L’estratègia de promoció econòmica de la Diputació supera les expectatives en aconseguir beneficiar 3.700 persones durant 2013

12 de Gener de 2014

La Estrategia Provincial para el Fomento del Empleo, el Emprendimiento y la Promoción Económica de la Diputación de Castellón ha superado las expectativas al lograr beneficiar a un total de 3.739 personas durante su implementación en 2013. Inicialmente las previsiones apuntaban a un alcance de 2.600 personas, con lo cual el impacto real de esta iniciativa ha sido notablemente superior al esperado.

El diputado delegado del servicio de Promoción Económica, Vicent Sales, ha indicado que “estos buenos resultados obtenidos durante el primer año de aplicación de la estrategia provincial confirman el acierto de esta iniciativa que pretende contribuir a la mejora económica de la provincia de Castellón. Por ello, ya anunciamos en su día que este 2014 la estrategia se consolida como la principal línea de actuación del área incrementando notablemente su presupuesto, que pasa de medio millón de euros que fue en 2013 a más de un millón que tendrá este año”.

De ese modo, al concluir 2013, fueron un total de 344 acciones formativas las que se hayan implementado en los municipios de la provincia a través de esta línea de actuación, con un grueso de 3.181 horas formativas impartidas, sobre todo, en las aulas de formación del edificio de Nuevas Dependencias de la Diputación, y en los cuatro centros CEDES (Centros de Dinamización Económica y Social en el interior de la provincia de Castellón) que la institución provincial tiene ubicados en Morella, Segorbe, Albocàsser y Lucena del Cid.

“Han sido acciones minuciosamente estudiadas por los expertos del área, que han incidido en aquéllos puntos más demandados por los distintos públicos interesados. Esa dedicación ha permitido el acierto de la actuación respaldado por la participación de los ciudadanos”, ha señalado Sales. “Las acciones, dependiendo del plan al que pertenecen (Plan Provincial de Consolidación de Iniciativas Empresariales, Plan Provincial de Inserción Laboral y Plan Provincial de Apoyo a la Consolidación Empresarial) han consistido en clases presenciales, online, acompañamiento empresarial, simulación empresarial e incluso el alojamiento empresarial en las instalaciones de los Cedes, donde actualmente hay 12 emprendedores ubicados”.

En ese sentido, los tres planes provinciales que conforman la estrategia (Plan de Formación e Intermediación Laboral; Plan de Fomento de Iniciativas Empresariales; Plan de Apoyo a la Consolidación Empresarial) no sólo se mantienen sino que se  refuerzan notablemente este año con nuevas acciones dirigidas a la creación de empleo.

L’Estratègia provincial per al foment de l’ocupació, l’emprendiment i la promoció econòmica de la Diputació de Castelló ha superat les expectatives en aconseguir beneficiar un total de 3.739 persones durant la seua implementació en 2013. Inicialment les previsions apuntaven a un abast de 2.600 persones, amb la qual cosa l’impacte real d’aquesta iniciativa ha estat notablement superior a l’esperat. El diputat delegat del servei de Promoció Econòmica, Vicent Sales, ha indicat que “aquests bons resultats obtinguts durant el primer any d’aplicació de l’estratègia provincial confirmen l’encert d’aquesta iniciativa que pretén contribuir a la millora econòmica de la província de Castelló. Per això, ja anunciem al seu dia que aquest 2014 l’estratègia es consolida com la principal línia d’actuació de l’àrea incrementant notablement el seu pressupost, que passa de mig milió d’euros que va ser en 2013 a més d’un milió que tindrà enguany”.   D’aquesta manera, en concloure 2013, van ser un total de 344 accions formatives les que s’hauran implementat als municipis de la província a través d’aquesta línia d’actuació, amb un gros de 3.181 hores formatives impartides, sobretot, en les aules de formació de l’edifici de Noves Dependències de la Diputació, i en els quatre centres CEDES (Centres de Dinamització Econòmica i Social a l’interior de la província de Castelló) que la institució provincial té ubicats a Morella, Segorbe, Albocàsser i Llucena. “Han estat accions minuciosament estudiades pels experts de l’àrea, que han incidit en aquells punts més demandats pels distints públics interessats. La dedicació ha permès l’encert de l’actuació protegida per la participació de la gent”, ha assenyalat Sales. “Les accions, depenent del pla a què pertanyen (Pla provincial de consolidació d’iniciatives empresarials, Pla provincial d’inserció laboral i Pla provincial de suport a la consolidació empresarial) han consistit en classes presencials, online, acompanyament empresarial, simulació empresarial i inclús l’allotjament empresarial en les instal·lacions dels CEDES, on actualment hi ha 12 iniciatives de persones emprenedores ubicades”. En aqueix sentit, els tres plans provincials que conformen l’estratègia (Pla de formació i intermediació laboral; Pla de foment d’iniciatives empresarials; Pla de suport a la consolidació empresarial) no sols es mantenen sinó que es  reforcen notablement enguany amb noves accions adreçades a la creació d’ocupació.