciones entorno a la eficiencia energética en los municipios de la provincia de Castellón.

 Además todos los municipios tendrán en breve la obligación de cambiar de luminarias debido a que las actuales de mercurio estarán prohibidas por normativa, por lo que deberán adaptarse a las nuevas luminarias LED, con el ahorro económico que esto supone para el consistorio.

 El diputado de Medio Ambiente, Mario García, ha hecho hincapié en que “una vez más queda patente el compromiso de la Diputación con el respeto al medio ambiente y con los municipios pequeños. Conseguimos así dos objetivos claros, contaminar menos y ahorrar costes a las localidades”.

 Cabe recordar que la tecnología LED tiene una vida útil de 100.000 horas, este significa unos 11 años de operación continua. La vida útil del la lámpara LED nada tiene que ver a la vida media de una bombilla incandescente, que es de aproximadamente 5.000 horas.  Esta tecnología puede suponer hasta un 70% de ahorro en coste energético.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha firmat junt amb l’alcalde de Fondeguilla, Salvador Ventura, un conveni de col·laboració per a realitzar la segona fase del projecte pilot d’instal·lació d’il·luminació LED en la via pública. L’objectiu és d’estalviar en costos aconseguint major eficiència energètica per a contribuir a reduir la contaminació i rebaixar costos energètics  al municipi, més necessari que mai en els temps de crisi que estem vivint. Aquest projecte pilot, d’inversió en estalvi, va començar la seua primera fase en 2010, quan es van instal·lar 60 fanals nous que han suposat un estalvi per al consistori del 50% en el cost d’energia en els carrers que s’ha instal·lat. Amb aquesta segona fase i els seus resultats futurs es tracen les línies que s’ha de seguir per al desenvolupament de noves accions entorn de l’eficiència energètica als municipis de la província de Castelló. A més tots els municipis tindran en breu l’obligació de canviar de lluminàries pel fet que les actuals de mercuri estaran prohibides per normativa, per la qual cosa hauran d’adaptar-se a les noves lluminàries LED, amb l’estalvi econòmic que açò suposa per al consistori. El diputat de Medi Ambient, Mario García, ha fet insistència en el fet que “una vegada més queda patent el compromís de la Diputació amb el respecte al medi ambient i amb els municipis xicotets. Aconseguim així dos objectius clars, contaminar menys i estalviar costos a les localitats”. Cal recordar que la tecnologia LED té una vida útil de 100.000 hores, aquest significa uns 11 anys d’operació contínua. La vida útil de la llum LED no té res a veure a la vida mitjana d’una pereta incandescent, que és d’aproximadament 5.000 hores.  Aquesta tecnologia pot suposar fins a un 70% d’estalvi en cost energètic.