La Diputació i la UJI vertebren una xarxa de treball per a impulsar la cultura i la igualtat d’oportunitats a l’interior provincial

13 de Febrer de 2015

13 de febrero. La Diputación de Castellón y la Universitat Jaume I han constatado hoy con la celebración de la Feria Informació del Programa de Extensión Universitaria (PEU) en el Palacio Provincial su compromiso conjunto con la promoción cultural en el territorio provincial a través de una jornada dirigida a dar a conocer la oferta de cerca de 200 cursos que implementará en los municipios de menos de 5.000 habitantes castellonenses. Este programa, que cumple este año su vigésima cuarta edición, se consolida como la apuesta firme de la Diputación y de la Universitat Jaume I para vertebrar toda una red de trabajo en el territorio rural de la provincia que les acerque las fuentes de conocimiento universitarias e impulse la actividad cultural y el desarrollo de los municipios a través del conocimiento.

El diputado de Cultura, José Luis Jarque, ha explicado que “caminamos juntos con el objetivo de acercar el conocimiento a los pueblos más pequeños, de dotar de recursos a los que menos facilidades tienen para equiparar las oportunidades de nuestro territorio. Impulsamos la actividad de nuestra universidad porque creemos en la capacidad del conocimiento para el desarrollo de nuestra sociedad, y con este programa se pone de manifiesto el esfuerzo conjunto por acercar el conocimiento y los recursos culturales a los que menos accesibles los tienen. Deseamos que esta multitudinaria feria en la que se acerca la oferta cultural a los técnicos y responsables políticos de los pueblos sea muy provechosa y fructífera para todos”.

Junto al diputado ha intervenido el vicerrector de Cultura de la Universitat Jaume I, Wences Rambla, quien ha enfatizado “la estrecha relación y colaboración que mantienen la Universidad y la Diputación en beneficio de la provincia y de todos los castellonenses. Desde sus inicios la UJI tiene claro que no somos sólo la universidad de la capital de La Plana, sino de toda la provincia de Castellón, y este programa y nuestra estrecha relación de trabajo con la Diputación lo pone de manifiesto”.

Un programa con cerca de 200 acciones

Un total de 35 empresas son las participantes en el Programa de Extensión Universitaria 2015 que permitirá implementar 188 actividades en los municipios menores de 5.000 habitantes en la provincia. Cabe señalar que la oferta formativa del PEU-UJI se puede consultar en la webhttp://catalegvirtual.paisrural.es/. A estas actividades hay que sumar la formación específica que la UJI ofrece para el proyecto Patrimoni y las exposiciones producidas por el programa para ser circuitadas a solicitud de los municipios de la red. En 2014 participaron en los diversos proyectos del PEU-UJI un total de 65 pueblos de la provincia a través de 154 actividades formativas, divulgativas y de coordinación del programa.

En cuanto al perfil de las actividades, se ofertan conferencias, talleres y cursos, que se podrían enmarcar en ámbitos diversos como desarrollo rural, patrimonio, ocio y tiempo libre, medio ambiente, mujeres, familia, mayores, manualidades y salud.

Cabe señalar que la Diputación aporta al Programa de Extensión Universitaria 65.000 euros como parte de los 97.000 que destina a la colaboración con la UJI para la promoción de actividades culturales, tales como la muestra de teatro Reclam, y los estudios de investigación e informes técnicos culturales.

13 de febrer. La Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I han constatat avui amb la celebració de la Fira d'Informació del Programa d’Extensió Universitària (PEU) al Palau Provincial, el seu compromís conjunt amb la promoció cultural al territori provincial a través d’una jornada adreçada a donar a conèixer l’oferta de prop de 200 cursos que implementarà als municipis castellonencs de menys de 5.000 habitants. Aquest programa, que compleix enguany la seua vintena quarta edició, es consolida com l’aposta ferma de la Diputació i de la Universitat Jaume I per a vertebrar tota una xarxa de treball al territori rural de la província que els acoste les fonts de coneixement universitàries i  impulse l’activitat cultural i el desenvolupament dels municipis a través del coneixement.

El diputat de Cultura, José Luis Jarque, ha explicat que “caminem junts amb l’objectiu d’acostar el coneixement als pobles més xicotets, de dotar de recursos els qui menys facilitats tenen a l'hora d'equiparar les oportunitats del nostre territori. Impulsem l’activitat de la nostra universitat perquè creiem en la capacitat del coneixement per al desenvolupament de la nostra societat, i amb aquest programa es posa de manifest l’esforç conjunt per acostar el coneixement i els recursos culturals als qui menys accessibles els tenen. Desitgem que aquesta multitudinària fira en què s’acosta l’oferta cultural al personal tècnic i responsables polítics dels pobles, siga molt profitosa i fructífera per a tots”.

Junt amb el diputat ha intervingut el vicerector de Cultura de la Universitat Jaume I, Wences Rambla, qui ha emfatitzat “l’estreta relació i col·laboració que mantenen la Universitat i la Diputació en benefici de la província i de tots els castellonencs. Des dels seus inicis la UJI té clar que no som només la universitat de la capital de la Plana, sinó de tota la província de Castelló, i aquest programa i la nostra estreta relació de treball amb la Diputació ho posa de manifest”.

Un programa amb prop de 200 accions

Un total de 35 empreses són les participants en el Programa d’extensió universitària 2015 que permetrà implementar 188 activitats als municipis menors de 5.000 habitants de la província. Cal assenyalar que l’oferta formativa del PEU-UJI es pot consultar en la web http://catalegvirtual.paisrural.es/. A aquestes activitats cal sumar la formació específica que la UJI ofereix per al projecte Patrimoni i les exposicions produïdes pel programa per a ser circuitades a sol·licitud dels municipis de la xarxa. En 2014 van participar en els diversos projectes del PEU-UJI un total de 65 pobles de la província a través de 154 activitats formatives, divulgatives i de coordinació del programa.

Quant al perfil de les activitats, s’ofereixen conferències, tallers i cursos, que es podrien emmarcar en àmbits diversos com ara desenvolupament rural, patrimoni, oci i temps lliure, medi ambient, dones, família, majors, manualitats i salut.

Cal assenyalar que la Diputació aporta al Programa d’extensió universitària 65.000 euros com a part dels 97.000 que destina a la col·laboració amb la UJI per a la promoció d’activitats culturals, com ara la mostra de teatre Reclam, i els estudis d’investigació i informes tècnics culturals.